Idegenben nem megy

Felemás érzésekkel zárhatjuk az októbert, mert amellett, hogy idegenben nem sikerült pontot szerezni, itthon továbbra is száz százalékos a teljesítményünk. Hozzá kell tenni, a tabella első két helyezettjéhez utaztunk, és mind Jánoshida, mind Karcag ellen kevésen múlott pontszerzésünk.

Rossz előjelekkel készültünk az október 3-i Jánoshida elleni összecsapásra, sérülések és betegségek nehezítették a felkészülést. A Jánoshida csapatát mindenki toronymagasan várja a tabella élére, ám éppen az előző fordulóban Csépa bizonyította be, hogy őket is meg lehet verni. A korábbi újszászi sikeredző, Vígh Tibor által dirigált hazaiak nagy nyomás alatt tartották kapunkat a miénkhez hasonló, rossz talajú pályán. Gólt azonban csak a félidő végén tudtak szerezni, ekkor Erdei védőinket és kapusunkat megelőzve emelt a hálóba. A második félidőt némileg más szerkezetben kezdtük meg, melynek eredményeként sikerült kijjebb tolni védekezésünket, sőt az utolsó percben egy szabályosnak tűnő góllal (ezt az ellenfél edzője is elismerte) ki is egyenlíthettünk volna, a partjelző azonban les címén nem adta meg Mérész találatát. Összességében nem vallottunk szégyent egy jó csapat otthonában, amelyik kétségtelenül több helyzetet dolgozott ki, mint mi, de úgy véljük, a partjelző ok nélkül fosztott meg minket az egy ponttól.

 

Október 10-én hazai pályán kötelező volt a győzelem a tavalyi meglepetéscsapat, Jászárokszállás ellen, amely azonban idén gyengébben kezdte a bajnokságot. Ennek megfelelően kezdtünk, és Balogh Zsolt révén kétgólos előnnyel vonulhattunk félidőben az öltözőbe. Balogh előbb Konka beadását perdítette a kapuba (1:0), majd Mérész jó átadása után duplázta meg előnyünket (2:0). A második félidődben a kimaradt helyzetek ezúttal nem bosszulták meg magukat, sőt a 70. percben Mérész Serbán jó ütemű kiugratása után a kapus fölött megszerezte harmadik gólunkat is (3:0).

Október 17-én rangadóra utaztunk Karcagra, hiszen a hazaiak a harmadik, mi pedig a negyedik helyen álltunk a meccs előtt. Az első félidő jobbára mezőnyjátékkal telt el, a hazaiak egy óriási kapufát jegyezhettek fel, mi pedig egy kihagyott tizenegyest. (A "tettes" én voltam, a kapus eldőlt jobbra, én pedig az ellenkező oldali kapufára rúgtam a labdát. Vigasztalásul szokták mondani, hogy focisták is hagytak már ki büntetőt.) Fordulás után hamar vezetést szerzett a Karcag, a vendégek apró termetű csatára a bal összekötő helyéről lőtt a hosszú sarokba. Csapatunk sok veszélyt nem jelentett Móga kapujára, így meglepetésként jött egyenlítő gólunk, mely egy mintaszerű kontratámadás eredménye volt: Czibak futotta le védőjét egy jó indítás után a jobb oldalon, centerezését pedig a hosszú saroknál érkező Balogh vágta a hálóba (1:1). A mérkőzés hajrájára a hazaiak minden követ megmozgattak az egyenlítés érdekében, a folyamatosan érkező beívelésekkel a közel két méter magas Kardost keresték. A nagy nyomásnak sajnos meg is lett az eredménye, figyelmetlenségünket kihasználva az utolsó szögletüket az üresen álló Kéki Kovács kapujába bólintotta (2:1). A második rangadón maradunk az utolsó percben pont nélkül!

Október 24-én Kunhegyes ellen hazai pályán csak az lehetett a célunk, hogy megőrizzük 100 %-os mérlegünket. Tudtuk azt is, hogy egy esetleges vendég győzelem helycseréhez vezethet a tabellán. Az már az első félidőben kiderült, hogy a Kunhegyes még tartalékosan is egy masszív, mezőnyben ügyesen passzoló csapat. Lestaktikájuk is jól működött (a partjelzőknek másnap izomlázuk lehetett váll-tájékon), azt a néhány lehetőséget pedig, amikor jó ütemben léptünk ki, sajnos nem tudtuk értékesíteni. Mivel az első játékrészben csak egy érvénytelen gólt tudtunk szerezni ("természetesen" lesről), szünetben döntetlenre állt a mérkőzés. A játék képe fordulás után sem változott, egészen addig, míg Sipos a 76. percben vezetést nem szerzett (1:0). A vendégek ekkor kitámadtak, de próbálkozásaikat jól védekező csapatunk sikerrel hatástalanította. Megnyertük tehát a rangadót, és ezzel leszakítottuk üldözőinket, és továbbra is dobogó közelben maradtunk.

A bajnokság állása a 11. forduló után

1 Jánoshidai SE +23 28 pont
2 Karcagi SE +10 25 pont
3 Nagyiváni KSE +12 22 pont
4 Újszászi VVSE +9 22 pont
5 Abádszalóki SE +5 17 pont
6 Tiszafüredi VSE +2 17 pont
7 Kunhegyes ESE +1 17 pont
8 Kisújszállási SE +12 16 pont
9 Jászladányi SE -2 16 pont
10 Besenyszögi SE +2 15 pont
11 Csépai SE -2 15 pont
12 Túrkevei VSE +4 14 pont
13 Jászapáti VSE -4 13 pont
14 Jászárokszállási VSE -9 13 pont
15 Jászfényszarui VSE -5 12 pont
16 Mezőtúri AFC -16 9 pont
17 Fegyvernek KSE -31 6 pont
18 Kunszentmártoni TE -11 5 pont

Az utolsó fordulók menetrendje a következő:

2009.11.01. vasárnap 13.30 KISÚJSZÁLLÁSI SE - ÚJSZÁSZI VVSE

2009.11.07. szombat 13.00 ÚJSZÁSZI VVSE - CSÉPAI SE

2009.11.14. szombat 13.00 ÚJSZÁSZI VVSE - MEZŐTÚRI AFC

2009.11.22. vasárnap 13.00 TISZAFÜREDI VSE - ÚJSZÁSZI VVSE

2009.11.28. szombat 13.00 ÚJSZÁSZI VVSE - JÁSZFÉNYSZARUI VSE

2009.11.05. szombat 13.00 NAGYIVÁNI KSE - ÚJSZÁSZI VVSE

dr. Katona Károly

 

10 pont szeptemberben

2009. szeptember 5-én Kunszentmártonba látogattunk, ahol kitűnő talajú pálya, és akorábban megszokottnál visszafogottabb "nézősereg" fogadott bennünket. Ahazaiaknak igen nagy szükségük volt a három pontra, hiszen a negyedik fordulótkieső helyen, mindössze egy ponttal várták. Ennek ellenére nem kellettfékevesztett rohamokat kiállnunk, sőt a 10. percben Mérész beadását Konka fejelte közelről a kapuba. Már úgy tűnt, előnnyel vonulunk be a szünetre, de egyjobb oldali szabadrúgást követően vendéglátóink egalizáltak, Somodi legjobbütemben érkezett a rövid saroknál a beadásra. Fordulás után szerencsére ugyanúgykezdtünk, mint a meccs elején, vagyis ismét vezetést szereztünk, ismét fejesből,és ismét Konka volt a gólszerző (61. perc), csak ezúttal szögletből. Több gólmár nem született, igaz Kovácsnak ehhez bravúrt is be kellett mutatnia, mi pedigegy megítélni elmulasztott tizenegyest kérhettünk (volna) számon ajátékvezetőtől, de a lefújás után inkább első idegenbeli győzelmünknekörültünk.

Fegyvernek kérésére szokatlan időpontban, szeptember 13-án, vasárnapkerült sor a következő hazai mérkőzésünkre. Szokatlanul jól kezdtük azösszecsapást, az első fél óra végén már kettő nullára vezettünk. Előbb Mérészlőtt egy jobb oldali beadást a hálóba, majd Sipos ismételte meg Bozsikstadionbeli lövését, és mint akkor, a kapusnak most sem volt sok esélye (2:0). Afélidő végén a vendégek még felzárkóztak egy gólra (szöglet - tehát ismét egyrögzített szituáció - után Faragó volt eredményes), azonban pár perccel későbbSzurmai javította ekkori hibáját, és ismét kétgólosra növelte előnyünket (3:1).A második félidőre elfáradt a vendégcsapat, és győzelmünk nagyobb arányú islehetett volna, de így is javítottunk gólarányunkon Szurmai újabb, Balogh ideielső és dr. Katona büntetőből szerzett góljával (6:1).

Következő ellenfelünk, Jászladány a várakozásokkal ellentétbenigen gyengén kezdte a szezont. (Hat bónusz pontra azért az idén is számíthat,mert a szóbeszéd szerint Jánoshida most sem fog kiállni ellenük. Ránk ismegharagudhatnának!) Szeptember 20-án, a mérkőzés napján meglepve tapasztaltuk,hogy már ez a pálya is sokkal jobb a miénknél, persze nem akarjuk mi magunkatJászladányhoz hasonlítgatni! Lehet, hogy ez zavart meg bennünket, de már a 10.percben hátrányba kerültünk, Méri egy jobbról jövő beadást rúgott védőjétmegelőzve a hálóba. Legalább nem pontrúgás volt! Az első játékrész végére aztánmeglepetésünkre elfáradtak a hazaiak, átvettük az irányítást, Sipos kétszer is akapufát találta el, Balogh lövését pedig védte a kapus. Szünet után aztán gólláérett a fölényünk, jó szokásához híven Konka fejelt a hálóba. Mivel ez a 46.percben történt, majdnem egy félidőnk volt még a győzelem kicsikarására, ezazonban annak ellenére nem sikerült, hogy Czibakot (nem a miénket) kiállította abíró. Legközelebb a gólszerzéshez Szurmai állt, de a 93. percben egy méterről akapufát találta el, és ez sem befelé pattant. Táblázaton elfoglalt helyezésükellenére egy jó csapat otthonában szereztünk egy pontot (1:1).

Az utóbbi években a megyei I. o. egyik legjobb csapatáváfejlődött Besenyszögöt fogadtuk az Újszászi Nemzeti Parkban (országosjelentőségű szikes terület) szeptember 26-án. Csapatunk több tagján is azinfluenza jelei mutatkoztak, így az első félidőben ismét csak rohantunk azeredmény után. Az első félóra végén a vendégek veterán csatára, Tóth előzte megSzurmait, és juttatta vezetéshez csapatát (0:1). Szerencsére szünet után jött aszokásos koreográfia, Konka fejelte a kapuba Mérész beadását, majd egy oldalrólelvégzett szabadrúgás utáni kavarodásból Szurmai volt eredményes, így továbbrais őrizzük 100 %-os hazai mérlegünket (2:1). Megemlítendő még Mérész sérülése,aki a kapussal való ütközés után fejjel túrta fel a földet, azaz csak túrtavolna, ha vídia implantátum lenne az arcában. Normális pályán kicsit füves ésföldes lett volna az arca, most viszont lement róla jó darabon a bőr.

Októberi mérkőzések:

2009. 10. 03. Szombat 15.00 óra
Jánoshidai Se-ÚjszásziVVSE

2009. 10. 10. Szombat 15.00
ÚjszásziVVSE-Jászárokszállási VSE

2009. 10. 17. Szombat 14.00
Karcagi SE-Újszászi VVSE

2009. 10. 24. Szombat 13.30
Újszászi VVSE-KunhegyesiSE

2009. 11. 01. Vasárnap 13.30
Kisújszállási Se-Újszászi VVSE

2009. 11. 07. Szombat 13.00
ÚjszásziVVSE-Csépai Se

 

Az ifjúsági csapat (Fotó: Földi Nóra)

Dr. Katona Károly

 

Új bajnokság, új edző

Új edzővel vágott neki az Újszászi VVSE labdarúgócsapata a megyei I. osztály 2009-2010-es szezonjának. Szilvási Ferenc helyét játékos-edzőként a Tiszakécskéről hazatérő Mérész Zoltán vette át, aki a játékosok jó részével már az ifjúsági csapatban együtt dolgozott. Visszatért a kapuba Kovács György is, aki féléves nyíradonyi kitérő után vette át a kapus posztot - és a csapatkapitányi karszalagot - az aktív játéktól visszavonuló Szaszkó Csabától. Rajtuk kívül mindössze egyetlen új játékos érkezett a nyáron, mégpedig a védelemben bevethető Szabó Károly Besenyszögről. Szerencsére a távozók sora sem nyúlik hosszúra, mindössze Rézsó "Pákó" Tamást győzték meg a jászladányiak arról, jobban teszi, ha náluk folytatja a pályafutását. Lényegében tehát ugyanaz a csapat kezdte meg a felkészülést júliusban a kitunő minőségu újszászi pályán, amelyik júniusban befejezte a bajnokságot (a pálya minőségéről talán csak annyit, hogy volt edzőnk tervbe vette, hogy a bajnokság végén felfogad egy sírkövest, csiszolja fel a "gyepet", így legalább sima pályán játszhatunk). A felkészülési mérkőzések tulajdonképpen jól sikerültek (3 győzelem, 1 vereség), így bizakodva várhattuk az augusztus 15-i Jászapáti elleni bajnoki rajtot.

Jól kezdtünk a tavasszal még NB III-ban szereplő vendégek ellen, a kiválóan védő Tajti kapuját azonban nem sikerült bevennünk. A második játékrészben azonban a télen éppen Jászapátiból visszatérő Czibak góljával megszereztük a vezetést, mely - mint később kiderült - a három pontot is jelentette számunkra. Mindig fontos a jó kezdés, ráadásul az Újszász sosem arról volt híres, hogy az őszi első mérkőzését megnyerte. Ifi: Újszász - Jászapáti 0-2.

Augusztus 22-én a tavasszal gyanús körülmények között bent maradó, de nyáron alaposan megerősödött Abádszalókhoz látogattunk. Szalók igazolta jó hírét, ugyanis már az első negyed óra végén vezetést szereztek az (egyik) ex-ferencvárosi játékosuk, Keresztúri fejes góljával. A mérkőzés hajrájában aztán a másik ex-ferencvárosi, Czéh is betalált, így kikaptunk kettő nullra. A két gól között azonban több minden is történt, mert igaz, hogy nagyobb arányú vereséget is szenvedhettünk volna, de egy nullnál volt olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor ordító ziccereket hibáztunk, és csak a szerencsén múlott, hogy nem fordítottunk három egyre. A meccs végén megállapítható volt, hogy ha nem kezdünk olyan megilletődötten, ponttal, pontokkal távozhattunk volna a Tisza-tó mellől. Ifi: Abádszalók - Újszász 4-1. Góllövő: Kövesdi Zoltán.

A szombati munkanap miatt augusztus 30-án, vasárnap fogadtuk a tavalyi bajnokság első helyezettjét, Túrkevét. Az első félidő sajnos a szokásos képet mutatta: kihagyott helyzetek, talált túrkevei gól. Félidőben tehát egy nullra vezetett a bajnokcsapat, azonban azt a mérkőzésre kilátogató szurkolók is érezhették, hogy nem álltunk messzire a fordítástól. Mindehhez a második játékrész derekán közelebb is kerültünk, amikor Mérésszel szabálytalankodott a túrkevei védő tizenegyest és kiállítást érően. A vendégek ugyan vitatták a büntető jogosságát, de arra nem tudtak magyarázatot adni, mit keres játékosuk az üres kapuval szemben álló támadónk hátán. A büntetőt dr. Katona lőtte a balra mozduló kapus mellett a jobb kapufa mellé. Nem sok híja volt, de szerencsére belülre, így kirúgás helyett gól lett, és 1:1 az állás. Nem sokat kellett várni az újabb újszászi gólra, mely egy formás támadás végén született. A 70. percben a két perce pályán lévő Serbán váltotta gólra Czibak passzát, így máris 2:1 volt az állás a képzeletbeli eredményjelzőn.

Mivel minimális előnyünket sikerült megtartani a hármas sípszóig, így két meccs után hat ponttal a zsebünkben várhatjuk a nehéznek ígérkező szeptemberi, október eleji folytatást, mely a következőképpen alakul:

Ifi: Újszász - Túrkeve 4-1. Góllövők: Szabó Gábor 2, Kövesdi Zoltán, Gara László.

2009.09.05. Szombat 16.30
Kunszentmártoni TE - Újszászi VVSE

2009.09.13. Vasárnap 16.30
Újszászi VVSE - Fegyverneki NKSE

(A fegyvernekiek kérésére vasárnap lesz a mérkőzés)

2009.09.20. Vasárnap 16.00
Jászladányi Ese - Újszászi VVSE

2009.09.26. Szombat 15.30
Újszászi VVSE - Besenyszögi SE

2009.10.03. Szombat 15.00
Jánoshidai SE - Újszászi VVSE

dr. Katona Károly

 

A bajnokság végeredménye

 

Felnőttek
1. Túrkeve 34 20 7 7 60 : 38 67
2. Jánoshida 34 20 6 8 74 : 40 66
3. Besenyszög 34 18 12 4 68 : 27 66
4. Jászárokszállás 34 19 8 7 76 : 44 65
5. Karcag 34 19 6 9 72 : 34 63
6. Kunhegyes 34 16 6 12 62 : 50 54
7. Kunszentmárton 34 13 10 11 66 : 53 49
8. Újszász 34 13 9 12 58 : 46 48
9. Mezőtúr 34 15 2 17 71 : 68 47
10. Jászfényszaru 34 12 7 15 54 : 68 43
11. Jászladány (-15 pont) 34 16 8 10 47 : 41 41
12. Nagyiván 34 11 7 16 54 : 57 40
13. Abádszalók 34 9 9 16 27 : 56 36
14. Fegyvernek 34 9 9 16 38 : 71 36
15. Szajol 34 10 5 19 54 : 86 35
16. Törökszentmiklós 34 9 8 17 50 : 59 35
17. Kenderes 34 6 6 22 34 : 85 24
18. Kunmadaras 34 6 5 23 49 : 91 23

 

Kis győzelem Nagyivánban

2009. június 20. Nagyiván - Újszász 0 : 1 (0 : 0)

Nagyiván, 100 néző
Vezette: Gyertyás (jókedvűen)

Nagyiván: Hagyó - Fazekas, Lólé I., Orbán - Lólé II. (Járdán), Serucza, Dajka, Veres, Kecskeméti (Rácz) - Vona, Földi.

Újszász: Szaszkó - Varga, Rézsó, Sípos, Sebők - Farkas, Szurmai, dr. Katona, Szabó - Czapkó (Serbán 70. perc), Konka Csaba (Balogh 46. perc).

