December 5. Nagyiván – Újszász 1-0

Mikulás előtt egy nappal ismét Tiszafüredre látogattunk, de most Nagyiván volt az ellenfelünk. A nagyiváni pálya alkalmatlansága miatt Füreden kellett játszani az év utolsó bajnokiját. A sérülések és betegségek a mi csapatunkat is elérték. A serdülőből három játékos segített minket, mi pedig a felnőtteknek adtunk kettőt, Varga Pétert és Nagy Ákost. Ákos győztes gólt szerzett. Pepe nagyszerűen játszott. Gratulálok mindkettőjüknek. Az ifi mérkőzésen egy eléggé gyenge színvonalú meccsen szerencsés góllal nyert a nagyiváni csapat. A végén még szépíthettünk volna, de Gara Laci büntetőjét bravúrral védte a kapus. Így sajnos a Mikulás zsákjában nem gyarapodtak pontjaink.

 

Ifisták, akik már a felnőtt csapatban is bemutatkoztak: Varga Péter és Nagy Ákos

Fotó: Fehér János

 

Az őszi szezon értékelése

Nagyon nagy reményekkel vágtunk a neki a 2009/2010-es a bajnokságnak. A tavalyi csapatból három emberre nem számíthattunk. Barta Ferenc túlkoros let, Busi Dániel úgy döntött, hogy Szolnokon folytatja pályafutását, Varga Dávid pedig a tanulmányait nem tudta összeegyeztetni az edzésekkel. Úgy döntött, hogy egy félévet pihen. Sok fiatal játékossal bővült a keretünk. A bajnokság első fele elég jól kezdődött. Végig ott voltunk a dobogó közelében. Ki kell emelnem a jánoshidai és a karcagi mérkőzést, ahol megmutattuk, hogy velünk is kell számolniuk a bajnoki címre hajtó csapatoknak. Küzdeni tudásból és játék intelligenciából mindkét mérkőzésen kitűnőre vizsgáztunk. Voltak gyengébb meccseink is, amelyeken úgy gondoltuk, hogy elég felmenni a pályára, elég felvenni az újszászi mezt, és máris zsebben a három pont. Utólag kiderült, hogy ez nem így van. Ennek ellenére nem vagyunk boldogtalanok. Akik felkerültek az ifi csapatba, úgy gondolom, hogy bebizonyították, hogy vannak Újszászon tehetséges, foci szerető fiatalok. A felnőtt csapathoz közelkerült ifisták megmutatták, hogy egy-két éven belül velük kezdődhet a felnőtt csapat összeállítása.

 

Az őszi végeredmény
1 Jánoshida +43 42
2 Mezőtúri AFC +18 40
3 Abádszalóki SE +21 37
4 Karcagi SE +31 35
5 Kunhegyes ESE +18 35
6 Jászárokszállási VSE +26 34
7 Besenyszögi SE +20 30
8 Újszászi VVSE +10 26

 

Az őszi szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtott Győrfi Richárd, Nagy István Ádám (kapus) és Ágoston Kristóf. A csapat őszi gólkirálya Kövesdi Zoltán 11 góllal.

Szeretnék köszönetet mondani Terék Zoltán „Bárónak”, Viola Kálmán serdülő és Mérész Zoltán felnőtt edzőnek, hogy segítették a munkánkat, az összes szurkolónak, akik kilátogattak az ifi csapat mérkőzéseire, a labdarúgó szakosztály vezetőinek, hogy minden tőlük telhetőt megtettek fiataljainkért, végül pedig az összes játékosnak, akivel együtt dolgoztunk az idén. Köszönöm, hogy türelmesek voltak velem, még ha néha kicsit keményebb is voltam velük.

Gratulálok a Vörösmarty Mihály Általános Iskola futsal csapatának a megyei diákolimpia megnyeréséhez. Az országos döntőhöz sok sikert kívánok.

Hajrá Újszász!

Szűcs József

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.