A Nemzeti Civil Alapprogram Nemzetközi Civilkapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma támogatásával 2010. május 28-30. között Lengyelországban, testvérvárosunkban Debicán vendégeskedett az ÚVVSE felnőtt labdarúgócsapata. A péntek és a vasárnap tulajdonképpen utazással telt, így csak a szombati napra lehetett programot és focimeccset tervezni. Szombaton délelőtt a kismotorjairól ismert Romet gyárba látogattunk el, ahol kiderült, kitűnő minőségű kerékpárokat is gyártanak, nem utolsósorban holland exportra. Az idősebbek még emlékezhetnek a Romet kismotorokra, melyek szó szerint kicsik voltak. Nos, ez már nem igazán mondható el a mai Romet motorokra, melyek nem is hasonlítanak az elődre. Kínálatukban a modern robogóktól a choppereken át a quadokig minden megtalálható, és egészen baráti áron.

 

Picasa

Fotó: Bálint Ferenc és Guti Miklós

 

Az egyesületek vezetőinek tanácskozásán a résztvevők megvitatták az eddigi együttműködés tapasztalatait, és a további együttműködési lehetőségekről, a további közös programokról is szó esett. Délután természetesen sor került a focimeccsre is, a szálláshelyünkön lévő egészen kitűnő minőségű pustynai pályán 2-2-es döntetlent játszottunk a helyi csapattal. Góljainkat Dóra Ákos és Pápay Balázs szerezték. Utóbbinak ez volt az első újszászi gólja, és mindjárt nemzetközi mérkőzésen szerezte! A mérkőzés végén átadtuk a sportbarátság jelképeként magunkkal hozott kupát vendéglátóinknak, akikkel együtt finom grill-vacsorát fogyaszthattunk el. A grillezés után a csapatunk tagjai a város napi forgatagban ismerkedtek Lengyelországgal. A lengyelek viszontlátogatására a szeptemberi városnapon kerül sor.

dr. Katona Károly

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.