Március elsején a szigetszentmiklósi nyolcosztályos Batthyány Kázmér Gimnáziumban vendégszerepeltek Fehér János vezetésével az Újszászi VVSE ifjúsági lábtoll-labdázói. Bolyós József, Farkas Balázs, Kökény Zoltán, Csák Vivien, Fehér Valéria és Hornyák Erzsébet.

A Batthyány Kázmér Tudományos Napok keretében különböző programok zajlottak az iskolában, amelyekre az interneten jelentkezhettek be az iskola tanulói. A lábtoll-labdázásra több mint ötvenen voltak kíváncsiak. Meghallgatták Fehér János sportágtörténeti tájékozatóját, majd a szabályokkal is megismerkedtek. A különféle rúgásokból és labdaérintésekből álló látványos bemutató nagyon tetszett nekik. A forgásokkal, guggolásokkal és fekvőtámaszokkal nehezített passzolgatások nagy tapsot kaptak. Legnagyobb sikere azonban Farkas Balázs és Kökény Zoltán kétlabdás játékának volt. Az egyéni, a páros és a csapatjáték során szép talpalásokat, látványos ollózásokat és sáncolásokat láthattak az érdeklődők. A bemutató zsonglőrködéssel zárult. Utána a szigetszentmiklósiak játszottak. Először újszászi segítséggel, a végén már felszabadultan, segítség nélkül rúgták a labdát.

 

Picasaweb | Google Photos

Fotó: Fehér János és Sándor Tünde

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.