11. perc: Czapkó szabadrúgása után Konka Csaba elé került a labda, aki közelről lőtt, de Hagyó bravúrral védett.
24. perc: Újra a nagyiváni kapu előterében pattogott a labda, amelyet végül Rézsó talált meg és szúrt rá, ám Hagyó ismét hárítani tudott.
62. perc: Vona rövid sarokra tartó lövése adott némi munkát Szaszkónak, akinek egyébként a kitűnően játszó védők jóvoltából alig volt dolga a mérkőzésen.
79. perc: Szabó bedobása után Serbán vette át a labdát, majd egy váratlan mozdulattal a kapu elé küldte azt, amelyre jó ütemben érkezett Szurmai és egy teljesen kicentizett, védhetetlen fejest küldött a hálóba. (0 : 1)

 

Szurmai fejesgólja döntötte el a meccset

Szurmai fejesgólja döntötte el a meccset

 

Kis híján eltévedtünk Jász-Nagykun-Szolnok megyében, de azért némi kerülővel csak eljutottunk a Hortobágy szélére, hogy a Nagyiván csapata elleni mérkőzéssel befejezzük az idei szezont. A viharos erejű szélben két olyan együttes csapott össze, amely gyökeresen eltérő módon képzeli el a csapatépítést, hiszen míg a Nagyivánban szinte csak idegenlégiósokat foglalkoztatnak, addig nálunk a kezdőben ezúttal kizárólag újszászi játékosok kaptak helyet. Büszkék lehetünk erre, nem tartom valószínűnek, hogy sok csapat van a bajnokságban, amelyik elmondhatta ugyanezt magáról bármelyik fordulóban is.
A meccsről annyit, hogy már az első félidőben eldönthettük volna, ha jobban odafigyelünk a befejezéseknél, de ekkor még nem sikerült a kapuba találnunk. Szünet után kiegyenlítettebb lett a játék, de a remekül működő védelmünk mellett nem nagyon tudtak helyzetbe kerülni a hazai támadók és végül Szurmai Tibor szép fejesgóljával mindhárom pontot elhoztuk.

 

Ifi: Nagyiván - Újszász 1 : 2 (1 : 0)

A széltől támogatott hazai csapat szerzett vezetést, de a szünet után fordítottak fiataljaink. Nem lehet azt mondani, hogy jól játszottak volna, de a lelkesedés végül három pontot ért és ők is győzelemmel fejezték be a bajnokságot.

Gól: Győrfi Richárd, Jedlicska János.

Szilvási Ferenc

 

Főszerepben a fiatalok

2009. június 13. Újszász - Kenderes 5 : 0 (2 : 0)

Újszász, 200 néző
Vezette: Csukás (nagyvonalúan)

Újszász: Szaszkó (Bablinszki 79. perc) - Varga, Rézsó, Sípos Zsolt, Sebők - Czibak (dr. Katona 34. perc), Szurmai (Serbán 61. perc), Czapkó (Konka Csaba 55. perc), Szabó - Balogh, Farkas.

Kenderes: Kota - Csontos I.,Pádár, Zsindely, Veres - Kun,Sípos Bálint, Ficzere, Laskai - Lisznyai (Csontos L.), Farkas.

10. perc: Czibak tekerte a kapu elé a labdát egy jó cselt követően, amelybe újdonsült csatárunk, Farkas csúsztatott bele, Szabó pedig jó ütemben érkezett a hosszú saroknál és közelről megszerezte a vezető gólunkat. (1 : 0)
12. perc: Czibak lépett ki Czapkó indításával, de ballábas lövése után a labda a jobb oldali kapufa tövéről vágódott vissza a mezőnybe.
17. perc: Czapkó jó húsz méterről próbálkozott, a változatosság kedvéért ezúttal a keresztléc mentette meg a vendégeket a góltól.
21. perc: A Kenderes jutott szabadrúgáshoz a tizenhatosunk előterében, Sípos Bálint remekül eltalált lövése után újra a felső lécen csattant a labda.
29. perc: Sípos Zsolt lőtt a kapu elé egy szabadrúgást, amelyre nagyszerű ütemben érkezett Rézsó és az ötösről becsúszva talált a hálóba. (2 : 0)
54. perc: Egy bal oldalról kapu elé lőtt labda mindenki előtt elsuhant, kivéve az ezeket a lehetőségeket mindig nagyon jól megérző Szabót, aki immár a második gólját szerezte. (3 : 0)
66. perc: Sípos Zsolt adott kitűnő labdát dr. Katonának, aki higgadtan lekezelte azt, megnézte magának a kapu bal oldalát, majd jobb lábbal védhetetlenül oda is csavarta a játékszert. (4 : 0)
71. perc: Egy szép támadás végén Szabó száguldott el a jobb szélen, beadása után Konka Csaba kapásból lőtt, amely után a labda először a felső kapufára, onnan a kapus hátára, végül pedig a hálóba pattant. (5 : 0)

 

Csapatkép

Álló sor: Bablinszki Tamás, Szurmai Tibor, dr. Katona Károly, Czapkó Róbert,
Rézsó Tamás, Konka Csaba, Czibak Attila, Varga Krisztián, Szaszkó Csaba.
Guggolnak: Serbán József, Sebők Roland, Farkas Gábor, Sípos Zsolt, Szabó Gábor,
Balogh Zsolt, Dóra Ákos, Varga Ferenc.

 

Az egy héttel ezelőtt Mezőtúron aratott idegenbeli győzelmünk szemmel láthatóan meghozta a csapat önbizalmát, mert bár komolyabb tétje már nem volt a Kenderes elleni hazai meccsnek, mégis jó ritmusban kezdtük el rohamozni az ellenfél kapuját. A vendégek egyébként már matematikailag is kiestek, ráadásul erre a mérkőzésre csak egy cserével érkeztek - ő is kapus volt -, azok, akik itt voltak viszont becsülettel küzdöttek.
Rengeteg helyzetet alakítottunk ki az idő előre haladtával egyre jobban elfáradó Kenderes ellen és szép sorban jöttek a gólok is. Végül ötig jutottunk, de talán még ennél is fontosabb, hogy a nagy különbségű győzelemben főszerepet vállaltak fiataljaink, amely biztató lehet a jövőre nézve.

 

Ifi: Újszász - Kenderes 2 : 3 (1 : 3)

A vendégek az első három helyzetükből három gólt rúgtak és ezután már hiába próbálta meg kiegyenlíteni, illetve megfordítani az állást a "szokás szerint" tartalékos újszászi ifjúsági csapat, ezen a délutánon sajnos semmi sem sikerült.

Gól: Varga Péter (2)

Szilvási Ferenc

 

Győzelem két hónap után

2009. június 6. Mezőtúr - Újszász 0 : 3 (0 : 1)

Mezőtúr, 100 néző
Vezette: Kálé (nekünk szerencsét hozott)

Mezőtúr: Kondacs - Panyik, Kinyik, Pisont, Varga István - Tóth, Nádudvari (Dávid), Bodorik, Mészáros (Gonda), Nagy - Moldván.

Újszász: Szaszkó - Varga Krisztián, Rézsó, Sípos, Sebők - Czibak, Czapkó (Szurmai 57. perc), Serbán (Dóra 71. perc), Szabó - dr. Katona, Konka Csaba (Balogh 61. perc).

14. perc: Moldván tört be a tizenhatoson belülre, ahol gyanús körülmények között elesett, de ez Kálé játékvezetőnél még nem ért tizenegyest.
19. perc: Szabó lépett ki a lest reklamáló védők között, de nagy helyzetben fölé emelt.
23. perc: Ismét csődöt mondott a hazai lescsapda, dr. Katona indításával ezúttal Czibak jutott át rajta könnyedén, majd középre gurított az érkező Konka Csabának, aki közelről megszerezte a vezetést. (0 : 1)
66. perc: Szöglet után röviden szabadítottak fel a hazai védők, így dr. Katonához került a labda, aki egy csel után húsz méterről szép mozdulattal csavart a bal felső sarokba. (0 : 2)
77. perc: Rézsó indította remekül a bal oldalon Czibakot, aki lefutotta a védőket, majd kilőtte a hosszú sarkot. (0 : 3)
83. perc: Balogh tört be jó cselekkel a kapu előterébe, de a lövésébe az utolsó pillanatban még bele tudott vetődni az egyik védő.
85. perc: Rézsó kapta vissza a labdát egy jó kényszerítő után a kaputól huszonöt méterre, ahonnan nagy lövést zúdított a kapura, de a vert helyzetben lévő Kondacs helyett a felső kapufa hárított.

Sikerült végre pontot tennünk egy rendkívül rossz sorozat végére, hiszen bajnoki mérkőzésen utoljára április 4-én, a Jászfényszaru elleni találkozón tudtunk nyerni. Ráadásul mindezt idegenben, Mezőtúron tettük, ahonnan egyébként nem sűrűn szoktunk három ponttal távozni.
Különösebb tétje egyébként már nem volt a két középmezőnybe tartozó csapat mérkőzésének, így az győzött, aki jobban akarta a sikert és ezért hajlandó volt többet is tenni. Ezen a délutánon szerencsére mi voltunk ezek, sőt egy kicsit jobb helyzetkihasználással akár még nagyobb arányban is nyerhettünk volna a teljesen szétesően játszó Mezőtúr ellen.

 

 A Mezőtúron győztes ifjúsági csapat

A Mezőtúron győztes ifjúsági csapat

 

Ifi: Mezőtúr - Újszász 1 : 2 (1 : 2)

Két szép lövéssel gyorsan kétgólos előnyt szereztek fiataljaink, ám a hazai csapat egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet és még a szünet előtt szépített. A második félidőben Varga Ferenc kiállítása miatt emberhátrányba került az újszászi ifi, de Kövesdi Zoltánnal az élen kitűnően védekeztek, így sikerült begyűjteni az újabb fontos három pontot.

Gól: Jedlicska János, Győrfi Richárd.

Szilvási Ferenc

 

Búcsú a kupától

2009. június 3. Kisújszállás - Újszász 4 : 2 (2 : 1)

Kisújszállás, 200 néző
Vezette: Gyertyás (jól)

Kisújszállás: Kormány - Farkas Zoltán, S. Nagy, Sztrimbei, Balla - Májer, Bálint, Ladányi, Szabó József - Darvas, Németh.

Újszász: Szaszkó - Varga, Czifra, Rézsó, Farkas - Czapkó (Szabó Gábor 59. perc), Szurmai (Sebők 59. perc), Serbán (dr. Katona 65. perc), Czibak - Sípos, Balogh.

18. perc: Szabó Józsefet indították a jobb oldalon, aki a rossz ütemben kimozduló Szaszkó mellett a hosszú sarokba gurított. (1 : 0)
27. perc: Egy jobb oldali beadás után Májer előzte meg Czibakot és továbbította a kapura a labdát, amelyet Szaszkó még a kapufára ütött, ám a kipattanóra Németh eszmélt a leggyorsabban és közelről megszerezte a hazaiak második gólját. (2 : 0)
42. perc: Serbán ugratta ki jó ütemben Czibakot, aki 12 méterről a rövid felső sarokba bombázott. (2 : 1)
58. perc: Újabb elkerülhető gólt kaptunk. Darvas éles szögből csavart kapura egy szabadrúgást, amelyet Szaszkó ezúttal is a kapufára tolt, a kipattanóra pedig "természetesen" hazai játékos, nevezetesen Ladányi érkezett, aki közvetlen közelről a hálóba fejelt. (3 : 1)
66. perc: Sípos kapott jó átadást a tizenhatoson belül, majd egy átvétel után nagy gólt lőtt a bal felső sarokba. (3 : 2)
75. perc: A kinyíló védelmünket jól kontrázták meg a kisújiak, melynek végén a szélvészgyors Szabó József lőtte a labdát a kapunk bal oldalába. (4 : 2)

 

Czibak gólja után még reménykedtünk

Czibak gólja után még reménykedtünk

 

A közelmúltban szebb napokat is látott kisújszállási labdarúgás újra fellendülőben van, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy a megye kettes bajnokságot már fordulókkal a vége előtt, jóval száz gól fölött rúgva nyerték meg. Hozzájuk látogattunk kupamérkőzésre, ahol a legjobb négy közé jutás volt a tét a megyében, azaz a győztesnek szinte már elérhető közelségbe került, hogy kikerüljön az országos táblára.
Nekünk ez most nem sikerült, mert a hazaiak - két kulcsjátékosuk, Kádár és Kui nélkül is - bátor és eredményes futballt mutattak be és jutottak tovább enerváltan játszó csapatunk ellen. Az egész meccsen csak futottunk az eredmény után, voltak helyzeteink is, de a vendéglátóink jól kontráztak meg bennünket és jó ütemben rúgták a góljaikat, így végül megérdemelten jutottak tovább.

Szilvási Ferenc

 

Mikor fogunk nyerni?

2009. május 30. Újszász - Jászladány 1 : 3 (0 : 2)

Újszász, 150 néző
Vezette: Török (kisebb tévedésekkel)

Újszász: Szaszkó - Varga, Czifra, Czapkó, Farkas (Sebők 46. perc) - Balogh, Sípos, Rézsó (Serbán 46. perc), Czibak Attila - Konka Csaba (Szabó 46. perc), dr. Katona.

Jászladány: Rácz - Mosonyi, Szigetváry, Drávucz, Bagi Krisztián - Utasi, Bagi András, Fekete, Tálas - Czibak Tibor, Bogdán.

19. perc: A jászladányi Czibak cselezgetett a tizenhatosunkon belül, majd átesett a rossz ütemben becsúszó Farkas lábán. A tizenegyest Fekete lőtte, amit Szaszkó kis híján megfogott, ám a labda a hóna alatt végül a kapuba surrant. (0 : 1)
28. perc: Bagi Krisztián 18 méteres lövése valószínűleg elment volna a kapu mellett, de az utolsó pillanatban az ötösön belül a labda megpattant az egy göröngyön és a jobb kapufa mellett a hálóban kötött ki. (0 : 2)
63. perc: Sípos végzett el villámgyorsan egy bedobást - kihasználva azt, hogy ilyenkor nincs les -, Szabó Gábor pedig egyből a kapura törhetett a labdával. Az őt üldöző és menteni igyekvő Drávucz belespiccelt a labdába, amely így teljesen váratlanul és ütemtelenül gurult a dermedten álló Rácz mellett a jobb alsó sarokba. Öngól. (1 : 2)
74. perc: Czibak Tibor kapott jó indítást, aki a fellazuló védelmünk között könnyedén tört be a tizenhatoson belülre, majd a kilépő Szaszkó fölött pimasz mozdulattal emelt a kapuba. (1 : 3)

 

Sebők nem okozott csalódást

Sebők nem okozott csalódást

 

Sok jót nem lehet elmondani a mérkőzésről, mert egyrészt elveszítettük tavaszi hazai veretlenségünket, másrészt erőtlenül és fegyelmezetlenül játszottunk. Az erő az elfogyhatott, hiszen májusban már a kilencedik (!) meccsünket tudtuk le ezzel a kilencven perccel , az utóbbit viszont nehezebb megmagyarázni, sőt nem is lehet.
Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert az egyébként tartalékosan felálló Jászladány - különösen Czibak Tibor volt elemében, mint általában ellenünk mindig -, mert a játék minden elemében jobbak voltak nálunk. Nekünk mindössze a reklamálási versenyt sikerült megnyernünk, azt viszont nagy fölénnyel.
A szünetben hármas cserével próbáltunk frissíteni és legalább a második játékrészt döntetlenre hoztuk, sőt 1 : 2-es állásnál Sípos szabadrúgása után Rácznak óriási bravúrt kellett bemutatnia, hogy megőrizze a kapuját az egyenlítő góltól. Ennek ellenére a mérkőzés összképe alapján az a megállapítás vonható le, hogy a kapura sokkal veszélyesebb és a győzelmet jobban akaró vendégek megérdemelten vitték el a három pontot Újszászról.

 

Ifi: Újszász - Jászladány 4 : 1 (3 : 0)

A létszámhiányos jászladányiak ellen szinte végig egy kapura játszó fiataljainknak gólkülönbséget kellett volna javítani, ám rengeteg helyzet kimaradt, ezért "csak" biztosan nyertek.

Gól: Győrfi Richárd (2), Jedlicska János, Busi Dániel.

Szilvási Ferenc

 

Kár volt az első tíz percért

Rum KSC - Újszász VVSE 2 : 1 (2 : 0)

Budapest, Bozsik-stadion, sok újszászi szurkolóval
Vezette: Bölcskei Balázs (jól vezette a sportszerű meccset)

Rum: Smolczer - Dávid, Pup, Fülöp, Oláh - Vincze T., Szalai, Tóth (Priczer 46. perc), Székely (Szabó 64. perc) - Király (Vincze Z. 46. perc), Horváth.

Újszász: Szaszkó - Rézsó Tamás, Czifra Gábor, Czapkó Róbert (Dóra Ákos 66. perc), Farkas Gábor - dr. Katona Károly (Szabó Gábor 76. perc), Sípos Zsolt, Konka Csaba, Czibak Attila - Viola Kálmán (Serbán József 58. perc), Balogh Zsolt.

2. perc: Czapkó szabálytalankodott "egy kicsit" a tizenhatos előterében, amely után szabadrúgáshoz jutott a Rum. Székely Bálint viszont "nem kicsi" gólt rúgott húsz méterről, az életerős löket a bal oldali kapufa mellett vágódott a hálónkba. (1 : 0)
9. perc: Még szinte fel sem dolgoztuk magunkban, hogy pillanatok alatt hátrányba kerültünk, máris kétgólos lett a vasiak előnye. Egy jobb oldali beívelés után Szaszkó bele tudott volna ütni a labdába, de visszahúzta a kezét, mert úgy érezte, hogy az kimegy az alapvonalon. Nem így gondolta viszont Székely, aki lehetetlen szögből, bravúros mozdulattal a kapunkba kanalazta csapata és saját maga második gólját. (2 : 0)
22. perc: Sípos szöglete után Rézsó emelkedett a legmagasabbra, de a kapu bal oldalába tartó fejesét Smolczernek nagy vetődés után sikerült kitornásznia.
26. perc: Czibak vette célba a bal alsó sarkot, újabb munkát adva ezzel a Rum kapusának, aki azonban ezúttal is a helyén volt.
31. perc: Szalai léc alá tartó távoli lövését tenyerelte szögletre Szaszkó.
53. perc: Sípos szöglete után Viola fejelhetett tisztán, a kapus már verve volt, de a labda centiméterekkel a bal oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.
68. perc: Sípos vett át egy labdát a kaputól jó huszonöt méterre, majd fordulásból bődületes gólt rúgott a bal felső sarokba. (2 : 1)
72. perc: Vincze Z. ballábas lövése suhant el a hosszú sarok mellett.
75. perc: Balogh szerzett labdát és tört be vele a tizenhatoson belülre, de elkapkodta a helyzetet és szerelni tudtak a védők.

