A nyáron több változás is történt csapatunknál. Távozott Rézsó Tamás (Jászladány) és Varga István (Algyő). Konka Tamás valamint Szaszkó Csaba befejezte az aktív játékot. Szerencsére az érkeztek is hozzánk, így Kovács György (Nyíradony), Szabó Károly (Besenyszög), Mérész Zoltán (Tiszakécske). Július elején kezdtük meg a felkészülést. Jó egy hónapunk volt összekovácsolódni a tréningeken és az edzőmérkőzéseken. Mivel nagyon fiatal a keret, igyekeztem úgy összerakni a csapatot, hogy minden csapatrészben legyen rutinos játékos. Így dr. Katona Károly a védelem tengelyében, jómagam a középpályán, elöl pedig Konka Csaba. Az edzéseken a létszám megfelelő volt. Az ősz folyamán 13-14 fő heti háromszor tréningezett. Ez meg is látszódott a mérkőzéseinken, hiszen többször vesztes állásból tudtunk fordítani, valamint a megszerzett pontok száma is erre utal. Amire nagyon büszke vagyok, hogy hazai pályán nem találtunk legyőzőre, és vidéken is több meglepetést okoztunk. Gondolok itt a kisújszállási és a nagyiváni győzelmekre. Kisebb szerencsével Jánoshidáról is ponttal távozhattunk volna. Ami viszont ront a teljesítményünkön, hogy hazai pályán nem sikerült legyőznünk Jászfényszarut, valamint a tiszafüredi 1-5. Azonban azt is meg kell említeni, hogy a bajnokság vége felé közeledve, a 18 fős keretünkben nem volt olyan játékos, akinek ne lett volna kisebb-nagyobb sérülése, vagy valamilyen problémája. Így az ifjúsági csapatból Varga Péter és Nagy Ákos bemutatkozhatott a felnőttek között, nem is akárhogyan. Előbbi jó játékával, utóbbi győztes góljával debütált.

Mérész Zoltán játékosként és edzőként is sikeres félévet zárt

Fotó: Fehér János

 

Személyenként néhány gondolat: A kapusunk Kovács György megbízható formát hozott mindvégig, és mint csapatkapitány is példát mutatott. Előtte a védelemben mindenképp ki kell emelnem dr. Katona Károly és Farkas Gábor játékát. A két fiatal, Czifra Gábor és Varga Krisztián is igyekezett felnőni hozzájuk. A középpályán Sipos Zsoltnak voltak jó mérkőzései, de sajnos volt egy-két mérkőzés, amikor észrevétlen maradt. 8 góllal ő lett csapatunk házi gólkirálya, ami dicsérendő. Szurmai Tibor a tőle megszokott fegyelmezett játékát hozta, azonban az előre játékban még többet várok tőle csakúgy, mint Czibak Attilától az oldalvonalak mellett. Balogh Zsolt három héttel később kezdte meg a felkészülést, ami meg is látszott a játékában, de később felzárkózott és erőszakos lendületes produkciót mutatott. Elől Konka Csaba játszott többnyire, jól. Rutinjával és fejjátékával sokat segített a csapatnak. Serbán József, Szabó Károly és Bablinszki Tamás többnyire csereként jutott szóhoz. Mindhárman próbáltak minden tőlük telhetőt megtenni pályára lépésükkor. Sebők Roland az utolsó hét meccsen jutott szóhoz kezdőként a védelem bal oldalán, és nem okozott csalódást. Dóra Ákos is sokat bajlódott sérüléssel, vagy munkahelyi elfoglaltsága volt, így ő kevesebb lehetőséghez jutott, de amikor pályára lépett igyekezett kivenni a részét a csapatjátékból. Sajnos Czapkó Róbert egész ősszel sérült volt, és kérdéses az is, hogy mi lesz vele a jövőben. Szabó Gábor még októberben bokaszalag-szakadást szenvedett: Jelenleg is sérült a fiatal játékos. Összességében azt tudom mondani, hogy csapatként tudtunk működni az ősszel. Mindenki próbálta a rá bízott feladatot maximálisan teljesíteni. A megszerzett 35 pont a dobogó harmadik fokához volt elegendő, amit ha a lehetőségeinket nézzük, én jónak értékelek. Ami viszont bánt egy picit, az a nézőszám. Hiába nyertük zsinórban a mérkőzéseket, a nézőszám sajnos nem emelkedett, de akik mindvégig mellettünk voltak, azoknak ezúton megköszönöm, és bízom benne, hogy tavasszal is ki fogjuk tudni szolgálni őket.. Ezúton szeretném a csapat nevében megköszönni a város, Molnár Péter polgármester és a képviselő-testület, valamint Szabó János és Farkas István vállalkozók támogatását, és valamennyi olyan személynek, vállalkozásnak, akik segítettek bennünket. Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok minden szurkolónknak és újszászinak!

 

Mérész Zoltán (játékos-edző)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.