2015. szeptember 25-én, a Magyar Diáksport Napján Debrecenben az Oláh Gábor úti Sportcsarnokban Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megye 11 iskolájának több mint ötszáz tanulója részvételével rendezték a Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés (TIE) projekt „TIE - Őszi mozgásos sportesemények” című rendezvényét, amelyen a diákok a krikett, a kölyök atlétika, a mediball és labda sportágakat próbálhatták ki. Kezdésként a „Fusd le az évet!” 2015 méteres futást teljesítették, majd tanáraik vezetésével százas csoportokban forgószínpad szerűen, félórás váltásokkal próbálták ki a sportágakat. A rendezvény a „Karate mindenkinek” és a „Személyes konditerem”programokkal zárult.

Egyszerre száz gyereket lábtoll-labdáztatni nem egyszerű dolog, de Fehér János vezetésével az Újszászi VVSE többségében lányokból álló csapata – Balogh Noémi, Barta Karolina, Csák Vivien, Frankó Katalin, Hornyák Erzsébet, Kenyeres Lívia, Kovács Evelin, Tamás Patrik, Turza Beatrix – nagyon jól megoldotta a nehéz feladatot. Kezdésként mind az öt csoport részére rövid bemutatót tartottak, majd egysoros oszlopokba állították a gyerekeket és a lábuk felé dobták a labdát. A sikeresen rúgó mindig a sor végére szaladt. A félórás lábtoll-labdázás során mozgalmas formában háromféle rúgást – lábfej, sarok és térd – gyakoroltattak a lelkes résztvevőkkel.

 

Picasa | Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.