2012. május 12-én napsütéses, meleg időben rendezték Túrkevén öt csapat részvételével a XIV. Pápai Károly Labdarúgó Emléktornát. A játékosok helyzetét az is nehezítette, hogy a műfüves pálya – felmelegedve – lentről is izzasztotta őket. Az öt csapat – Általános Iskola Kétpó, József Attila Általános Művelődési Központ Mezőhegyes, Kaszap Nagy István Református Általános Iskola Túrkeve, Petőfi Sándor Általános Iskola Túrkeve, Újszászi Nevelési Központ Vörösmarty Mihály Általános Iskola Újszász – körmérkőzéses formában döntötte el a bajnoki címet. Fiatal csapatunk esélyeshez méltón jól játszott, és magabiztosan nyerte meg a tornát. A tornagyőzelem mellett Paplanos Ádám öt góljával a gólkirályi, míg Kenyó Márk a legtechnikásabb játékos címet szerezte meg. A győztes csapat a serleg, az érmek, az ajándékcsomag mellett egy tortát is nyert.

 

Képtár | Picasa

 

Eredmények:

Kétpó – Újszász 0 – 5
Góllövők: Paplanos Ádám 2, Baláti Márton, Kenyó Márk, Nagy Patrik

Petőfi Túrkeve – Mezőhegyes 3 – 1
Kaszap Túrkeve – Kétpó 2 – 0
Újszász – Petőfi Túrkeve 3 – 1
Góllövők: Paplanos Ádám 2, Kenyó Márk

Mezőhegyes – Kaszap Túrkeve 1 – 1
Kétpó – Petőfi Túrkeve 0 – 2
Újszász – Kaszap Túrkeve 2 – 0
Góllövők: Baláti Márton, Nagy Patrik

Mezőhegyes – Kétpó 2 – 0
Kaszap Túrkeve – Petőfi Túrkeve 1 – 3
Újszász – Mezőhegyes 1 – 1
Góllövő: Paplanos Ádám

Az utolsó mérkőzésen a fiúk a biztos tornagyőzelem tudatában kiengedtek egy kicsit és döntetlennel fejezték be az emléktornát.

 

A XIV. Pápai Károly Labdarúgó Emléktorna végeredménye
1. Újszász 4 3 1 0 11 2 +9 10
2. Petőfi Túrkeve 4 3 0 1 9 5 +4 9
3. Mezőhegyes 4 1 2 1 5 7 -2 5
4. Kaszap Túrkeve 4 1 1 2 4 6 -2 4
5. Kétpó 4 0 0 4 0 11 -11 0

 

Az újszászi fiatalok a Vörösmarty Kupa után a Pápai Károly emléktornát is megnyerték. Folytatás, a triplázás lehetősége június 12-én Zagyvarékason a Damjanich Kupán.

Tóth Gábor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.