 

További képek a mérkőzésről

 

 

A Rum szempontjából álomszerűen kezdődött a Magyar Amatőr Kupa döntője, mi viszont szívesen elfelejtenénk a mérkőzésnek ezt az első tíz percét. A később a meccs emberének választott Székely Bálint két gólja alapozta meg a vasiak kupasikerét, de a mérkőzés összképe alapján nekünk sincs okunk szégyenkezésre.
A két gyors gól érthetően magabiztossá tette a jól passzoló és szemre is tetszetősen futballozó rumi csapatot, de ekkor már szerencsére mi is elkezdtünk "ébredezni", azaz felvenni a mérkőzés ritmusát. (Ez utóbbi talán nem is volt annyira rossz, hiszen a Sport TV által élőben közvetített döntő szakkommentátorai, Nyilasi Tibor és Puhl Sándor is elismeréssel szóltak a csapatokról.) Jó lett volna már az első félidőben szépíteni, amelyhez a legközelebb Rézsó Tamás járt, de a fejesét bravúrosan hárította a kapus.
Fordulás után egyre inkább fölénybe kerültünk és újra egy jó fejessel veszélyeztettünk, ezúttal az aktív játéktól ezen a mérkőzésen búcsúzó Viola Kálmán révén, aki azonban néhány centiméterrel a bal alsó sarok mellé bólintott. Aztán elérkezett a 68. perc, amikor Sípos Zsolt egy szépségdíjas lövéssel lepókhálózta a bal felső sarkot és visszahozta az újszászi reményeket. A Rum szemmel láthatóan kezdett elfáradni, ám végül mégis kivédekezték a hátralévő időt és kicsikarták a győzelmet, mert már bennünk sem volt annyi energia, hogy újabb gólt szerezzünk.
Felemás érzéseink voltak a mérkőzés lefújása után, hiszen óriási dolog körülbelül ezer csapat közül eljutni idáig és döntőt játszani, amelyet a tévé is közvetít, ám az igazi az lett volna, ha mi emelhetjük magasba a kupát. (Hatalmas volt, de elfért volna hazafelé a buszon.) Győztes viszont csak egy lehet és ez egyáltalán nem érdemtelenül a Rum csapata lett, akiknek ezúton is gratulálunk. Minden játékos megtapasztalhatta, hogy mekkora élmény bekerülni egy ilyen kupafináléba és ezekért a pillanatokért érdemes dolgozni a hétköznapokon. Bízunk benne, hogy lesz még az újszászi labdarúgóknak lehetősége arra, hogy eljussanak ebbe a döntőbe, amelyet a legtovább jutott kiscsapatok játszanak minden évben és, ha már ott vannak, mint "rutinos" résztvevők meg is nyerjék a kupát.

Szilvási Ferenc

 

Egy potyagól döntött a listavezető otthonában

2009. május 23. Túrkeve - Újszász 2 : 1 (1 : 0)

Túrkeve, 200 néző
Vezette: Kormos (mindkét fél megelégedésére)

Túrkeve: Lakatos - Szőke Milán, Tóth István, Szerencsi, Sőrés Lajos - Bodor (Kiss), Sólyom, Ökrös (Tóth Imre), Sass - Erdei, Sőrés Zsolt (Szőke Sándor).

Újszász: Szaszkó - Varga, Czifra, Czapkó, Farkas - Szurmai (Rézsó, 6. perc), Konka Tamás, Serbán (Konka Csaba 69. perc), Szabó - Balogh, Czibak.

12. perc: Hazai szöglet után megfeledkeztünk a lendületből érkező Tóth Istvánról, aki bombaerős fejest küldött a léc alá. (1 : 0)
27. perc: Bal oldali támadás végén a középre gurított labdát többen is elvétették, így Sólyom került szinte kihagyhatatlan ziccerbe, de Szaszkó megérezte az irányt és nagy bravúrral hárította a közeli lövést.
44. perc: Czapkó kanalazott vissza egy labdát a kapu elé pontosan Szabó fejére, ő azonban óriási helyzetben közelről fölé fejelt.
61. perc: Balogh kapott jó indítást a jobb oldalon, egy jó csellel egyszerre két védőt is becsapott, majd középre tálalt, ahol az érkező Szabó Gábornak már csak az üres kapuba kellett lőnie a labdát. (1 : 1)
76. perc: Sass lőtt jó harminc méterről laposan kapura, Szaszkó előtt kicsit megpattant a labda és a kezét is érintve a kapu bal oldalában kötött ki. (2 : 1)

 

Czapkó jól szervezte a játékot

Czapkó jól szervezte a játékot

 

Nagy lendülettel kezdett a listavezető Túrkeve és gyorsan vezetést is szerzett tartalékos csapatunk ellen, melyet azonban nem tört meg a korai gól és a továbbiakban teljesen kiegyenlítetté tette a mérkőzést. Mindkét oldalon adódtak még helyzetek az első félidőben, de újabb találat már nem született az ebben a játékrészben.
A szünet után egy nagyon jó negyedórát produkáltunk, melynek végén egy látványos góllal egalizáltunk és úgy nézett ki pontot csenünk az éllovastól. Végül azonban ez nem így történt, mert egy potyagóllal újra vezetést szereztek a hazaiak és bár próbálkoztunk becsülettel ezt az előnyt már nem adták ki a kezükből.

 

Ifi: Újszász - Túrkeve 0 : 4 (0 : 4)

A sárga lapjai miatt az ifiben játszó Sípossal megerősített csapat könnyedén verte a sereghajtó Túrkevét, sőt amennyiben csak egyedül az ezen a mérkőzésen gól ellen beoltott Jedlicska berúgja a ziccereit, akár kétszámjegyű is lehetett volna a különbség.

Gól: Sípos Zsolt (2), Győrfi Richárd (2).

Szilvási Ferenc

 

Újszász-Rum labdarúgó mérkőzés

2009. május 26-án a Sport1 TV 16 órakor élőben közvetíti az Újszász - Rum labdarúgó mérkőzést, azaz a Magyar Amatőr Kupa döntőjét!

A döntőbe jutás kiharcoló újszászi csapat

A döntőbe jutást kiharcoló újszászi csapat

Szilvási Ferenc

 

Újabb hazai döntetlen

2009. május 16. Újszász - Szajol 1 : 1 (0 : 1)

Újszász, 200 néző
Vezette: Farkas (gólt nem rúghatott helyettünk)

Újszász: Szaszkó - Czifra, Konka Tamás, Szurmai (Czapkó 58. perc), Farkas (Sebők 74. perc) - dr. Katona (Serbán 84. perc), Rézsó, Sípos - Balogh, Konka Csaba, Czibak.

Szajol: Rigó - Dalmadi, Meggyes, Kapusi, Bognár - Vona, Donkó (Tóth), Bodnár (Czakó), Somogyi - Kurucz, Pongó.

6. perc: Donkóval szemben szabálytalankodtak a védőink a kaputól 25 méterre, Meggyes pedig büntetett, mivel a szabadrúgásból nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba. (0 : 1)
17. perc: Egy jó kiugratás után Pongó akár két gólra is növelhette volna a vendégek előnyét, de Farkas a lövés pillanatában utolérte és nagyszerűen szerelte.
23. perc: Egy jobb oldali beadás után Sípos fejelhetett tiszta helyzetből, de a labda kevéssel a léc felett hagyta el a játékteret.
35. perc: Újra a jobb oldalról érkezett egy jó beadás, de most Konka Csaba fejére, aki nem szokott elhibázni ilyen helyzeteket, ám ezúttal milliméterekkel a bal kapufa mellé bólintott.
51. perc: Balogh kapott ajándékba egy labdát a védőktől, amit megköszönt, majd a jobbösszekötő helyéről alig lőtt mellé.
53. perc: Óriási kavarodás alakult ki a szajoli kapu előtt, melynek végén Szurmai a kapufát érintve lőtte fölé a labdát.
58. perc: Balogh ugrott ki a védők között, majd ki akarta cselezni Rigót is, ám a kapus szép vetődéssel leszedte a labdát a csatár lábáról.
61. perc: Egy szöglet után kipattanó labdát Szurmai lőtte rá egyből, amely ugyan mellé ment volna, de a jó helyen álló Konka Csaba beletette a lábát és így az a jobb alsó sarokba kötött ki. (1 : 1)
73. perc: Egy keresztbe lőtt labdát Konka Tamás az ötös sarkán szépen lekezelt, ám utána ballal a hosszú sarok mellé bombázott.
88. perc: Pongó is eldönthette volna a meccset, miután a bal oldalon lefutotta a védelmünket, de nagy helyzetben mellé lőtt.

 

Konka Csaba gólja egy pontot ért

Konka Csaba gólja egy pontot ért

 

Hidegzuhannyal indult a mérkőzés a májusi kánikulában, hiszen a vendégek pillanatok alatt megszerezték a vezetést egy jól eltalált szabadrúgásból, majd akár növelhették volna is az előnyüket, ha Farkas nem szereli szenzációsan a tizenhatoson belül a kitörő szajoli csatárt. Ezután végre mi következtünk, de Sípos és Konka Csaba fejese is elkerülte a kaput, pedig mind a kettő óriási helyzet volt.
A fordulás után már egyértelműen mi irányítottuk a játékot és hatalmas nyomás alatt tartottuk a vendégek kapuját, de egymás után maradtak ki a nagyobbnál nagyobb helyzetek, míg végül Konka Csaba egy lecsorgó labdából kiegyenlített. Ekkor még volt hátra egy fél óra a lefújásig és úgy nézett ki, hogy miénk lesz a meccs, ám ezt az időszakot a szajoliak hősiesen kivédekezték, sőt még a végén még kihagytak egy ziccert is. A helyzetek aránya a kilencven perc alatt körülbelül 10 : 3 volt a javunkra, azaz csak magunkat okolhatjuk, hogy elmaradt a győzelem, de azt is el kell ismerni, hogy a példaértékűen küzdő vendégek egyáltalán nem érdemtelenül távoztak "pontosan" Újszászról.

 

Ifi: Újszász - Szajol 2 : 2 (0 : 1)

Csak a meccs utolsó periódusában nyújtották azt fiataljaink, amit várunk tőlük, addig jobbára futottak az eredmény után. Ekkor viszont akár még a győztes gólt is megszerezhették volna, ám végül maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

Gól: Szabó Gábor, Győrfi Richárd.

Szilvási Ferenc

 

Egy félidőnyi játék is elég volt

2009. május 13. Újszász - Kunmadaras 4 : 1 (0 : 1)

Újszász, 100 néző
Vezette: Mozsár (lapok nélkül megoldotta)

Újszász: Szaszkó - Czifra, Konka Tamás, Szurmai (Czapkó 61. perc), Farkas - dr. Katona, Rézsó (Serbán 76. perc), Varga Krisztián (Konka Csaba 46. perc), Czibak (Szabó 73. perc) - Sípos, Balogh.

Kunmadaras: Barta - Horváth, Egedi, Papp Kristóf, Koszta - Broda, Papp Lajos, Varga Zoltán, Federics (Fricz) - Nagy, Duka (Farkas).

24. perc: A vendégek vittek végig egy támadást statisztáló játékosaink között, melynek befejezéseként a rossz ütemben kimozduló Szaszkó mellett - valószínűleg a vasúti bombariadó miatti késése vagy a nem messze tőle rotyogó marhapörkölt illata zavarhatta meg kapusunkat - Varga Zoltán elegánsan pörgette a labdát a kapunkba. (0 : 1)
58. perc: Rézsó csapta be védőjét egy megkerülős csellel a tizenhatoson belül, aki hátulról büntetőt érően szabálytalankodott vele szemben. A tizenegyest dr. Katona lőtte félmagasan a kapu közepébe. (1 : 1)
64. perc: Egy előreívelés után Rézsó fejelte le a labdát Sípos elé, aki jól zárta ki a szerelni igyekvő védőt, hogy az ne tudjon játékba avatkozni, majd laposan a jobb alsó sarokba bombázott. (2 : 1)
78. perc: Balogh cselezte le magát az alapvonalig, majd középre emelte a labdát, amelyet Barta még kiütött, de érkezett Serbán és laposan a hálóba lőtt. A gólszerző mégis Balogh lett, mert a játékvezető az asszisztens beintésére úgy ítélte meg a helyzetet, hogy a vendégek kapusa már a gólvonalon túlról paskolta ki a labdát. (3 : 1)
84. perc: Egy jó csel után Serbán ugratta ki Baloghot, aki az elvetődő kapus fölött helyezte a hálóba a negyedik gólunkat. (4 : 1)

 

Sípos szerezte a másodikat

Sípos szerezte a másodikat

 

Bajnokin már hetek óta nem tudunk nyerni, viszont kupamérkőzésen ezúttal is sikerült győztesen lejönnünk a pályáról. Ez már az új kupasorozat, eddig erőnyerők voltunk az előző kiírásban történt jó szereplésünknek köszönhetően és csak most, azaz a megyében a nyolc közé jutásért vívott küzdelmeknél kapcsolódtunk be a sorozatba.
Az a Kunmadaras volt az ellenfelünk, amely a bajnokságban a kiesés elkerüléséért harcol és mi oda-vissza megvertük őket, ennek ellenére az első félidőben ráijesztettek kényelmesen játszó csapatunkra és egygólos vezetéssel vonulhattak az öltözőbe. Fordulás után sikerült magasabb sebességi fokozatba kapcsolnunk és bár helyzeteinknek csak egy részét használtuk ki, így is könnyedén fordítottuk meg a mérkőzést és várhatjuk a következő ellenfelet a négy közé jutásért.

Szilvási Ferenc

 

Az előadás végén ébredtünk fel

2009. május 09. Törökszentmiklós - Újszász 1 : 1 (1 : 0)

Törökszentmiklós, 200 néző
Vezette: Jandó (a utolsó percben "elfelejtett" megadni egy büntetőt)

Törökszentmiklós: Tarjányi - Gusztafik, Gergely, Kozák, Héder - Szecsei Péter (Szűcs), Papp, Szecsei Endre, Polgár - Babella, Őz (Fehér).

Újszász: Szaszkó - Czifra, Rézsó, Szurmai (Sebők 52. perc), Farkas - dr. Katona (Serbán 62. perc), Sípos, Varga (Szabó 74. perc), Dóra, Czibak - Balogh.

11. perc: Babella került ajtó-ablak helyzetbe, de lapos lövését Szaszkó lábbal hárította.
16. perc: Sípos-Dóra összjáték után utóbbi került ziccerbe, ám a lövése gyengécskére sikeredett.
18. perc: Jobb oldali hazai támadás végén Polgár beadása után a rövid saroknál Czifra ugyan még lebirkózta Babellát, viszont a hosszún érkező Őzre nem jutott védő, akinek így már nem okozott nagy fejtörést, hogy közelről a hálóba passzolja a labdát. (1 : 0)
65. perc: A partjelző több, mint lesgyanús helyzetben engedte el a jobb szélen megiramodó Babellát, aki önzetlenül gurított középre a támadást kísérő Őznek, viszont Szaszkó átért a másik oldalra és bravúrral védeni tudta a közelről leadott lövést. (Meccslabda volt.)
87. perc: Czibak cselezte le magát az alapvonalig, majd élesen középre lőtte a labdát, ahol Szabó érkezett, de a védője egy gondolattal megelőzte és végül róla vágódott a bal felső sarokba az egyenlítő gólunk. (1 : 1)
92. perc: Szabó tört be a tizenhatoson belülre, miközben a védője métereken keresztül folyamatosan rángatta vissza, ám mivel ez nem bizonyult elég hatásosnak, végül hátulról össze is akasztotta a lábát. Jandó játékvezetőnek nem volt elég bátorsága ahhoz, hogy befújja a büntetőt, így maradt a döntetlen.

 

Rézsó bombagóljával szereztünk vezetést

Szabó Gábor remek cserének bizonyult

 

Újra át kellett szervezni a csapatot, mert a sérültek mellett - Konka Csaba, Czapkó - ezúttal munkahelyi elfoglaltság miatt a magyar vasúti felsővezeték-szerelés egyik legjobbja, Konka Tamás is hiányzott. Velük együtt sem lett volna egyszerű dolgunk a tavasszal kitűnően szereplő és a kieső zónától lassan eltávolodó Törökszentmiklós otthonában, így viszont kifejezetten nehéz mérkőzés elé néztünk.
Egészen a második félidő közepéig kedvükre fickándoztak a hazai középpályások és támadók, több helyzetet is kidolgoztak, ezekből viszont csak egyet váltottak gólra. Ekkor jött el a fordulat, mert talán túlságosan is nagy tempót próbáltak meg diktálni, amelyben végül ők fáradtak el, mi pedig végre elkezdtünk "éledezni" és nem sokkal a lefújás előtt kiegyenlítettünk. Sőt, a hosszabbításban még egy tizenegyes is járt volna nekünk - várható volt, hogy nem meri befújni a spori -, ám a mérkőzés összképe alapján ne legyünk elégedetlenek, mert sokáig egy fabatkát sem adtunk volna még a pontszerzésért sem.

 

Ifi: Törökszentmiklós - Újszász 1 : 4 (0 : 3)

Remek eredményt értek el fiataljaink, akik nagyszerűen használták ki a helyzeteiket és ezzel már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést.

Gól: Jedlicska János (2), Varga Péter, Győrfi Richárd.

Szilvási Ferenc

 

Győzelmet érdemeltünk volna

2009. május 03.Újszász - Besenyszög1 : 1 (1 : 0)

Újszász, 200 néző
Vezette: Tűhegyi (a labdaejtései élményszámba mentek)

Újszász: Szaszkó - Czifra, Konka Tamás, Szurmai, Farkas - dr. Katona, Varga (Serbán 72. perc), Rézsó, Sípos, Czibak (Sebők 86. perc) - Balogh.

Besenyszög: Szirze - Kecső (Tóth), Szalai, Balázs, Horváth - Danyi, Kinyik, Szabó, Szekeres (Polgár) - Rimóczi, Lippai.

33. perc: Egy labdaszerzést követően Rézsó gondolt egy merészet és jó harminc méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba. (1 : 0)
53. perc: Kinyik lövése után vészesen közelített a labda a kapu bal oldala felé, de Szaszkó nagy vetődés után szögletre tenyerelte a játékszert.
64. perc: Czibak indította jó ütemben Baloghot, akinek csak el kellett volna tolnia a labdát a rossz ütemben kifutó Szirze mellett, ám életében először nem cselezett ilyen helyzetben, hanem első szándékból lőtt, mégpedig kevéssel a jobb felső sarok mellé.
72. perc: Czibak cselezte be magát a kapu előterébe, majd miután a nehezét már megoldotta, nagy helyzetben a büntetőpont tájáról mellé lőtte a labdát.
77. perc: Czifra és Szurmai is felszabadíthatott volna, de elsuhant kettőjük között a labda, amelyre nevető harmadikként Tóth Tamás csapott le és a kifutó Szaszkó mellett a jobb alsó sarokba helyezett. (1 : 1)

 

Rézsó bombagóljával szereztünk vezetést

Rézsó bombagóljával szereztünk vezetést

 

Nem sok időnk maradt a május 1-én, pénteken lejátszott 120 perc után a pihenésre, mert vasárnap már bajnokin kellett pályára lépnünk, ráadásul éppen a tabella élén álló Besenyszög volt az ellenfelünk. Tovább nehezítette a helyzetünket, hogy a budapesti hármas tornán Czapkó, illetve Konka Csaba is megsérült, így egyikük sem tudta vállalni a játékot. A körülményeket figyelembe véve egyértelműen a vendégek voltak a találkozó esélyesei, de ők már egy jó ideje "Újszász-fóbiában" szenvednek és évek óta nem tudnak legyőzni bennünket. Most sem sikerült nekik.

Az első félidőben jóval többet volt a labda a Besenyszögnél, egy-két helyzet is jelezte fölényüket, mégis mi szereztük meg a vezetést Rézsó révén, aki irgalmatlan nagy gólt lőtt egykori csapatának. Fordulás után az egyenlítés érdekében természetesen jönnie kellett az éllovasnak - védő helyett csatárt hoztak be, amellyel nagyobb kockázatot vállaltak -, viszont így nekünk több lehetőségünk adódott a kontrákra. Sajnos ezekből nem tudtuk eldönteni a mérkőzést - hiába volt két-három ziccerünk is 1 : 0-nál -, a csereként beállt rutinos Tóth Tamás viszont egy védelmi megingást azonnal büntetett. Ezzel együtt nem lehet panasz az újszászi csapat játékára, hiszen fáradtan is határtalan lelkesedéssel küzdött és ezen a napon győzelmet érdemelt volna.

