Április 2. XIX. forduló

Kisújszállás – Újszász 2-2 (1-0)
Kisújszállás, 200 néző. Vezette: Kóródi Ferenc

Újszász: Kovács, - Farkas, dr. Katona, Lengyel, Czifra, - Balogh, Sipos, Szurmai, Juhász, - Konka (Mérész), Győrfi (Nózsi)

Góllövők: Konka (50. perc), Lengyel (55. perc)

Nehéz mérkőzés várt ránk a 19. fordulóban. Kisújszállásról egyik csapatnak sem egyszerű feladat ponttal, pontokkal távozni. Már szinte nyári melegben, és egy új, befüvesített pályán indult útjára a labda. A hazaiak már az első percektől kezdve nagy erőket mozgósítottak a vezetés megszerzésének érdekében. Szerencsére sikerült állni a rohamokat, sőt akár mi is előnybe kerülhettünk volna, elsősorban Konka révén. Aztán a 37. percben védelmünk ügyetlenkedése mellett Bodor talált be kapunkba. Egygólos hátránnyal fordulhattunk. A második félidő álomszerűen indult számunkra. Az 50. percben Konka góljával egyenlítettünk, majd öt perccel később Lengyel fejesével már nálunk volt az előny. 1-2-es állásnál Konka eldönthette volna a mérkőzést, de a rúgás pillanatában elcsúszott, majd a földön fekve(!) fejelt kapura, amit Erneszt bravúrosan védett. Ahogy telt az idő, a magukra talált kisújiak egyre nagyobb nyomás alá helyezték kapunkat. Volt, hogy a gólvonalról kellett kivágnunk a labdát. Erőfeszítésük a 80. percben góllá érett. Egy ide-oda pattogó labdát Balla R. bombázott a kapunk jobb felső sarkába. A hátralévő időben nem született gól, így sikerült megtartani az eredményt. Egy végig nagy iramú, kemény mérkőzésen igazságosnak mondható döntetlent értünk el. Egy valami biztos. Hétvégén megszerezzük tavaszi első győzelmünket. Játék nélkül kapjuk meg a pontokat a visszalépett Abádszalók ellen. Folytatás két hét múlva Kunszentmártonban.

 

IFI: Kisújszállás – Újszász 4-0

Nem lehetett ráismerni a csapatra. Az előző mérkőzéseken magabiztosan játszva, gólokat rugdosva nyertünk. Most fordult a kocka, 4-0-ás sima vereséget szenvedtünk. Igaz, Szarvák Krisztián túlzottan szigorú kiállítása miatt több mint egy félidőt emberhátrányban játszottunk.

Szurmai Tibor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.