Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 881

2016. április 19-én nagy sikerrel zajlott Szolnokon az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával életre hívott, sportágakat népszerűsítő programjának Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendezvénye.

A több száz mozogni vágyó kisiskolást az esemény házigazdája, Szabó István alpolgármester köszöntötte a „sportok városában”. A köszöntőt követően az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága képviseletében Kozmann György helyettes államtitkár szólt a résztvevőkhöz, aki beszédében kiemelte, hogy az idén már második évadában zajló programsorozat kivételes lehetőség arra, hogy a gyerekek minél több sportággal, és az azokat képviselő helyi egyesületekkel is találkozzanak. Az ilyen rendezvények elősegíthetik, hogy a mozgás, a sport a gyermekek életének részévé váljon, ezáltal egészséges életet éljenek. Rádics Balázs, a program koordinációjával megbízott Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója pedig a megjelentek köszöntése után egy izgalmas sporteseményre hívta fel a jelenlévők figyelmét. A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében zajlik az ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) Iskolai Mezei Futó Világbajnoksága, amit az érdeklődők élőben is követhetnek a szövetség weboldalán (mdsz.hu) április 23-án, szombaton 10 órától.

 

Picasaweb | Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Forrás: Szolnok TV

 

A szolnoki Széchenyi Gimnázium Tornacsarnokában a program történetében először a Magyar Diáksport Szövetség TE IS (Testmozgás az Iskolában) programja is bemutatkozott. Zsíros Imre László, a 144 iskola közül kiválasztott hajdúdorogi Móra Ferenc általános iskola képviseletében büszkén mesélte el, hogy a diáksport önkéntesként tevékenykedő iskolatársaival közösen kitalált feladatok és programok mennyire illeszkednek az iskola saját rendszeréhez és kultúrájához.

A szolnoki helyszínen kiemelt sportágként az asztalitenisz, közkedveltebb nevén a ping-pong tartott mozgalmas bemutatót, amelyen az ütőfogások mellett, érdekes információkat osztottak meg erről a sportágról. Az ismertetőt követően Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke drukkolt a gyerekeknek, akiknek alkalmuk volt Szudi Ádám felnőtt magyar bajnok és kétszeres ifjúsági Európa bajnok asztaliteniszezővel is összemérni tudásukat. A szolnoki csarnokban 14 sportágban próbálhatták ki a kisiskolások, hogy melyik áll hozzájuk a legközelebb.

A lábtoll-labdázás is meghívást kapott az szolnoki rendezvényre. Fehér János vezetésével az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói: Bolyós József, Csák Vivien, Farkas Balázs, Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet és Kökény Zoltán állták a lelkes gyerekek rohamát, és igyekeztek mindenkinek lehetőséget biztosítani a lábtoll-labdázás kipróbálására.

A Sport Legyen a Tied! program az idén minden megyébe ellátogat, a tervek szerint 20 helyszínen, közel 20 sportággal több tízezer gyermeket mozgat meg. 2016. április 21-én Eger, majd április 26-án Veszprém következik. A programról bővebben a www.asportlegyenatied.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.