 

Ifi: Újszász - Besenyszög 0 : 0

Különféle okok miatt - sárga lapok, sérülés, osztálykirándulás - most is sok hiányzója volt ifjúsági csapatunknak, így értékes a jó erőkből álló Besenyszög elleni döntetlen, bár a végén Szabó Gábor lábában még a győztes gól is benne volt.

Szilvási Ferenc

 

Döntőben a focicsapat

Budapest, 2009. május 1.

Fennállásának egyik legnagyobb sikerét érte el labdarúgó csapatunk azzal, hogy bejutott a Magyar Amatőr Kupa döntőjébe, ahol május 26-án fog megmérkőzni a Rum gárdájával a Bozsik-stadionban a Kispest Honvéd - Győr Magyar Kupa döntő előtt.

 

A döntőbe jutás kiharcoló újszászi csapat

A döntőbe jutás kiharcoló újszászi csapat

 

Sokáig Szabad Föld Kupának nevezték ezt a sorozatot, ahol a kupában legtovább jutott két megyei bajnokságban vagy annál alacsonyabb osztályban szereplő együttes vívta a finálét. Most is ugyanez a lebonyolítási rendszer, mindössze a név változott, jelenleg a Magyar Amatőr Kupáért küzdenek meg a csapatok Az idei kiírásban érdekes helyzet állt elő, hiszen három megyei első osztályban játszó csapat is csak a tizenhat közé jutásért vívott meccsen esett ki, ezért valamilyen módon el kellett dönteni, hogy melyik kettő jusson a döntőbe. Budapesten a Vízművek kifogástalan talajú pályáján - a válogatott is szokott itt edzeni - rendezett az MLSZ egy minitornát a három "kiscsapat" számára, amelyen kétszer harminc perces mérkőzéseket játszottak egymással a felek, hogy döntésre vigyék a dolgot. Tavalyi emlékezetes menetelésünknek köszönhetően mi is ott lehettünk - a Monor, az Eger és a Szécsény kiverése után a REAC állított meg bennünket -, csakúgy, mint a Zala megyei bajnokságot pillanatnyilag vezető Zalakaros, illetve a Vas megyét képviselő Rum gárdája.

A sorsolás szeszélye folytán a nyitómeccset mi játszottuk a Zalakaros ellen, ahol igaz, hogy ellenfelünk közelebb állt a győzelemhez, de döntetlenre tudtuk hozni a kétszer fél órát. Tizenegyesek következtek, mert szükség volt győztesre, valamint vesztesre, hiszen ez utóbbi játszotta a második mérkőzést a Rum csapatával. A büntetőpárbajt 4 : 2-re megnyertük és később kiderült, hogy ez nagyon fontos volt, mert a fáradó zalaiakat 6 : 1-re mosta le a pályáról a következő összecsapáson a nevéhez méltóan igen erős Rum. Ekkor már javában zajlott a számolgatás, melynek végeredménye az volt, hogy akár 4 : 0-ra ki is kaphatunk az utolsó találkozón, akkor is döntősök vagyunk. Nem így történt, már rögtön az első percekben egy szép támadás végén Czibak átadásából Balogh talált a kapuba és bár a hátralévő időben mindkét oldalon volt helyzet bőven gól már nem született. Ez azt jelentette, hogy meg is nyertük a tornát, a döntőben pedig május vége felé újra összemérhetjük az erőnket a Vas megyei csapattal, amely azért biztos, hogy egy egészen más mérkőzés lesz.

A Sport TV is ott lesz, tehát "benne leszünk a tévében". Természetesen szeretnénk megnyerni a kupát, de ehhez biztosan lesz egy-két szava a stílusos focit játszó ellenfelünknek is. Fogadkozásban valószínűleg nem lesz hiány egyik oldalon sem, viszont az csak a pályán dől el, hogy ki az erősebb: Újszász vagy a Rum?

Szilvási Ferenc

 

Fegyvernek, Fegyvernek, ne menj oda megvernek

2009. április 25. Fegyvernek - Újszász 2 : 1 (0 : 0)

Fegyvernek, 200 néző
Vezette: Szőllősi (jól)

Fegyvernek: Fekete - Gyáni, Farkas, Nahóczki, Balogh Gábor - Csőke, Csortos, Faragó Attila (Bálint), ifj. Farkas - Kovács (Szász), Faragó Zsolt.

Újszász: Szaszkó - Varga (Serbán 69. perc), Konka Tamás, Czifra, Farkas Gábor - Konka Csaba, Szurmai, Rézsó (Czapkó 69. perc), Czibak - dr. Katona (Szabó 76. perc), Balogh Zsolt.

 

27. perc: Varga Krisztián lépte át "előzékenyen" Kovács balról begurított labdáját, Faragó Zsolt egyből lőtt, de Szaszkó bravúrral hárított.
41. perc. Egy veszélytelennek tűnő lövés változtatott irányt Faragó Attila lábán, amely után a labda Szaszkó kezét is érintve a jobb alsó sarokban kötött ki, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.
61. perc: Faragó Zsolt húzott el a jobb oldalon, majd éles szögből a kapu elé lőtte a labdát, amely a menteni igyekvő Farkas Gáborról vágódott a hálóba. (1 : 0)
74. perc: Czapkó emelt remekül Konka Csaba elé, aki még át is vehette a labdát, de nagy helyzetben tíz méterről a jobb kapufa mellé gurított.
88. perc: Konka Tamás lépett be a támadásba és indította jó labdával a bal oldalon Czapkót, aki egy ügyes csel után pontosan ívelt a kapu elé, Balogh Zsolt pedig kapásból a hálóba lőtt. (1 : 1)
90. perc: Nem nagyon volt időnk örülni a gólunknak, mert az egyik hazai középpályás "eltört" lövése után a csereként beállt Bálint eszmélt a leggyorsabban és startolt rá a labdára, majd közelről megszerezte a mindent eldöntő találatot. (2 : 1)

 

Czifra Gábor jó teljesítményt nyújt a felnőttek között is

Czifra Gábor jó teljesítményt nyújt a felnőttek között is

 

Továbbra sem megy idegenben csapatunknak, sőt a vendégként lejátszott mérkőzéseink közül talán ez volt az egyik leggyengébb teljesítményünk. Pedig a mostani bajnokságban a hazai csapat is csak árnyéka önmagának - régebben még dalt is komponáltak "Fegyvernek, Fegyvernek, ne menj oda megvernek." kezdettel, de ez mostanában nem annyira igaz -, bennünket mégis sikerült legyűrniük.
Egy órán keresztül szinte értékelhetetlen volt a produkciónk, csak a fegyvernekiek vezető gólja jöttünk rá, hogy itt akár ki is kaphatunk. Ekkor kihagytunk egy-két helyzetet - közben azért vendéglátóink is veszélyeztettek -, majd szinte az utolsó pillanatban egyenlítettünk. Nem sokkal később azonban kiderült, hogy ez az utolsó előtti pillanat volt, mert közvetlenül a lefújás előtt a hazaiak újra betaláltak és megérdemelten tartották otthon a három pontot, hiszen a játékunk és a hozzáállásunk alapján ezen a délutánon mi nem érdemeltünk meg egyet sem.

 

Ifi: Fegyvernek - Újszász 1 : 0 (1 : 0)

Újabb egygólos vereséget szenvedtek fiataljaink, akiknek ezúttal is nélkülözniük kellett a felnőtt csapatnál lehetőséget kapó Gáborokat, azaz Czifrát és Szabót.

Szilvási Ferenc

 

Egy pontot sikerült itthon tartani

2009. április 18. Újszász - Karcag 1 : 1 (0 : 1)

Újszász, 200 néző
Vezette: Fenyvesi (apróbb hibákkal)

Újszász: Szaszkó - Varga Krisztián, (Sebők 71. perc), Konka Tamás, Czifra, Farkas - Balogh Zsolt, Szurmai, Rézsó, Czibak - Konka Csaba, dr. Katona (Serbán 82. perc).

Karcag: Móga - Borsi (Varga Zoltán), Orosz, Lévai, Kohári - Bujdosó, Békési, Nagy, Balogh Roland - Kardos, Sindel (Habóczki).

18. perc: Nagy próbálkozott takarásból egy jó lövéssel a tizenhatosról, de Szaszkó résen volt és szögletre ütötte a kapu jobb oldalába tartó labdát.
27. perc: Szurmai szöglete után Rézsó fejese centiméterekkel a léc fölött hagyta el a játékteret.
40. perc: Balogh Roland futott el - nem először - a jobb oldalon, középre lőtt labdájáról a röviden még lemaradtak, de a hosszún érkezett Kardos, aki közelről a hálóba belsőzött. (0 : 1)
61. perc: Balogh Zsolt kevergetett a tizenhatos és az alapvonal találkozásánál, majd remekül ívelte át a labdát a hosszú oldalon helyezkedő dr. Katonának, aki szép mozdulattal fejelt a karcagi kapuba. (1 : 1)
76. perc: Karcagi kontra után komoly helyzet alakult ki a kapunk előtt, de Szaszkó egymás után két alkalommal is hárítani tudott.
81. perc: Kardos került ziccerbe és próbálta meg átemelni a labdát a kapusunk felett, de nem sikerült tökéletesre a kivitelezés, így Szaszkó kezében kötött ki a játékszer.

 

Szaszkó sokat tett a pontszerzésért

Szaszkó sokat tett a pontszerzésért

 

Czapkó és Sípos sérülése "nyolc napon túl gyógyulónak" bizonyult, ezért egyikükre sem számíthattunk a Karcag elleni hazai meccsen. Az ifiben hetek óta kitűnően játszó Czifra Gábor személyében ezért újoncot avattunk, aki rögtön a kezdő csapatban kapott lehetőséget és nem is okozott csalódást, hiszen szinte hiba nélkül semlegesítette a vendégek egyik legveszélyesebb támadóját.
Próbáltunk kezdeményezően fellépni, de nem volt egyszerű dolgunk a szervezetten futballozó és életveszélyesen kontrázó Karcag ellen. Mindkét csapatnak volt lehetősége arra, hogy eldöntse a maga javára a mérkőzést - a nagyobb helyzetei talán a vendégeknek voltak, de mi is sokat tettünk a győztes gól megszerzéséért -, ami végül az egyik félnek sem sikerült, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

 

Ifi: Újszász - Karcag 1 : 2 (1 : 1)

Parázs hangulatú mérkőzésen veszítette el idei hazai veretlenségét a több meghatározó játékosát is nélkülözni kényszerülő ifjúsági csapatunk.

Gól: Jedlicska János

Szilvási Ferenc

 

Vereség Jászárokszálláson

2009.április 12. Jászárokszállás - Újszász 3 : 0 (2 : 0)

Jászárokszállás, 300 néző
Vezette: Tóth (kissé egyoldalúan, de nem ezért kaptunk ki)

Jászárokszállás: Czékmán - Ördög, Pető, Muntyán , Ivony - Goda, Jakus, Csomor (Kiss, Kóczián), Éliás - Ballagó, Györki.

Újszász: Szaszkó - Varga, Rézsó, Konka Cs., Farkas - Balogh, Sípos (Sebők 67.. perc), dr.Katona, Czibak - Czapkó (Dóra 11. perc), Serbán (Szabó 56. perc).

21.perc: Éliás cselezte ki a szögletzászlónál Dórát, beadását a hosszú oldalon egyedül felejtett Ballagó fejelte a kapu jobb oldalába. (1 : 0)
33. perc: Egy húszméteres szabadrúgásból Éliás csavarta el a sorfal fölött a labdát, amely Szaszkó kezét is érintve landolt a jobb alsó sarokban. (2 : 0)
48. perc: Éliás közelített a kapunk felé - ez már nem volt jó jel számunkra - és mivel nem nagyon támadta meg senki lövésre szánta el magát, amely után a labda ugyan kissé lecsúszott a lábáról, de éppen ezért kötött ki pontosan a jobb felső sarokban. (3 : 0)

Farkas Gabi a vereség ellenére jól játszott

Farkas Gabi a vereség ellenére jól játszott

Szurmai sárga lapok, míg Konka Tamás munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzott, ezért eléggé felforgatott csapattal voltunk kénytelenek pályára lépni az otthonában félelmetesen szereplő Jászárokszálláson. Tetézte a bajt, hogy Czapkó már rögtön a mérkőzés elején meghúzódott, majd Sípos kapott olyan komoly rúgást a lábára, hogy később őt is le kellett cserélni.
Komplett csapattal is nehéz dolgunk lett volna, de így tényleg nem sok sanszunk maradt és a jó formában lévő hazaiak könnyedén "bedaráltak" bennünket. Helyzeteikből hármat értékesítettek - bár éppen olyan szituációkból születtek a gólok, amelyek elkerülhetőek lettek volna -, mégis mindennél többet elmond a meccsről, hogy az árokszállásiak kapusának szinte nem is volt védeni valója a kilencven perc alatt.

 

Ifi: Jászárokszállás - Újszász 0 : 4 (0 : 2)

Újabb szép győzelmet arattak fiataljaink a mezőny első feléhez tartozó hazai csapat otthonában. Szurmai Tibi két szabadrúgásból lőtt góljával tulajdonképpen már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, majd fordulás után még sikerült is az előnyt megduplázni.

Gól: Szurmai Tibor (2), Németh Norbert, Földi Gergő

Szilvási Ferenc

 

A második félidő döntött

2009. április 4. Újszász - Jászfényszaru 5 : 2 (1 : 1)

Újszász, 200 néző
Vezette: Gyertyás (majdnem elő kellett vennie a pirosat is)

Újszász: Szaszkó - Varga, Konka T., Szurmai, Rézsó - Balogh (Serbán 81. perc), Sípos, Konka Cs., Czibak - Czapkó (Dóra 68. perc), dr. Katona (Farkas 90. perc).

Jászfényszaru: Garamvölgyi - Vancsik, Szászi, Oláh, Bálint (Gerőcs) - Molnár (Kisnémeth), Bojtos, Tasi, Ecker - Nagy, Luca.

11. perc: Nagy Róbert futotta le a jobb oldalon Varga Krisztiánt, majd pontosan gurított vissza a nagy lendülettel érkező Tasi elé, aki a tizenhatosról a kapu jobb oldalába bombázott. (Szép gól volt, annyi szépséghibával, hogy mi kaptuk. 0 : 1)
31. perc: Szöglet után röviden mentettek a vendégek, Konka Tamás újra a kapu elé lőtte a labdát, amely Konka Csaba előtt még elsuhant, de éppen így lett jó Czapkónak, aki közelről a hálóba fejelt. (1 : 1)
33. perc: A tizenhatosunk előterében pattogott a labda és nem igazán tudtunk felszabadítani, érkezett viszont Vancsik, aki bődületes felső kapufát lőtt.
38. perc: A kapufák tekintetében is egyenlítettünk, mikor Sípos jó kiugratása után Czapkó a tizenhatos sarkáról eresztett el egy sistergős bombát, amely után a vert helyzetben lévő Garamvölgyi helyett a jobb oldali léc hárított.
46. perc: Oláh adta el a labdát a saját térfelén, amely végzetesnek bizonyult, mert Sípos kitűnően hozta helyzetbe Czapkót, aki húsz méterről látványos mozdulattal tekerte a labdát a bal felső sarokba. (2 : 1)
59. perc: Rézsó nagy bedobása után Konka Csaba csúsztatta volna tovább a labdát, amely Marius Luca kezén csattant. Czapkó tizenegyesénél Garamvölgyi megérezte az irányt és kiütötte a bal alsó sarokba tartó labdát, ám a berobbanó Rézsó közeli fejesével szemben már tehetetlen volt. (3 : 1)
71. perc: Dr. Katona indította jó ütemben Sípost, aki önzetlenül a támadást követő Balogh elé passzolt, neki pedig már egyszerű dolga volt, hiszen csak az üresen maradt kapuba kellett lőnie. (4 : 1)
77. perc: Nagy potyagóllal szépítettek a vendégek. Oláh kiszorított helyzetből gurított a kapura, Szaszkó pedig, hogy jobban teljen az idő nem hajolt le a labdáért, hogy felvegye, hanem le akarta kezelni. A "pálya ördöge" azonban megtréfálta és a talpa alatt a hálóba surrant a labda. (4 : 2)
84. perc: Serbán indította a jobb oldalon Czibakot, aki a tizenhatoson belülre érve még csinált egy jó cselt, majd úgy csavarta a jobb felső sarokba a labdát, hogy az a kapufát is érintve pihent meg a hálóban. (5 : 2)

Capi nyerő embernek bizonyult

Capi nyerő embernek bizonyult

Régen látott jó és gólerős játékkal rukkoltunk elő a második félidőben, így biztosan tartottuk itthon a három pontot a mindenkire veszélyes Jászfényszaru ellen. Pedig nem úgy indult a mérkőzés, hogy gólokkal nyerünk, hiszen rögtön az elején vezetést szereztek a vendégek, sőt, ha egy kicsit jobban koncentrálnak a kapu előtt, akkor talán már az első negyedórában eldönthették volna a találkozó sorsát.
Szerencsére nem így történt, mert Czapkó egyenlített, majd fordulás után szinte azonnal újra betalált, amely teljesen megzavarta a vendégcsapatot és újabb újszászi gólok következtek. Próbált kapaszkodni a Fényszaru és az előrehúzódó Oláh góljával szépített - bár ebben legalább ekkora "érdeme" volt Szaszkónak is -, de Czibak alaposan kicentizett lövése révén erre is volt válaszunk és végül egészen magabiztos győzelmet arattunk.

 

Ifi: Újszász - Jászfényszaru 3 : 0 (1 : 0)

Az utóbbi hetekben kitűnő formába lendült ifjúsági csapatunk ezúttal is győzött, pedig a vendég Jászfényszaru előttük állt a tabellán - a mérkőzés után már mögöttük! - és a legtöbb gólt rúgták eddig a bajnokságban. Újszászon sem a pontjaik, sem a góljaik számát nem tudták gyarapítani!

Gól: Szabó Gábor (2), Nagy Ákos.

Szilvási Ferenc

 

Győzelem Idegenben

2009. március 29. Kunmadaras - Újszász 0 : 2 (0 : 2)

Kunmadaras, 100 néző
Vezette: Kormos (egy tizenegyest "elfelejtett" megadni)

Kunmadaras: Sípos Máté - Tóth, Egedi, Papp Kristóf (Berecz), Pékó - Broda (Horváth), Papp Lajos, Varga Zoltán, Bartha - Koszta, Nagy.
Újszász: Szaszkó - Varga Krisztián, Konka Tamás, Szurmai, Farkas - Balogh (Szabó 81. perc), Rézsó, Konka Csaba (Czibak 13. perc), Sípos - Czapkó (Dóra 61. perc), dr. Katona (Serbán 76. perc).

