XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó (1. nap)
2016. május 27. Budapest

Ragyogó napsütésben fogadta a látogatókat a Merkapt Sportközpont május 27-én a Budapesti Nagy Sportágválasztón. Az elsősorban oktatási intézmények számára fenntartott pénteki napon közel 10 000 gyermek foglalta el a rendezvény területét, ismerkedhetett meg és próbálhatott ki 101 sportágat. Idén először hét parasportág is megjelent a rendezvényen, így az ép sportágak és a parasportágak kiállítói területén közelről ismerkedhettek meg a látogatók a különböző mozgásformákkal. A lábtoll-labdázást és két rokonát, a maláj szepatákát és a tajvani shuttleballt Fehér János vezetésével az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói – Bakó Lili, Csák Vivien, Dombai Ádám, Kanalas Renátó, Kenyeres Lívia, Konka Tímea, Móra Mercédesz, Sebők Roland, Suki József, Szaszkó Dorka, Tamás Patrik – ismertették meg az érdeklődő iskolásokkal és óvodásokkal. Egy rövid színpadi bemutatóra is volt lehetőség. Kanalas Renátó és Suki József passzolgatott és zsonglőrködött a színpadon. Egy új sportágat is bemutattak. Magyarországon a Nagy Sportágválasztón rúgták először közönség előtt a shuttleballt.

 

Picasaweb | Google Photos

Fotó: Fehér János

 

XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó (2. nap)
2016. május 28. Budapest

A Nagy Sportágválasztó második napján, a családi napon is sokan keresték fel a lábtoll-labdázók pályáját, ahol még két sportágat: a szepatakát (bambuszlabdát) és most először a Tajvanból származó shuttleballt –, amelynek egyelőre még magyar neve sincs – lehetett játszani. Az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói – Diós Letícia, Ézsiás Fanni, Ézsiás Zsófia, Fehér János, Kanalas Renátó, Kovács Brigitta, Kökény Martin, Vachal Krisztina – egész nap várták a sportáguk iránt érdeklődőket. Dobták, rúgták a labdát a vendégek lábára, játszottak velük a pályán, a pálya mellett és ragasztották a pontgyűjtő füzeteikbe a teljesítésért járó smileket. A színpadon Ézsiás Fanni, Kanalas Renátó, Kökény Martin és Vachal Krisztina tartott bemutatót. Míg ők a három sportág labdáit rúgták felváltva, addig Fehér János Hajdú B. István kérdéseire válaszolva népszerűsítette a lábtoll-labdázást és rokon sportágait. A lábtoll-labdázás mellett lehetőség volt más sportágak kipróbálására is. Az újszásziak körében népszerű volt a hover board, a tamburello, a floorball és a gördeszka.

 

Picasaweb | Google Photos

Fotó: Kovács Brigitta

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.