3. perc: Varga Zoltán húszméteres, jobb felső sarokba tartó lövését tornázta ki Szaszkó látványos vetődés után.
25. perc: Egy szöglet után a hazaiak kapusa középre, éppen Balogh elé öklözte ki a labdát, aki kapásból, a lábak között a bal alsó sarokba lőtte a vezető gólunkat. (0 : 1)
32. perc: Sípos vette át a labdát zavartalanul a tizenhatos előterében, majd mintegy húsz méterről erőteljes lövést zúdított a jobb alsó sarokba. (0 : 2)
39. perc: A madarasiak utolsó védője rosszul számította ki a labda ívét, így Balogh egyedül húzhatott kapura. Az őt üldöző védő kibillentette az egyensúlyából, de a csatárunk megpróbált talpon maradni és kapura továbbítani a labdát, de ez már nem igazán sikerült neki. Szerintünk tizenegyesnek - és talán még kiállításnak is - kellett volna következnie, de a játékvezető megkönyörült a hazai csapaton.
58. perc: Sípos szöglete után Rézsóról feledkeztek meg a védők, aki azonban nagy helyzetben centiméterekkel mellé fejelt.
63. perc: Czibak lépett ki a védők között, de a kapus megérezte, hogy mi fog következni és hárítani tudta a gólba tartó emelést.
67. perc: Egy bal oldalról belőtt labda után az őrizetlenül hagyott Varga Zoltán fejelhetett, szerencsénkre kevéssel a kapu mellé.
78. perc: Pékó került ziccerbe, de a lövés pillanatában a bal oldalról jó ütemben besegítő Varga Krisztián az utolsó pillanatban szerelni tudta.
84. perc: Jobb oldali támadás után Szabó centerezése találta ajtó-ablak helyzetben Dórát, aki még le is kezelhette volna a labdát, helyette azonban kissé elhamarkodottan mellé lőtt.

A két gólszerző: Balogh és Sípos

A két gólszerző: Balogh és Sípos

Régóta nem nyertünk idegenben - utoljára egészen pontosan tavaly szeptember 28-án tudtunk győzni Karcagon -, tehát éppen ideje volt, hogy végre megtörjön ez a rossz sorozatunk. Az ellenfél a kiesés elől menekülő Kunmadaras volt, akik nagyon hajtottak, küzdöttek a pont(ok) otthon tartásáért, ám a kapu előtt nem voltak elég határozottak.
Ez végzetesnek bizonyult a számukra, mert több helyzetünkből kettőt értékesítettünk az első félidőben Balogh és Sípos révén, sőt már ekkor el is dőlhetett volna a mérkőzés, ha megkaptunk volna egy jogosnak tűnő tizenegyest kétgólos vezetésünknél. Szünet után egyre nagyobb kockázatot vállalva, de továbbra is sikertelenül próbálkozott a hazai csapat a gólszerzéssel, így egyre több lehetőségünk adódott a kontrákra. Ezekekből akár fölényesebbé is tehettük volna a győzelmünket, de sikerült kihagyni a legnagyobb helyzeteket is. Maradt a 2 : 0, amellyel persze nem vagyunk elégedetlenek, mert bőven kiegyeztünk volna ezzel az eredménnyel a meccs előtt.

 

Ifi: Kunmadaras - Újszász 0 : 1 (0 : 1)

Az ifik folytatták jó sorozatukat, mégsem örülhettek igazán, mert a második félidő elején egyik legjobbjuk, a kapussal ütköző Barta Ferenc kettős lábszártörést szenvedett. Mielőbbi gyógyulást Nyuszi!

Gól: Gara László

Szilvási Ferenc

 

Elhullajtott pontok

2009. március 21.Újszász - Kunhegyes 2 : 2 (1 : 1)

Újszász: 100 néző
Vezette: Samu (határozott volt)

Újszász: Szaszkó - Varga, Konka Tamás, Szurmai (Czibak 58. perc), Farkas Gábor - Balogh Zsolt, Rézsó, Konka Csaba, Sípos (Dóra 69. perc) - Czapkó (Serbán 75. perc), dr. Katona.

Kunhegyes: Takács - Jónás, Sós, Tóth, Szabó - Balogh András, Szendrei (Viraszkó), Gál, Molnár (Imre) - Farkas Richárd, Balogh Zsolt.

10. perc: Hazai szöglet után Konka Tamás elé került a labda, aki egy igazítás után kapura is zúdította azt, de Takács bravúrral a léc fölé tolta a játékszert.
23. perc: Ezúttal a vendégek puskáztak el egy nagy lehetőséget, Balogh Zsolt kapott jó átadást a tizenhatoson belül, de a lövése szerencsére elkerülte a kapunkat.
41. perc: Czapkó kényszerítőzött dr. Katonával, majd a visszakapott labdát tizenhat méterről a hosszú sarokba lőtte. (1 : 0)
45. perc: Még ki sem örülhettük magunkat, amikor Gál kapott egy átadást a tizenhatos előterében, majd váratlanul kapura fordult és lőtt. Az életerősnek egyáltalán nem nevezhető "löket" alaposan meglepte Szaszkót, hiszen a labda szép lassan a jobb alsó sarokba döcögött. (1 : 1)
83. perc: Ritkán látható góllal szereztünk újra vezetést. A partjelző lest jelzett, a játékvezető viszont felülbírálta kollégáját és tovább engedte volna a játékot, amikor a vendégek egyik legrutinosabb játékosa, Sós kézzel megfogta a labdát és gyorsan elvégezte a saját maga által megítélt szabadrúgást. Mindez a tizenhatoson belül történt, amiért tizenegyes járt - a kunhegyesiek sem vitatták -, amelyből dr. Katona higgadtan gurított a labdát a bal alsó sarokba. (2 : 1)
89. perc: Szinte már a zsebünkben érezhettük a három pontot, de a vendégek nem adták fel. Gál indította a balösszekötő helyén Balogh Andrást, aki úgy gurított a hosszú sarokba, hogy a labda a kapufáról pattant a hálóba. (2 : 2)

dr. Katona góljával még vezettünk

dr. Katona góljával még vezettünk

Nehéz feladat elé állította a játékosokat az erős szél és a stoplinyomoktól göröngyös pálya, ennek ellenére mindkét csapat a támadásokra helyezte a hangsúlyt, amelynek több helyzet és egy-egy gól lett az eredménye az első félidőben. Szünet után ritkábban forogtak veszélyben a kapuk és már-már úgy nézett ki, hogy nem születik újabb gól a mérkőzésen, amikor egy nem minden nap látható vendégbaki után tizenegyesből újra vezetést szereztünk. Örömünk azonban nem tartott sokáig, a jó erőkből álló Kunhegyes perceken belül döntetlenre mentette a meccset, mi pedig levonhattuk a tanulságokat, hogyan nem szabad kétszeri vezetés után is kiengedni a kezünkből a győzelmet hazai pályán.

 

Ifi: Újszász - Kunhegyes 2 : 1 (0 : 1)

Remek formában vannak fiataljaink, ezúttal a tabella második helyén álló vendégek ellen gyűjtötték be a három pontot, ráadásul vesztett állásból fordították meg az eredményt.

Gól: Gara László, Barta Ferenc

Szilvási Ferenc

 

Egy pont a Tisza-tó partjáról

2009. március 14. Abádszalók - Újszász 0 : 0 (0 : 0)

Abádszalók, 200 néző
Vezette: Csukás (kézben tartotta a meccset)

Abádszalók: Kovrig - Darvas, Szabó Zoltán, Sípos Ferenc, Lányi - Takács, Kéki, Tóth, Varga Tamás (Juhász) - Barkóczi (Ternák), Jakab.

Újszász: Szaszkó - Varga Krisztián, Konka T., Szurmai, Farkas - Czibak (Szabó Gábor 67. perc), dr. Katona (Serbán 86. perc), Czapkó (Dóra 67. perc), Sípos Zsolt - Konka Cs., Balogh.

 

Igen halovány teljesítményt nyújtottunk a kiesés elől menekülő Abádszalók otthonában, sőt az az igazság, hogy a látottak alapján még örülhettünk is a döntetlennek. A védelmünk szerencsére elég jól állt a lábán - még Konka Tamás is, akinek az idei utolsó teremfoci megmozduláson sérült meg a lábujja -, a támadójátékunkról viszont inkább ne beszéljünk, mert a kilencven perc alatt egyetlen komolyabb helyzetet sem tudtunk összehozni.

Varga Krisztián jól játszott a védelem bal oldalán

Varga Krisztián jól játszott a védelem bal oldalán

Még jó, hogy a hazai csatárok sem tették igazán próbára Szaszkót - bár ők valamivel közelebb álltak a gólszerzéshez -, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen egy nem túl emlékezetes, rendkívül sok hibával tarkított mérkőzésen.

Ifi: Abádszalók - Újszász 1 : 8 (1 : 4)

Nem fukarkodtak a gólokkal fiataljaink, akik nem kevesebbet, mint nyolcat rámoltak be az abádszalóki kapuba. (Jó lett volna egyet hagyni a felnőtt meccsre is.)

Gól: Barta Ferenc (2), Jedlicska János (2), Gara László (2), Czifra Gábor, Németh Norbert.

Szilvási Ferenc

 

Szomorúság Boldogházán

2009. március 07. Jánoshida - Újszász 3 : 0 (2 : 0)

Jászboldogháza, 200 néző
Vezette: Domoszlai (Heves megyéből, ám néha túlzottan is nyugodtan)

Jánoshida: Boros - Molnár, Bezzeg, Eszes Gy., Szabó - Gömöri, Pelles, Tóth (Berényi) - Balogh, Méri, Katona (Gál).

Újszász: Szaszkó - Rézsó, Konka T., Farkas - Szurmai (Varga K. 70. perc), Sípos - dr. Katona (Serbán 84. perc), Czapkó (Dóra 85. perc), Konka Cs., Czibak - Balogh.

22. perc: Pelles lövése pattant meg egy védőn, amely után Szaszkó még vissza tudott nyúlni és kiütötte a labdát, ám Gömöri a legjobbkor érkezett és közelről a léc alá bombázott. (1 : 0)
36. perc: Balogh futott el a bal oldalon Sípos (dísz)kíséretében, majd a tizenhatos sarkáról váratlanul lövésre szánta el magát és el kell ismerni, hogy jó döntést hozott, hiszen a labda talán még a ballisztikai szakértők figyelmét is felkeltő röppályát leírva a bal felső sarokban kötött ki. (2 : 0)
51. perc: Húsz méterre a kapunktól szabadrúgáshoz jutott a "hazai" csapat, amelyből Méri a sorfal felett szép mozdulattal a jobb felsőbe csavarta a labdát. (3 : 0)

Czapkó szabadrúgásából sem született gól

Czapkó szabadrúgásából sem született gól

A pálya kímélése miatt "albérletben", Jászboldogházán fogadott bennünket a Jánoshida, ahol a körülményekhez képest kitűnő talajon játszhattunk. Pontosabban fogalmazva inkább csak a "hazai" csapat játszott, mert mi igen gyenge napot fogtunk ki és már szinte az első félidőben el is dőlt a mérkőzés, annak ellenére, hogy ekkor bennünket támogatott a pályán hosszában fújó erős szél.
Voltak egyébként lehetőségeink, mert az ellenfél hátsó alakzata sem állt mindig a helyzet magaslatán, de - ahogy mondani szokták - valószínűleg reggelig sem rúgtunk volna gólt. Viszont el kell ismerni, hogy a Jánoshidának is voltak még komoly lehetőségei a három gólon kívül, tehát ez egy olyan meccs volt, amely akár lehetett volna szorosabb is, de benne volt egy méretes zakó lehetősége is.

 

Ifi: Jánoshida - Újszász 3 : 2 (2 : 1)

Nem sikerült pontot vagy pontokat szerezni fiataljainknak sem, bár ők lényegesen közelebb álltak hozzá, mint a felnőttek. Könnyen elkerülhető gólokkal rendre hátrányba kerültek, amit aztán később ki lehetett volna egyenlíteni, de a második félidőben - egy kivételével - a legnagyobb helyzetekből sem tudtak a kapuba találni.

Gól: Varga Péter, Szabó Gábor.

Szilvási Ferenc

 

A hajrában fordítottunk

2009. február 28. Újszász - Kunszentmárton 3 : 2 (0 : 1)

Újszász, 150 néző
Vezette: Mozsár (jól)

Újszász: Szaszkó - Sípos, Konka T., Rézsó, Farkas - Szurmai, Czapkó (Varga K. 76. perc), dr. Katona - Balogh, Konka Cs. (Szabó Gábor 88. perc), Czibak.

KUTE: Berta - Józsa (Bagi), Bartusz, Apatóczki - Somodi, Gazdag, Varga, Kulcsár, Pálinkás (Imrei K.) - Szilágyi (Oberna), Kun.

36. perc: Egy jobb oldali beadás után Konka Tamás kezére pattant a labda, Mozsár játékvezető pedig habozás nélkül tizenegyest ítélt. A büntetőt Kun higgadtan helyezte a kapu jobb oldalába. (0 : 1)
55. perc: Balogh tört be egy jó indítással a tizenhatoson belülre, ahol megcsinált volna egy jó visszacselt, de elhúzták a lábát. A bíró ezúttal is határozott volt és a büntetőpontra mutatott, Czapkó pedig jól kicentizett lövést küldött a bal alsó sarokba, annak ellenére, hogy Berta jó irányba vetődött és bele is tudott érni egy kicsit a labdába. (1 : 1)
74. perc: Miközben egyre többet tartózkodtunk a vendégek térfelén Gazdag indította nagyszerű ütemben a jobb oldalon Pálinkást, akinek beadását a csereként beállt Oberna kotorta a hálóba. (1 : 2)
83. perc: Sípos elé pattant egy labda a tizenhatoson belül, aki nem sokat vacakolt vele, hanem bal lábbal, fordulásból laposan kilőtte a jobb alsó sarkot. (2 : 2)
86. perc: Sípos lőtt be egy szögletet a rövidre, ahol remek ütemben érkezett Konka Csaba és védhetetlen fejest küldött a hosszú sarokba. (3 : 2)

Újszászi gólöröm a harmadik találat után

Újszászi gólöröm a harmadik találat után

Kovács - Lengyel, Major, Sziráki - Dóra, Szabó A., Gulyás, Boros, Varga I. - Mérész, Viola. Ennek a pontosan egy csapatra való játékosnak az a közös ismertető jele, hogy az ősszel még a keretünkhöz tartoztak, viszont a tavaszi bajnoki rajton már egyikük sem állt a rendelkezésünkre. A kunszentiektől is több játékos távozott a télen, így nehéz lett volna a mérkőzés előtt megtippelni a végeredményt, de azt tudtuk, hogy érdekes és fölöttébb fontos kilencven perc előtt állunk.
Sok minden nem történt az első játékrészben, ám mégis hátrányba kerültünk egy ártalmatlannak tűnő szituáció után. Fordulás után gyorsan jött az egyenlítő gól és már-már úgy nézett ki, hogy kezdünk magunkra találni, mikor egy jól végigvitt kontrából újra a vendégeknél volt az előny. Így értünk a hajrához, amikor viszont két gyors góllal pillanatok alatt megfordítottuk az eredményt, rendkívül értékes három pontot szerezve ezzel.

Ifi: Újszász - KUTE 0 : 0

Küzdelmes mérkőzésen ritkán forogtak veszélyben a kapuk, így igazságos döntetlen született. A listavezető KUTE csapatából többen is a felnőttek között kaptak lehetőséget, ám mivel az őszi mérkőzéshez képest az újszásziaknak is voltak "igazolt hiányzói" (pl.: Szabó, Czifra) mindenképp sikeresnek könyvelhető el az ifik új edzőjének, Szűcs Józsefnek a bemutatkozása.

Szilvási Ferenc

 

Kezdődik a pontvadászat

Egy hónappal ezelőtt már beszámoltam arról, hogy jelentősen átalakul labdarúgó csapatunk kerete és most már konkrétumokkal is tudok szolgálni, hiszen február 20-án lezárult az átigazolási időszak. Velünk együtt sok csapatnak nem tetszett, hogy ez ilyen sokáig tartott - egy héttel később már kezdődött is a bajnokság -, mivel egészen addig várni kellett, hogy eldőljön véglegesen, mégis kikre lehet számítani.

Lehet, hogy nálunk könyvelőre is szükség lett volna, mert mind a bevételi, mind a kiadási oldalon több "tétel" is található, ráadásul jelen pillanatban még azt sem tudhatjuk, hogy az egyenleg pozitív vagy negatív lesz-e, mert erre csak a tavaszi mérkőzések során kapunk majd választ. A "kiadás" oldalon természetesen a távozók vannak: Boros Zsolt, Gulyás Norbert és Lengyel András (Törtel), Mérész Zoltán (Tiszakécske), Kovács György (Nyíradony), Varga István (Algyő). További veszteség még, hogy állandóan kiújuló sérülése miatt Major László is leadta a szerelést. Sziráki István játékára sem számíthatunk a tavasszal térdszalag- szakadás miatt, míg Viola Kálmán befejezte az aktív futballt. Ez így szinte majdnem egy csapatra való játékos - sőt, nem is rossz! -, akiknek a pótlása nem lesz egyszerű feladat, de az élet nem állhat meg.

Régi-új játékosok: Czibak Attila és Farkas Gábor

Régi-új játékosok: Czibak Attila és Farkas Gábor

Nézzük a "bevételi" oldalt. Fél év után újra számíthatunk Konka Tamásra és Farkas Gáborra, akik nem is olyan régen a védelem erősségei voltak és remélhetőleg ismét azok lesznek. Az NB III-as Jászapátiból tért vissza Czibak Attila, míg dr. Katona Károlyt Szászberekről csábítottuk vissza, ők ketten reményeink szerint sok galibát fognak okozni az ellenfelek védői között. Leigazoltuk még Zagyvarékasról Serbán Józsefet, aki szintén az előre való játékunkat erősítheti, bár egyelőre még erőnlétileg utol kell érnie a többieket, csakúgy, mint Turza Krisztiánnak, aki néhány éves kihagyás után kezdte újra a nagypályás futballt. Az ifjúsági csapatból is edzenek játékosok a felnőtteknél, Szabó Gábor és Barta Ferenc is "közel van a tűzhöz". Kovács György helyére nem tudtunk másik kapust igazolni, jelen állás szerint az ifik hálóőre, Kövesdi Zoltán lesz tavasszal a második számú felnőtt kapus.

Február 1-én részt vettünk a megyei teremtorna jászberényi selejtezőjén, ahol ugyan veretlenek maradtunk de rosszabb gólkülönbségünk miatt csak a második helyen végeztünk, így nem jutottunk be a túrkevei döntőbe. (Újszász - Pusztamonostor 1 : 0, Újszász - Rákóczifalva 3 : 3). Ezen kívül a felkészülés során két edzőmérkőzést sikerült játszanunk, mindkettőt idegenben, mert nálunk nem volt alkalmas játékra a pálya. Jászberényben műfüvön találkoztunk az új edzővel - Vígh Tibort nem kell bemutatni - és hozzánk hasonlóan jelentősen átalakult csapattal felálló vendéglátóinkkal és 4 : 1-es vereséget szenvedtünk (Gól: Balogh Zsolt). Pontosan ugyanez az eredmény született Tápiógyörgyén is, itt azért illett volna valamivel jobban szerepelni, bár különböző okok miatt néhányan hiányoztak a csapatból (Gól: Czapkó Róbert). Még egy edzőmérkőzésünk lett volna Tiszakécskén, ami tulajdonképpen a bajnoki főpróbát jelentette volna, de az a pálya használhatatlansága miatt elmaradt.

Mindezek után mégis bízunk abban, hogy az előadás, azaz a Kunszentmárton elleni bajnoki rajt február utolsó napján jól fog sikerülni, hiszen minden egyes pontra nagy szükségünk van. A sorsolás szeszélye folytán márciusban viszont mindössze egyszer fogunk hazai pályán játszani, a program a következő:

Március 07. 14.30. Jánoshida - Újszász
Március 14. 14.30. Abádszalók - Újszász
Március 21. 15.00. Újszász - Kunhegyes
Március 29. 15.00. Kunmadaras - Újszász

Szilvási Ferenc

 

Komoly változások a labdarúgó csapatnál

2009. január 29.

A vártnál jóval gyengébb őszi szereplés után valószínűleg tavasszal sem lesz egyszerűbb dolga labdarúgó csapatunknak, mivel rég nem látott nagy mozgás van a keretben. Vannak érkezőink is, de a távozók, illetve a távozáson gondolkodók névsora hosszabbnak tűnik. Megpróbálom összefoglalni a jelenlegi helyzetet (2009. január 27.), de ez még természetesen változhat, hiszen az átigazolási időszak február 20-ig tart.

Kapusaink közül Szaszkó Csabára a továbbiakban is számíthatunk, Kovács Györgyöt viszont a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bajnokság listavezetője, a Nyíradony szeretné leigazolni, amennyiben ez így alakulna, akkor mindenképpen szükségünk lesz még egy kapusra. Lengyel Andrást a Tiszakécske, illetve a Törtel csábítja, ez utóbbi csapathoz viszont már át is igazolt a két főt számláló abonyi különítményünk, azaz Boros Zsolt és Gulyás Norbert. Továbbra sem az igazi rutinos védőnk, Major László lába, így nem tudni, hogy számíthatunk-e rá a tavaszi fordulókban, viszont Sziráki Istvánra egészen biztos, hogy nem, mert a Sportkórházban megállapították, hogy újra elszakadt a térdszalagja. Védőink közül a kevés játéklehetőség miatt a távozás gondolatával foglalkozik még Sebők Roland is, de nagyon úgy néz ki, hogy ez az indok okafogyottá válhat a továbbiakban. Írjunk valami biztatót is: Rézsó Tamás, Varga Krisztián, Sípos Zsolt és Szurmai Tibor sehová nem akar távozni, maradnak tehát olyan embereink, akik értenek a védekezéshez.

Boros és Gulyás Törtelre, Mérész Tiszakécskére igazolt

Boros és Gulyás Törtelre, Mérész Tiszakécskére igazolt

A támadó szekciónkban is nagy a mozgás - nem úgy, mint az őszi mérkőzéseken! -, hiszen Mérész Zoltán Tiszakécskére igazolt, Viola Kálmán térde sajnos nem bírja a terhelést, ezért abbahagyta a játékot, míg Varga István pillanatnyilag az NB III-as Algyőnél edz. Továbbra is számíthatunk viszont Balogh Zsoltra, Czapkó Róbertre, Dóra Ákosra és Konka Csabára, remélhetőleg ez utóbbi játékosnak a térde is így fogja ezt gondolni.

Néhány szó az érkezőkről. Féléves kihagyás után újra a csapatot erősíti Farkas Gábor, akire nagy szükségünk lesz a védekezésben, gyorsasága és szerelőkészsége eddig is hiányzott. Czibak Attila is visszatér - Jászapátin játszott kölcsönben legutóbb -, vele szintén jelentősen gyorsul a csapatunk és remélhetőleg néhány gól is benne van, csakúgy, mint dr. Katona Károly esetében, akit már sokadjára, de most jó eséllyel próbálunk meg visszacsábítani Szászberekről.

Az edzéseket január 13-án kezdtük el, nagyon sok idő viszont nem marad a csapat összegyúrására, hiszen a bajnokság olyan korán kezdődik, mint talán még sohasem. Az első tavaszi forduló még télen lesz, február 28-án a Kunszentmártont fogadjuk hazai pályán, addig megpróbálunk becsületesen felkészülni a bajnoki rajtra.

Szilvási Ferenc

 

Tabella

A 2008/2009-es szezon aktuális eredménye

1. Túrkeve 17 11 2 4 32 : 21 35
2. Besenyszög 17 9 6 2 30 : 14 33
3. Kunhegyes 17 10 3 4 37 : 27 33
4. Jászárokszállás 17 8 5 4 35 : 24 29
5. Mezőtúr 17 9 1 7 45 : 29 28
6. Kunszentmárton 17 8 4 5 34 : 25 28
7. Jánoshida 17 8 3 6 31 : 25 27
8. Karcag 17 8 3 6 31 : 20 27
9. Jászfényszaru 17 7 5 5 22 : 21 26
10. Újszász 17 7 3 7 30 : 23 24
11. Nagyiván 17 6 2 9 31 : 28 20
12. Szajol 17 5 2 10 29 : 52 17
13. Kenderes 17 4 4 9 18 : 39 16
14. Kunmadaras 17 4 4 9 27 : 42 16
15. Jászladány (-15) 16 9 3 4 25 : 18 15
16. Fegyvernek 17 3 4 10 18 : 34 13
17. Abádszalók 16 3 3 10 10 : 32 12
18. Törökszentmiklós 17 2 5 10 20 : 31 11

Ifjúságiak

1. Kunszentmárton 14 12 1 1 46 : 14 37
2. Kunhegyes 14 11 1 2 55 : 20 34
3. Besenyszög 14 9 2 3 49 : 18 29
4. Karcag 14 8 2 4 37 : 23 26
5. Jászárokszállás 14 8 2 4 34 : 26 26
6. Jánoshida 14 8 1 5 58 : 30 25
7. Jászfényszaru 14 8 1 5 63 : 32 25
8. Törökszentmiklós 14 8 0 6 40 : 25 24
9. Újszász 14 7 1 6 26 : 15 22
10. Szajol 14 6 2 6 33 : 26 20
11. Fegyvernek 14 6 2 6 37 : 24 20
12. Mezőtúr 14 6 1 7 42 : 37 19
13. Kenderes 14 4 2 8 39 : 56 14
14. Nagyiván 14 4 1 9 31 : 76 13
15. Jászladány 14 4 1 9 24 : 43 13
16. Abádszalók 14 3 1 10 14 : 66 10
17. Kunmadaras 14 3 0 11 35 : 57 9
18. Túrkeve 14 0 1 13 11 : 86 1

 

Győzelem az utolsó fordulóban

2008. november 29.
Újszász - Nagyiván 5 : 2 (2 : 0)

Újszász, 100 néző
Vezette: Csányi (van még hová fejlődnie)

Újszász: Szaszkó - Varga Krisztián, Rézsó, Lengyel, Sebők - Mérész, Szurmai, Sípos, Varga István - Balogh (Konka 71. perc), Boros.

Nagyiván: Hagyó - Kiss, Lólé I., Hajnal, Fazekas - Lólé II. (Vasas 46. perc), Serucza (Járdán 78. perc), Veres, Kecskeméti - Földi, Méri.

10. perc: Egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból Varga István indította Borost, aki a kifutó Hagyó felett elegánsan emelt a kapu közepébe. (1 : 0)
21. perc: A lesre játszó védők között Varga István lépett ki a jobb szélen, pontos középre gurítását a jól érkező Balogh továbbította kapásból a jobb alsó sarokba. (2 : 0)
51. perc: Mérész húzott el a bal oldalon, a beadásra ezúttal is Balogh érkezett és fejezte be góllal az akciót, az előzőhöz képest azzal a különbséggel, hogy most a bal alsó sarokba helyezett. (3 : 0)
65. perc: Egy jobb oldali beívelést követően Földi Szaszkót megelőzve fejelte a labdát a kapu közepébe. (3 : 1)
69. perc: Sípos ugratta ki Baloghot, aki egy jó csellel a kapus mellett is elhúzta a labdát, majd az üres kapuba gurított. (4 : 1)
73. perc: Többször is elrúghatták volna a labdát a védőink a tizenhatos előterében, de addig késlekedtek amíg Földi lecsapott a lehetőségre és hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba. (4 : 2)
75. perc: Sípos indította remekül a csereként nem sokkal azelőtt beállt Konkát, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd Hagyó mellett a hosszú sarokba gurított. (5 : 2)

Balogh Zsolt mesterhármast rúgott

Balogh Zsolt mesterhármast rúgott

Az utolsó fordulóban végre sikerült lezárnunk egy nagyon rossz sorozatot, hiszen előtte négy vereség és két döntetlen volt a mérlegünk, azaz hat hete nem tudtunk nyerni. Az ellenfél a mindenkire veszélyes Nagyiván csapata volt, akik azonban gyenge napot fogtak ki és tulajdonképpen mindenféle megerőltetés nélkül, rúgtunk nekik egy ötöst.
Az őszi szezon végére egyébként sérülések, sértődések és betegségek miatt szinte teljesen elfogytunk - mindössze egy mezőnyjátékos ült a cserepadon! -, akik viszont pályára léptek jó teljesítményt nyújtottak a védekezni nem nagyon akaró vendégek ellen és magabiztosan tartották itthon a három bajnoki pontot.

 

Ifi: Újszász - Nagyiván 3 : 0 (2 : 0)

A vendégek késése miatt fél órával később kezdődő mérkőzésen Barta Ferenc nyitotta meg - majd folytatta és fejezte be - a gólok sorát egy másik sportágból, azaz a lábtoll-labdából átcsempészett mozdulattal. A nagyiváni csapat egyébként kemény ellenfélnek bizonyult, de hetek óta jó formában lévő fiataljaink az utolsó bajnokin is nyerni tudtak és szinte sajnálják, hogy véget ért az őszi szezon.

Gól: Barta Ferenc(3)

Szilvási Ferenc

 

Nem sokat érő döntetlen

2008. november 23.
Kenderes - Újszász 0 : 0 (0 : 0)

Kenderes, 150 néző
Vezette: Györgyfi (nagyobb hiba nélkül)

Kenderes: Kota - Túri, Pádár, Penti (Andrási) - Kovács, Ficzere, Patkó (Bognár), Sípos (Monoki), Lakatos - Farkas, Hetrovicz.

Újszász: Szaszkó - Varga Krisztián, Rézsó, Lengyel, Sípos - Varga István, Szurmai, Czapkó (Boros 49. perc), Gulyás - Mérész, Balogh (Konka 70. perc).

28 perc: Mérész lövése a jobb felső sarokba tartott volna, de Kota látványos vetődés után szögletre tudta ütni a labdát.
66. perc: Varga István lépett ki a balösszekötő helyén, majd a rövid sarkot vette célba, de a hazaiak kapusa ezúttal is a helyén volt.

Szaszkó hálója érintetlen maradt Kenderesen

Szaszkó hálója érintetlen maradt Kenderesen

Rengeteg problémával küszködő csapatunk Kenderesen sem tudta begyűjteni a három pontot, pedig erre most lehetőségünk lett volna a semmi különöset nem mutató hazaiak ellen. A végig süvítő, hideg szélben lejátszott kilencven perc során a védekezést jól megoldottuk - Szaszkónak nem is akadt dolga -, ám a támadójátékunk ezen a mérkőzésen is kiismerhető volt, hiányoztak belőle a váratlan megoldások, a jó egyéni teljesítmények.
Már csak egy meccs van hátra az őszi szezonból - miközben az időjárás egyre inkább a téli arcát mutatja -, a tabellán közvetlenül mögöttünk álló Nagyiván csapata látogat hozzánk az utolsó fordulóban, azaz fontos lenne, hogy a több hete tartó böjt után végre itthon tartsuk a három pontot.

Ifi: Kenderes - Újszász 1 : 2 (0 : 1)

 

Tovább folytatja menetelését ifjúsági csapatunk, a sorozatban aratott győzelmek után lassan már a dobogó is látótávolságba került.

Gól: Szabó Gábor (2)

Szilvási Ferenc

 

Még mindig nem az igazi

2008. november 15.
Újszász - Mezőtúr 2 : 2 (1 : 1)

Újszász, 200 néző
Vezette: Fekete (a közeli Salgótarjánból)

Újszász: Kovács - Varga Krisztián, Rézsó, Lengyel, Sípos - Varga István, Szurmai, Czapkó (Konka 68. perc), Gulyás - Mérész, Balogh.

Mezőtúr: Tőke - Pisont, Tóth István, Gergely, Varga - Tóth Ádám, Kinyik, Babella, Nagy - Moldván, Horváth.

3. perc: Mérész szögletéből a rosszul kimozduló kapust megelőzve Lengyel bólintott a jobb alsó sarokba. (1 . 0)
19. perc: Gulyás ugratta ki Czapkót, aki azonban nagy helyzetben elhamarkodottan fölé lőtt.
27. perc: Horváth közelről fejelt, de Kovács hárította a léc alá tartó labdát.
34. perc: Mezőtúri szöglet után sikerült őrizetlenül hagynunk a vendégek legjobban fejelő támadóját, Horváthot, aki köszönte a ritka lehetőséget és a jobb felső sarokba bólintott. (1 : 1)
49. perc: Varga Istvánt állították meg szabálytalanul a tizenhatos előterében, a szabadrúgásból Czapkó a jobb oldali kapufát találta telibe.
56. perc: Egy kipattanó labdát Mérész lekezelt, majd pontos lövést küldött a kapu jobb oldalába. Tőke nagyon nyújtózkodott, de már csak ujjheggyel tudott beleérni a labdába, amely a hálóban kötött ki. (2 : 1)
62. perc: Balogh ugrott ki a lesre játszó védők között és vezette egyedül a labdát a kapusra, de centiméterekkel a bal kapufa mellé gurított. (Meccslabda volt!)
66. perc: Lemaradtunk egy keresztbe ívelt labdáról, Babella pedig az ötös sarkáról hatalmas gólt lőtt a rövid felső sarokba. (2 : 2)
90. perc: Kis híján egy pontot sem szereztünk, hiszen Moldván 25 méteres szabadrúgása alig kerülte el a kapunk jobb felső sarkát.

Lengyel szerezte az első gólunkat

Lengyel szerezte az első gólunkat

Az utóbbi hetek siralmas játéka és eredménytelensége után végre jól kezdődött a mérkőzés, hiszen Lengyel fejese után már a harmadik percben a mezőtúri hálóban táncolt a labda. Oldódni látszódott a görcs, hiszen hosszú idő után végre futballoztunk és szép támadásokat vezettünk, ám egy pillanatnyi figyelmetlenséget rögtön góllal büntettek a vendégek, így kezdhettünk mindent elölről.
Fordulás után újra gyorsan megszereztük a vezetést, sőt Balogh révén végérvényesen el is dönthettük volna a meccset, de kimaradt a ziccer, amelyre válaszként a Mezőtúr szinte a semmiből is gólt szerzett egy - egyébként szépségdíjas - Babella-lövéssel. Mindent összevetve, már az is pozitívum, hogy négy vereség után végre pontot szereztünk, persze mégsem lehet teljes az örömünk, hiszen ezen a mérkőzésen mind a három pontot itthon kellett volna tartanunk.

 

Ifi: Újszász - Mezőtúr 3 : 0 (2 : 0)

Zsinórban ötödik győzelmüket szerezték fiataljaink, amellyel szépen kapaszkodnak felfelé a tabellán Mérész Zoltán tanítványai.

Gól: Jedlicska János (2), Gara László.

Szilvási Ferenc

 

Újabb egygólos vereség

2008. november 9.
Jászladány - Újszász 1 : 0 (1 : 0)

Jászladány, 150 néző
Vezette: Mencsik (kiválóan)

Jászladány: Rácz - Szigetváry, Drávai (Urbán), Palla, Mosonyi - Drávucz (Utasi), Bálint, Bagi A., Bagi K. - Fülöp, Czibak.

Újszász: Kovács - Lengyel, Rézsó, Sípos - Szurmai, Czapkó - Varga István, Mérész, Boros (Gulyás 38. perc) - Konka (Varga Krisztián 62. perc), Balogh.

16. perc: Egy előreívelt labdát Sípos minden gond nélkül elfejelhetett volna, de Kovácsra várt, aki nem érkezett. Jött viszont Czibak, aki kissé éles szögből, közelről a rövid felső sarokba bombázta az ajándékba kapott labdát. (1 : 0)
31. perc: Röviden szabadítottak fel a hazai védők, a labda Mérész elé került, aki lapos lövést küldött a kapura, de a bal oldali kapufa kisegítette Rácz kapust.
66. perc: Egy kapu előtt keresztbe lőtt labdát Czibak szelídített meg, de az utolsó pillanatban sikerült a védőinknek tisztáznia.
89. perc: Balogh lábában volt az egyenlítő gól, de ott is maradt, mert az ötösről nagy helyzetben fölé lőtt.

Mérész is csak a kapufáig jutott Jászladányon

Mérész is csak a kapufáig jutott Jászladányon

Zsinórban negyedik egygólos vereségét szenvedte el labdarúgó csapatunk, így most már egészen biztosan le lehet vonni azt a következtetést, hogy gödörbe kerültünk. Ezúttal a bajnokság "fekete bárányaitól", azaz a Jászladány csapatától kaptunk ki 1 : 0-ra. Egész nyáron arról folyt a vita, hogy a jogosulatlan játékosok szerepeltetése miatt kizárják-e őket a bajnokságból, végül azonban megúszták tizenöt pont levonással, amelyet mostanra már le is dolgoztak, sőt az ellenünk elért győzelem után már nem is állnak kieső helyen.
Elmondható tehát, hogy ők nagyszerű sorozatot tudhatnak maguk mögött, míg mi továbbra is mélyen a várakozás alatt szerepelünk. A következő fordulóban a Mezőtúrt fogadjuk, jó lenne, ha végre megszakadna a pechszériánk, bár egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk az őszi szezon végére jó formába lendült és idegenben különösen jól szereplő vendégek ellen.

 

Ifi: Jászladány - Újszász 0 : 3 (0 : 1)

Fiataljaink ellentétes utat járnak be a felnőtt csapattal, hiszen mostanában szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat. Ezúttal idegenben arattak magabiztos győzelmet, pedig a Jászladány a mérkőzés előtt még abban reménykedett, hogy egy esetleges hazai siker esetén helyet cserél a két csapat a tabellán.

Gól: Földi Gergő, Jedlicska János, Gara László.

Szilvási Ferenc

 

Újra pont nélkül maradtunk

2008. november 1.
Újszász - Túrkeve 0 : 1 (0 : 1)

Újszász, 100 néző
Vezette: Mozsár (most sem a játékvezető miatt kaptunk ki)

Újszász: Kovács - Lengyel, Rézsó, Boros - Szurmai, Sípos - Dóra, Mérész, Varga István - Viola (Gulyás 29. perc), Konka (Czapkó 54. perc).

Túrkeve: Kiss - Sőrés L., Szerencsi, Szőke, Ökrös - Barna (Takács), Sólyom, Dr. Bodó, Sass - Erdei (Laskai), Sőrés Zs. (Nagy).

10. másodperc: Viola bal oldali beadása után Varga István nagy helyzetben közelről a kapu mellé fejelte a labdát.
10. perc: Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Sass elé csúsztatták a labdát, aki egy pattanás után hatalmas gólt lőtt a tizenhatos sarkáról a hosszú felső sarokba. (0 : 1)
24. perc: Viola fordult le védőjéről a tizenhatos előterében, majd egyből lőtt, de a labda centiméterekkel a jobb oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.
31. perc: Erdei éles szögből is lövésre vállalkozott, Kovács és a kapufa együttes erővel hárított.
47. perc: Mérész szabadrúgása után ezúttal is Varga István fejelhetett tisztán, de csakúgy, mint az első félidő elején, most is rosszul célzott.
74. perc: Erdei lépett ki egyedül lesgyanús helyzetben, de Boros utolérte és becsúszva szépen szerelte.
81. perc: Teljesen kinyíltunk, amit jól kontráztak meg a vendégek, szerencsére azonban Sass nagy helyzetben mellé lőtt.

A hosszú sérülés után visszatért Konka Csaba még nem találta meg a góllövő cipőjét

A hosszú sérülés után visszatért Konka Csaba még nem találta meg a góllövő cipőjét

Két vereség után javítani szerettünk volna, annak ellenére is, hogy a bajnokságban remekül szereplő és listavezető Túrkeve volt az ellenfelünk. A mérkőzés aztán megmutatta, hogy mennyit jelent az, hogy az egyik csapat jó, a másik viszont rossz formában van.
Pillanatok alatt vezethettünk volna, de amíg mi kihagytuk a ziccert, addig a vendégek az első kapura lövésükből betaláltak. (El kell ismernünk, hogy nem volt csúnya gól.) Ezen kívül egyáltalán nem igazolták, hogy miért vezetik toronymagasan a bajnokságot, hanem "mindössze" szép csendben megnyerték ezt a mérkőzésüket is. A mi csapatunkról pedig annyit, hogy ment előre, próbált egyenlíteni, de pár meccs óta semmi sem akar sikerülni. Egyetlen megoldás van, még többet kell dolgoznunk azért, hogy végre mellénk szegődjön a szerencse.

 

Ifi: Újszász - Túrkeve 3 : 0 (1 : 0)

Fiataljaink biztosan nyertek a vendégek ellen, akik a felnőtt csapatukhoz hasonlóan szintén listavezetők lehetnének, csak ahhoz éppen a feje tetejére kellene fordítani a tabellát.

Gól: Szabó Gábor (2), Jedlicska János.

Végül, de utolsó sorban szeretném még kijavítani egy korábbi hibámat: az Újszász - Törökszentmikós ifimeccsen az egyik gólt az akkor éppen mezőnyben játszó Barta Ferenc szerezte!! (Sz.F.)

Szilvási Ferenc

 

Kínos vereség Szajolban

2008. október 25.
Szajol - Újszász 2 : 1 (0 : 1)

Szajol, 200 néző
Vezette: Szeles (jól)

Szajol: Tóth Zoltán - Bognár, Meggyes, Csathó, Kapusi - Somogyi (Erdős 74. perc), Kurucz, Donkó, Papp - Pongó, Bogdán (Hegedűs 83. perc).

Újszász: Kovács - Lengyel, Rézsó, Boros (Sípos 41. perc) - Szurmai, Sziráki (Varga Krisztián 75. perc) - Varga István, Czapkó (Dóra 68. perc), Balogh - Viola, Konka.

11. perc: Az egymásra váró védők között Balogh fejelte tovább a labdát, amelyet Viola egy pattanás után a kapuba zúdított. (0 : 1)
17. perc: Szurmai indításával Viola húzott egyedül kapura, de nem csak a kapus, hanem a kapu mellett is elgurította a labdát.
33. perc: Szöglet utáni kavarodás után Viola elé került a labda, de közeli gólba tartó lövése Varga Istvánban (!) akadt el.
51. perc: Bogdánt akasztották a védőink szabálytalanul a tizenhatoson belül, de a játékvezető megkegyelmezett nekünk.
65. perc: Kurucz lőtte középre a labdát, a jó ütemben érkező Bogdán pedig a védőket megelőzve közelről a hálóba talált. (1 : 1)
77. perc: Pongó hámozta át jó cselekkel magát több védőnkön is a jobb oldalon, begurítását Donkó közvetlen közelről váltotta gólra. (2 : 1)
84. perc: Dóra szabadrúgása után Viola az ötösről fejelhetett kapura, de Tóth Zoltán nagy bravúrral kitolta a labdát a bal felső sarokból.

Egyedül Viola volt veszélyes a kapura Szajolban

Egyedül Viola volt veszélyes a kapura Szajolban

Az újonc Szajol az első három fordulóban hét pontot szerzett, ám ezután látványosan megtorpant és zsinórban nyolc alkalommal kapott ki, miközben ők kapták a legtöbb gólt a bajnokságban. Mindezek után fogadtak bennünket és sikerült kimászniuk a gödörből, pedig egyáltalán nem úgy indult a mérkőzés.
Viola góljával gyorsan vezetést szereztünk és ugyanő ezen kívül még kettőt lőhetett volna az első félidőben, azaz jó húzásnak tűnt, hogy ezúttal ismét csatárt játszott. Szünet után a szajoliak viszont megérezték, hogy van keresnivalójuk ellenünk - akaratban sajnos messze felülmúltak bennünket, jó teljesítmény pedig szinte nem is akadt a csapatunkban - és lelkes játékukkal megfordították az eredményt.

 

Ifi: Szajol - Újszász 1 : 2 (1 : 2)

Rosszul indult a meccs, de fiataljaink tartalékosan is felvették a kesztyűt ellenfelükkel szemben és már az első félidőben a maguk javára fordították az eredményt, amely a hátralévő időben már nem is változott.

Gól: Győrfi Richárd, Czifra Gábor

Szilvási Ferenc

 

Elmaradt a pontszerzés az elmaradt meccsen

2008. október 23.
Kunszentmárton - Újszász 1 : 0 (1 : 0)

Kunszentmárton, 300 néző
Vezette: Kálé (ahogy szokta)

KUTE: Berta - Garáz, Bartusz, Hanga (Kun Zoltán 57. perc), Apatóczki - Kun János (Szilágyi 81. perc), Gácsi, Gazdag, Merena - Sindel (Oberna 72. perc), Pálinkás.

Újszász: Kovács - Lengyel, Viola, Sziráki - Varga István, Rézsó, Sebők (Varga Krisztián 81. perc), Boros (Dóra 77. perc) - Mérész (Czapkó 77. perc)- Balogh, Konka.

22. perc: Viola próbált indítani, de elcsúszott, így a labda Sindel elé került, aki egy igazítás után a tizenhatosról a kapu jobb oldalába tekerte a labdát. (1 : 0)
61. perc: Rézsó beívelése után Konka fejelhetett - Berta már verve volt -, de a jobb oldali kapufa hárított.

Ekkor még 0 : 0 volt az állás Kunszenten

Ekkor még 0 : 0 volt az állás Kunszenten

Az augusztusi lengyelországi túránk miatt elmaradt meccset pótolták a csapatok nemzeti ünnepünk napján. Valószínűleg jobban jártunk volna, ha akkor játszottuk volna le ezt a kilencven percet, mert a néhány héttel ezelőtt edzőváltáson átesett Kunszentmárton mostanra nagyon jó formába lendült.
Az első félidőben bele sem tudtunk szagolni a hazaiak labdázgatásába, ráadásul kaptunk is egy elkerülhető gólt. Szünet után valamelyest rendeztük a sorainkat és már többet is volt nálunk a labda, de mindössze egy kapufáig tudtunk eljutni jól védekező vendéglátóink ellen, akik a látottak alapján nem érdemtelenül tartották otthon a három pontot.

 

Ifi: KUTE - Újszász 1 : 0 (1 : 0)

Az ifik meccsén is hasonló volt a forgatókönyv a felnőttekéhez, hiszen a Kunszentmárton is gyorsan vezetést szerzett a meccs elején. Utána hiába jött föl és küzdött az egyenlítésért az Újszász, gól nélkül ez még senkinek sem sikerült.

Szilvási Ferenc

 

Csak a győzelemnek örülhettünk

2008. október 19.
Újszász - Törökszentmiklós 2 : 1 (2 : 0)

Újszász, 200 néző
Vezette: Dudás (a kiállítás erős volt)

Újszász: Szaszkó (Kovács 64. perc) - Lengyel, Viola, Rézsó, Sziráki - Varga István (Konka 46. perc), Szurmai, Gulyás (Czapkó 74. perc), Sípos - Mérész (Sebők 84. perc), Balogh.

Törökszentmiklós: Tarjányi - Papp, Gusztafik, Kozák E. (Sebők), Kozák M. - Polgár, Szecsei, Buru, Héder - Őz, Fehér (Farkas).

5. perc: Rendkívül bátran kezdtek a vendégek, Őz lopta el a labdát Violától és vitte egyedül a kapura, de közeli lövését Szaszkó nagy bravúrral, lábbal hárította.
35. perc: Sípos jobb oldali beadását az előrehúzódó Viola fejelte a léc alá. (1 : 0)
40. perc: Újra Sípos keveredett le az alapvonalig, ahonnan pontosan ívelt középre, Balogh pedig közelről a jobb alsó sarokba bólintott. (2 : 0)
42. perc: Szurmait billentették ki az egyensúlyából a tizenhatos környékén, aki picit rájátszva az esetre el is esett. A játékvezető túlzottan szigorúan sárga lappal honorálta a mutatványt, majd fél perc múlva felmutatta a piros lapot is - ekkor vette észre, hogy kissé kemény volt ez az ítélet -, hiszen ez már a második volt a középpályásunknak.
69. perc: Rézsó rúgott egy érdekeset a labdába, amellyel tulajdonképpen indította a vendégek támadóját, Őzt, aki begyalogolt a tizenhatoson belülre, majd a bal alsó sarokba helyezte a labdát. (2 : 1)

Sípos Zsolt két gólpasszal járult a győzelemhez

Sípos Zsolt két gólpasszal járult a győzelemhez

Alaposan ránk ijesztett a szinte csak fiatalokból álló Törökszentmiklós, hiszen az első tíz percben, akár két-három gólt is szerezhettek volna bágyadtan mozgó csapatunk ellen. Az első félidő vége viszont a miénk volt - kivéve Szurmai kiállítását -, mert kétszer is bevettük fejjel a vendégek kapuját Viola és Balogh révén.
Fordulás után tíz emberrel jobbára már csak az eredmény őrzésére futotta az energiánkból, mely végül sikerült is, bár el kell ismernünk, hogy a nagyon jó benyomást keltő miklósi csapat egészen közel állt az egyenlítéshez.

 

Ifi: Újszász - Törökszentmiklós 2 : 0 (1 : 0)

Ificsapatunk jó játékkal rukkolt ki és magabiztosan tartotta itthon a három pontot a mérkőzés előtt talán kicsit esélyesebbnek tűnő Törökszentmiklós ellen.

Gól: Jedlicska János, Gara László

Szilvási Ferenc

 

Góltalan rangadó

2008. október 11.
Besenyszög - Újszász 0 : 0 (0 : 0)

Besenyszög, 250 néző
Vezette: Kiss (mindkét fél megelégedésére!)

Besenyszög: Szirze - Kecső, Szalai, Balázs, Polgár (Tóth 73. perc) - Lippai, Danyi (Gyáfrás 65. perc), Kinyik, Szekeres - Szabó, Rimóczi.

Újszász: Kovács - Lengyel, Viola, Rézsó, Sziráki - Varga István, Szurmai (Konka 23. perc), Mérész (Dóra 75. perc), Sípos - Boros, Balogh.

11. perc: Rimóczi jobb oldali beadása Danyit találta meg az ötösön, ő azonban óriási helyzetben néhány méterről kapásból az égbe lőtte a labdát.
54. perc: Polgár száguldott el a jobb szélen, pontos beadása után Szabó oda fejelhette volna a labdát ahová akarja, de szerencsénkre a hosszú sarok mellé csúsztatott.
78. perc: Boros beadása után Szirze röviden ütött ki egy labdát, amelyre Balogh csapott le, majd egy jó lövőcsellel elfektette a kapust is, ám miután megcsinálta a nehezét közvetlen közelről telibe találta a bal oldali kapufát.

Kovács Gyuri itt még a játékvezetőkkel pózol a Fegyvernek elleni meccs előtt, Besenyszögön viszont akadt dolga bőven

Kovács Gyuri itt még a játékvezetőkkel pózol a Fegyvernek elleni meccs előtt, Besenyszögön viszont akadt dolga bőven

Nem született gól a besenyszögi rangadón, ami meglepetés, hiszen egyik csapatra sem jellemző, hogy gól nélküli döntetlennel fejeződne be a mérkőzése. Az előző bajnokságban itt is, ott is megvertük vendéglátóinkat, azaz volt miért visszavágniuk, ám ez teljes mértékben ezúttal sem sikerült nekik.
A nagyobb helyzeteket a Besenyszög hagyta ki, ám a második félidőben nekünk volt meccslabdánk, amikor Balogh Zsolt közelről a kapufát találta el. Végül nem született gól, de a nézők mégsem unatkoztak, mert kitűnő iramú, küzdelmes kilencven percet izgulhattak végig, amely a látottak alapján igazságos pontosztozkodással zárult.

 

Ifi: Besenyszög - Újszász 4 : 1

Barta Feri egy tizenegyes hárításával nyitotta a meccset, de a játékvezető újra rúgatta a büntetőt, amiből már megszerezték a vezetést a hazaiak. Ezután sikerült egyenlíteni, viszont egy újabb tizenegyesből már ismét a Besenyszögnél volt az előny. A folytatásban több helyzet is kialakult még mindkét oldalon, ám míg mi valamennyit elhibáztuk, addig a hazai csatárok kétszer is betaláltak, így nem is lehetett más a végeredmény, mint egy sima vereség.

Gól: Szabó Gábor

Szilvási Ferenc

 

Két perc alatt két gól

2008. október 4.
Újszász - Fegyvernek 2 : 0 (0 : 0)

Újszász, 100 néző
Vezette: Fenyvesi (elégedettek lehettünk vele)

Újszász: Kovács - Varga Krisztián, Rézsó, Sziráki, Sebők - Varga István (Dóra 79. perc), Szurmai (Konka 73. perc), Gulyás, Sípos - Balogh (Czapkó 29. perc), Boros.

Fegyvernek: Korpás - Gyáni, Farkas, Papp Kristóf, Tukarcs - Albert, Náhóczki, Papp Lajos, Szász - Csőke (Faragó Attila 75. perc), Faragó Zsolt (Kelemen 36. perc).

26. perc: Farkas tévesztett ütemet, amelynek Balogh itta meg a levét, mert a kemény belépő miatt le is kellett cserélni. A vétkes sárga lapot kapott, ennek a későbbiekben komoly jelentősége lett.
59. perc: Farkas kezén csattant a labda a tizenhatos előterében, a játékvezető pedig előhúzta a második sárga lapot is a vendégek védőjének, így korábban mehetett zuhanyozni.
61. perc: Pillanatok alatt kihasználtuk az emberelőnyt, amikor Gulyás kapu mellé tartó lövése után Varga István a tizenegyes pont környékén megszelídítette a labdát, majd a jobb alsó sarokba lőtt. (1 : 0)
63. perc: Gyorsan jött a következő gól is, Sípos ugratta ki remek ütemben Borost, aki a bal alsó sarokba helyezett. (2 : 0)
72. perc: Varga István szabálytalankodott kissé feleslegesen a tizenhatoson belül, amelyet a játékvezető büntetővel honorált. Papp Lajos bal alsó sarokra tizenegyesét Kovács gyors vetődéssel megfogta, így nem maradtak izgalmak a hajrára.
84. perc: Dóra nagy lövését piszkálta ki a léc alól a vendégek szintén jól védő kapusa.

Sebők Roland jó teljesítményt nyújtott a védelemben

Sebők Roland jó teljesítményt nyújtott a védelemben

Sok minden nem történt az első félidőben, egyenlő erők küzdelmében gólok és helyzetek helyett mindössze két kényszerű cserét jegyezhettünk fel. Balogh Zsolt rúgást kapott a térdére - remélhetőleg játszani tud egy hét múlva -, míg a vendégek legveszélyesebb támadója, Faragó Zsolt húzódás miatt volt kénytelen idő előtt elhagyni a pályát.
Szünet után felpörögtek az események, a játékvezető második sárga lappal kiállította a vendégek középső védőjét, Farkast, mi pedig éltünk a lehetőséggel és két gyors góllal eldöntöttük a meccset. Ezután Varga István összehozott még egy tizenegyest - mindkét kapu előtt jó ebben a műfajban! -, de Kovács kivédte az egykor Újszászon is megfordult Papp Lajos büntetőjét, így a Fegyi nem tudta szorossá tenni az utolsó negyedórát.

 

Ifi: Újszász - Fegyvernek 1 : 0 (0 : 0)

Nagy küzdelemben nyertek fiataljaink a mindig jó ificsapattal rendelkező Fegyvernek ellen és az ilyen mérkőzések után sajnálhatják csak igazán az előtte könnyedén elhullajtott pontokat.

Gól: Jedlicska János

Szilvási Ferenc

 

Bravúros győzelem Karcagon

2008. szeptember 28.
Karcag - Újszász 1 : 2 (1 : 0)

Karcag, 200 néző
Vezette: Kormos (jól)

Karcag: Móga - Kohári (Szilágyi), Orosz, Borsi, Domokos A. - Domokos R., Lévai, Bujdosó (Nagy), Balogh R. - Szabó D. (Habóczki), Kardos.

Újszász: Kovács - Rézsó - Varga Krisztián, Sziráki, Szurmai, Sebők (Szabó 76. perc) - Varga István, Sípos, Gulyás, Boros (Czapkó 69. perc) - Balogh.

18. perc: Kohári jobb oldali beadása megpattant megpattant egy újszászi lábon és Kovács felett a hosszú felső sarokba hullott. (1 : 0)
46. perc: Rézsó szerzett kis híján öngólt, de szerencsére néhány milliméterrel a jobb oldali kapufa mellé pattant róla a labda.
51. perc: Balogh passza után Boros került helyzetbe, de a lövésre már nem igazán maradt ereje, így Móga könnyedén hárított.
57. perc: Varga István csapta be a védőjét a tizenhatoson belül, aki jobb híján egyszerűen hátulról felborította a támadónkat. A tizenegyest a sértett szokása szerint higgadtan lőtte a hálóba. (1 : 1)
81. perc: Orosz kényszerítőzött Kardossal és került ziccerbe, de mázlink volt, mert pár méterre a kapunktól jókora lyukat rúgott.
88. perc: Balogh Zsolt cselezte be magát a bal oldalról a kapu előterébe, majd egy nem túl erős, viszont pontos - sőt hárompontos - lövést küldött a jobb alsó sarokba. (1 : 2)

Balogh Zsolt gólja három pontot ért

Balogh Zsolt gólja három pontot ért

Az első félidei játékunk sok mindent sejtetett, csak éppen azt nem, hogy három ponttal fogunk távozni Karcagról. Helyzetet sem tudtunk kialakítani - erre még az sem lehet mentség, hogy öten is hiányoztak a tavalyi alapcsapatunkból -, de szerencsénkre a hazaiak is meglehetősen mérsékelt teljesítményt nyújtottak, így "csak" egygólos hátrányban vonulhattunk az öltözőbe.
Fordulás után változott a helyzet és egy olyan újszászi csapatot láthattunk a pályán, amelyik elhitte, hogy meg tudja fordítani az eredményt. Bár a Karcagnak is voltak lehetőségei, de a gólokat mi rúgtuk - a másodikat a legjobbkor, azaz az utolsó pillanatokban -, rendkívül értékes idegenbeli győzelmet szerezve ezzel.

 

Ifi: Karcag - Újszász 3 : 2 (1 : 2)

Rendkívül tartalékosan tudott csak kiállni ificsapatunk, mégis pontot vagy pontokat kellett volna szereznie. Kétszer is vezettek, de a végén a Karcag megfordította az eredményt, pedig semmivel sem voltak jobbak.

Gól: Gara László, Földi Gergő

Szilvási Ferenc

 

A REAC állított meg bennünket a kupában

2008. szeptember 24.
Újszász - REAC 0 : 3 (0 : 2)

Újszász, 400 néző
Vezette: Erdős (nem segítette a kiscsapatot)

Újszász: Kovács - Lengyel, Viola (Sípos 52. perc), Sziráki - Szurmai (Sebők 83. perc), Rézsó - Varga István, Gulyás, Boros - Mérész (Czapkó 80. perc), Balogh.

REAC: Esterházy - Dinka, Pomper (Rása 68. perc), Kapcsos, Tandari - Jeremiás (Gasparik 75. perc), Erős, Dancs, Kőhalmi (Héger 55. perc) - Nyerges, Balaskó.

13. perc: Balaskó kézzel sodorta el a labdát Viola elől - a játékvezető nem látott szabálytalanságot -, majd a leálló védők között Jeremiáshoz passzolt, aki közelről a hálóba helyezett. (0 : 1)
29. perc: Balaskó húzott el a jobb oldalon, beadását Nyerges a rövid saroknál egy ügyes testcsellel tovább engedte, a berobbanó Dancs pedig közelről a léc alá fejelt. (0 : 2)
61. perc: Újra Balaskó volt a feladó, bal oldali szabadrúgása mindenki fölött átszállt, kivéve a hosszú saroknál érkező Tandarit, aki könnyedén a bal felső sarokba fejelt. (0 : 3)

Boros Zsolt volt az egyik legjobbunk

Boros Zsolt volt az egyik legjobbunk

A frissen igazolt Pomper is pályára lépett Újszászon

A frissen igazolt Pomper is pályára lépett Újszászon

Már a tizenhat közé jutás volt a tét a Magyar Kupában, ahol élvonalbeli csapatot, a REAC NB I-ben pillanatnyilag nem nagyon vitézkedő gárdáját láthattuk vendégül. Ez egyáltalán nem kedvezett nekünk, mert szemmel láthatóan rendkívül motiváltan játszottak - a kulcsembereik közül csak Lisztes Krisztián és Torma Gábor nem volt a pályán! -, azaz valószínűleg a kupában próbálták feledtetni a vártnál gyengébb bajnoki szereplést.
Az igaz, hogy az első gól vitatható körülmények között esett, de el kell ismernünk, hogy csak megnehezíteni tudtuk a REAC dolgát, amely egyébként egy rendkívül szimpatikus csapat és biztosan jutott tovább. Ne feledkezzünk meg azonban a mi csapatunkról sem, amely eddig fantasztikusan menetelt - soha nem jutottunk még el ilyen messzire a kupában - és összességében ezen a mérkőzésen is jól helyt állt három osztállyal magasabban jegyzett ellenfelével szemben.

Szilvási Ferenc

 

Három pont és három piros lap

2008. szeptember 20.
Újszász - Jászárokszállás 4 : 2 (3 : 1)

Újszász, 200 néző
Vezette: Barta (a vége botrányosra sikeredett)

Újszász: Kovács - Lengyel, Rézsó, Szurmai (Varga Krisztián 83. perc), Sziráki - Sípos, Gulyás (Sebők 75. perc), Boros - Mérész, Viola, Balogh (Varga István 64. perc).

Jászárokszállás: Czékmán - Nagy B., Ördög, Csomor, Kiss - Jakus (Füleki), Éliás, Pető, Nagy Z. (Kóczián) - Ballagó, Lőcsei.

10. perc: Egy nagy bedobást követően továbbcsúsztatott labdát Lengyel fejelt a bal felső sarokba. (1 : 0)
16. perc: Balogh lépett meg a jobb oldalon, beadását Mérész a még jobb helyzetben lévő Viola elé tolta, aki egy ügyes csel után a bal felső sarokba spiccelte a labdát. (2 : 0)
23. perc: Gulyás eresztett meg egy életerős lövést jó huszonöt méterről és bár igaz, hogy az középre ment, de Czékmán kapus addig ügyetlenkedett, míg a vizes labda kicsúszott a kezéből és a hálóban kötött ki. (3 : 0)
31. perc: Már mindenki támadni akart, így teljesen elcsúszott a védekezésünk, ráadásul a menteni próbáló Rézsó pontosan középre fejelte ki a labdát, amelyet Csomor átvett, majd a tizenhatosról a jobb alsó sarokba bombázott. (3 : 1)
69. perc: Viola csúszott be az oldalvonal és a felezővonal találkozásánál, de nem találta el sem a labdát, sem az ellenfél játékosát, aki tovább is vitte az akciót. Óriási meglepetésre a játékvezető egyből piros lapot mutatott fel az újszászi játékosnak, amelynek okát még az ellenfél kispadján ülők sem értették.
74. perc: Mérész indította jó labdával Varga Istvánt, aki kicselezte a védőjét majd a rövid sarokba lőtt. (4 : 1)
83. perc: Lengyel kommentálta a játékvezető egyik ítéletét - elmondása szerint egyáltalán nem sértően -, amiért számára is azonnal villant a piros lap.
89. perc: Lőcsei kapu elé lőtt labdája minden bizonnyal Kovács kapus zsákmánya lett volna, de a menteni igyekvő Sebők a saját kapujába kotorta azt. (4 : 2)
92. perc: A mérkőzés utáni levonuláskor Mérész is "beszélgetett" a sporival, aki feltéve a teljesítményére a koronát őt is kiállítottá nyilvánította.

Viola kiállítása indította el a lavinát

Viola kiállítása indította el a lavinát

Három csatárral kezdtünk és be is jött ez a húzás, hiszen bő húsz perc elteltével már három góllal vezettünk. A Jászárokszállás persze azért nem az a csapat, amelyik olcsón adja a bőrét és még a szünet előtt szépítettek is, izgalmassá téve ezzel a második félidőt.
Az izgalmakról azonban nem ők, hanem a játékvezető gondoskodott, aki a 70. percben szinte a semmiért kiállította Violát, majd ezután teljesen elveszítette a fonalat. Tíz emberrel is tovább növeltük az előnyünket, a bíró viszont az emberhátrányunkat, mert Lengyelnek is piros lapot mutatott fel. A vendégek még szépítettek az eredményen egy szerencsés góllal, de ekkor már nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy miképpen fog bejutni a játékvezető az öltözőbe. Nos ez sikerült neki, de a hazai szurkolók nem azért álltak sorfalat a levonuláskor, hogy megdicsérjék a működése miatt. Végül Mérész mérkőzés utáni kiállításával, majd egy kisebb novellákhoz hasonló terjedelmű jegyzőkönyv megírásával fejezte be áldásos tevékenységét, nekünk pedig feladta a leckét, hogy miképpen álljunk ki egy hét múlva Karcagon.

 

Ifi: Újszász - Jászárokszállás 4 : 0

Idei legjobb játékukat nyújtották fiataljaink és rendkívül magabiztosan győzték le a nem rossz játékerőt képviselő vendégcsapatot.

Gól: Jedlicska János, Szabó Gábor, Gara László, Bobotán Roland.

Szilvási Ferenc

 

Pont nélkül maradtunk Jászfényszarun

2008. szeptember 14.
Jászfényszaru - Újszász 2 : 1 (2 : 0)

Jászfényszaru, 250 néző
Vezette: Laczkó (könnyen befújta a tizenegyest)

Jászfényszaru: Garamvölgyi - Kalla, Oláh, Luca, Vancsik - Bálint, Szabó, Tasi (Kisnémet), Molnár (Szászi) - Nagy, Ecker.

Újszász: Kovács - Lengyel, Viola, Sziráki - Szurmai (Sípos 46. perc), Rézsó (Sebők 83. perc) - Varga István, Czapkó (Gulyás 46. perc), Boros - Mérész (Dóra 80. perc), Balogh.

11. perc: Varga István piszkálta ki a labdát a hazai támadó lábai közül a tizenhatos oldalvonalánál, amikor a játékvezető nem kis meglepetésünkre tizenegyest ítélt. A büntetőt Nagy Róbert biztosan értékesítette. (1 : 0)
17. perc: Nézelődtünk, mint a moziban, vendéglátóink pedig közben gyorsan elvégeztek egy szabadrúgást. A középre gurított labdát Ecker vette át, lefordult a védőjéről, majd a jobb alsó sarokba lőtt. (2 : 0)
69. perc: Gulyás nagy bedobását Boros csúsztatta meg, Rézsó pedig szép mozdulattal a hálóba kanalazta a labdát. (2 : 1)

Czapkót sem kímélték a hazai védők

Czapkót sem kímélték a hazai védők

Nem számíthattunk könnyű mérkőzésre Jászfényszarun, hiszen a hazaiak tavaszra jelentősen megerősített csapata együtt maradt és ebben a bajnokságban biztos, hogy nem a kiesés ellen kell küzdeniük. Bő negyedóra alatt kétgólos hátrányba kerültünk, az elsőnél a játékvezető is besegített vendéglátóinknak, a másodiknál viszont egyértelműen mi hibáztunk nagyot.
Ezután kezdtünk csak ébredezni és menni az eredmény után, de a hazaiak ügyesen tördelték a játékot és nem nagyon hagytak kibontakozni bennünket, ha pedig már más eszköz nem volt, akkor sárga lapok árán - összesen hatot gyűjtöttek össze - állították meg a támadásainkat. Rézsónak a második félidő közepén szerzett gólja csak a szépítésre volt elegendő és mivel ezután már igazán komoly helyzetet nem tudtunk kidolgozni, így megérdemelt vereséget szenvedtünk. Hozzá kell tenni, hogy az új szabály, mely szerint csak öt sárga lap összegyűjtése után kell kihagynia egy mérkőzést az e téren "legszorgalmasabb" játékosoknak nem igazán kedvez a futballt játszani akaró csapatoknak, de hát ezt a szövetség jobban tudja.

 

Ifi: Jászfényszaru - Újszász 1 : 1 (0 : 1)

Fiataljaink meglepték az addig még pontveszteség nélkül menetelő hazai csapatot és az első félidőben Szabó Gábor szép átemeléses góljával megszerezték a vezetést, sőt akár még többet is lőhettek volna, de sorra hagyták ki a helyzeteket. Sajnos ez megbosszulta magát, mert fordulás után a Jászfényszaru átvette az irányítást és az utolsó pillanatokban egy szerencsés találattal otthon tartotta az egyik pontot.

Szilvási Ferenc

 

Forró szél

2008. szeptember 6.
Újszász - Kunmadaras 3 : 0 (2 : 0)

Újszász, 200 néző
Vezette: Bartucz (kicsit tartottunk tőle, de összességében jól)

Újszász: Szaszkó - Lengyel, Viola, Sziráki - Szurmai (Sípos 46. perc), Rézsó (Varga Krisztián 82. perc) - Varga István, Czapkó (Sebők 78. perc), Boros - Mérész (Dóra 72. perc), Balogh.

Kunmadaras: Jónás - Herczeg, Pékó, Rácz, Berecz - Tóth (Ternák 30. perc), Csortos, Budai (Hajdú 46. perc), Varga - Barta, Kiss (Duka 78. perc)

25. perc: Rézsót rántották le a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt a kötél-idegekkel rendelkező Varga István magabiztosan helyezte a bal alsó sarokba. (1 : 0)
41. perc: Balogh húzott el a jobb oldalon, középre gurítását egy védővel a nyakán Mérész szép mozdulattal átvette, majd a jobb alsó sarokba gurította a labdát. (2 : 0)
48. perc: Rézsó nagyszerűen eltalált lövését Jónás bravúrral tornázta ki a léc alól.
50. perc: Czapkó szöglete után már Boros is gólt fejelhetett volna, de rajta kívül még Lengyel is jó ütemben érkezett, aki védhetetlenül küldte a labdát a hálóba. (3 : 0)
61. perc: Varga István passza után Balogh egyből lőtt, de a vendégkapus reflexmozdulattal, lábbal hárított.
73. perc: Szép bal oldali támadás végén a középre lőtt labdát Boros milliméterekkel helyezte a kapufa mellé.

Sziráki István is jó teljesítmény nyújtott

Sziráki István is jó teljesítmény nyújtott

Forró szél. Volt egyszer annak idején egy jugoszláv tévéfilm-sorozat, amelynek ez volt a címe, az Újszász - Kunmadaras meccsen pedig a csapatokat fogadó időjárást jellemezhetjük legrövidebben e két szóval. A vendégcsapat jelentősen átalakult a nyáron és nem is szerepeltek eddig rosszul a bajnokságban, de ezen a délutánon nem igazán volt esélyük a pontszerzésre Újszászon.
A védekezésünk hellyel-közzel megfelelően működött - Szaszkónak szinte nem is akadt védenivalója -, támadásban pedig jóval veszélyesebbek voltunk a kapura a vendégeknél, amely végül három gól formájában nyilvánult meg. Sőt, kicsit jobb helyzetkihasználással, akár még nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, bár ne legyünk elégedetlenek, mert nagyon jó hetet zártunk, hiszen a hétközi kupasiker után biztosan nyertünk a bajnokin is.

 

Ifi: Újszász - Kunmadaras 0 : 1 (0 : 1)

Különböző okok miatt szinte a fél csapat nem áll Mérész Zoltán edző rendelkezésére, így fiataljaink minimális arányú vereséget szenvedtek az egyébként szintén nem egy világverő csapat benyomását keltő vendégektől.

Szilvási Ferenc

 

Már a 32 között vagyunk a Magyar Kupában!

2008. szeptember 3.
Újszász - Szécsény 5 : 1 (3 : 1)

Újszász, 300 néző
Vezette: Molnár Csaba (jól megfelelt)

Újszász: Kovács - Lengyel, Sípos, Sziráki - Varga István, Szurmai (Sebők 78. perc), Rézsó, Boros - Gulyás (Czapkó 58. perc) - Mérész (Dóra 67. perc), Balogh Zs.

Szécsény: Tóth - Ordasi, Kmetty, Gráf, Kelecsényi (Kovács) - Galcsik, ifj. Kovács, László (Baranyi, Balogh (Farkas) - Szegvári, Babcsán.

17. perc: Lengyel közeli fejesét Tóth még védeni tudta, de Mérész jókor érkezett és a hálóba pöccintette a vezető gólunkat. (1 : 0)
22. perc: Mérész jó indítása után Balogh Zsolt forgatta meg egyszer-kétszer a védőjét, majd a jobb alsó sarokba lőtt. (2 : 0)
27. perc: Galcsik látványos ollózása után a labda a felső kapufáról, a kapusunk pedig az oldalkapufáról pattant le.
33. perc: Újra Kovács volt a főszereplő, mikor egy közeli lövést hihetetlen bravúrral ütött ki szögletre.
41. perc: A vendégvédők most sem figyeltek a pontrúgásnál az előrehúzódó Lengyelre, aki okosan visszafejelte a labdát az érkező Mérésznek, ő pedig szintén fejjel a bal alsó sarokba talált. (3 : 0)
42. perc: Még a harmadik gólnak örültünk, amikor egy visszagurított labdából Balogh R. jól kicentizett, lapos lövést zúdított a jobb alsóba. (3 : 1)
61. perc: Czapkó indítása után Varga István egészen az alapvonalig vezette a labdát, majd jó ütemben passzolt középre az érkező Balogh Zsoltnak, aki a bal alsó sarokba helyezett. (4 : 1)
75. perc: Dóra hozta jó cselek után helyzetbe Borost, aki mindenféle állítgatás nélkül a hosszú sarokba csavarta labdát. (5 : 1)

 

Továbbra is bravúrosan szerepel labdarúgó csapatunk a Magyar Kupában, a Szécsény legyőzésével - egyedüliként Jász-Nagykun-Szolnok megyéből!! - már a legjobb 32 között vagyunk az országos táblán.
A végeredmény magabiztos hazai sikert sejtet, ennek ellenére el kell ismernünk, hogy voltak nehézségeink. Hullámzó volt a mérkőzés, mindkét csapatnak voltak jó periódusai, de ebből szerencsére mi jöttünk ki jobban, mert jókor szereztük a góljainkat. Voltak lehetőségeik a vendégeknek is, de egyrészt Kovács szenzációs napot fogott ki és már az első félidőben elbizonytalanította őket, másrészt fordulás után újra mi szereztünk gólokat, így a végére már a hitük is elfogyott az őket elkísérő szép számú szurkolósereg nem kis bánatára.
A 16 közé jutásért már egészen biztos, hogy NB I-es vagy NB II-es ellenfelet fogadunk, kíváncsian várjuk, hogy ki lesz az.

Szilvási Ferenc

 

Vereség Kunhegyesen

2008. augusztus 30.
Kunhegyes - Újszász 5 : 3 (2 : 2)

Kunhegyes, 250 néző
Vezette: Erdősi (már megint nem jól)

Kunhegyes: Láng - Jónás, Sós, Váradi - Szendrei (Nánási), Tóth, Gál, Viraszkó, Balogh A. (Molnár) - Herbály (Szabó), Balogh Zs.

Újszász: Kovács - Lengyel, Rézsó, Sziráki - Varga István, Sípos, Szurmai (Varga Krisztián 85. perc), Boros - Czapkó (Dóra 69. perc), Gulyás (Sebők 77. perc) - Balogh Zs.

6. perc: A kunhegyesi Balogh Zs. lövését Kovács még kiütötte, de a támadást kísérő Balogh A. senkitől sem zavartatva közelről a hálóba passzolt. (1 : 0)
14. perc: Az újszászi Balogh Zsolt keverte meg a védőket, majd a felső lécre bombázott. A kipattanó labdát Gulyás lőtte rá újra, amelybe a kapu előterében Varga István még beleszúrt megszerezve ezzel az egyenlítő gólunkat. (1 : 1)
31. perc: Egy hazai lövés csattant a felső kapufán, a kipattanóra ezúttal is Balogh A. érkezett jókor és a kapu közepébe fejelt. (2 : 1)
44. perc: Gulyás szöglet után Lengyel fejelte le a labdát Varga István elé, aki közelről ismét egyenlített. (2 : 2)
52. perc: Gál távoli lövése megpattant Rézsón és az ellenkező irányba vetődő Kovácsot becsapva a hálóban kötött ki. (3 : 2)
68. perc: Balogh Zs. startolt egy hosszú indításra, de a kapusunk előbb ért oda a labdához és fel is szabadított volna, ha nem találja telibe a támadót, akiről jó húsz méterről éppen a kapunk közepébe vágódott a hazaiak negyedik gólja. (4 : 2)
75. perc: Gál vette át a labdát a tizenhatosunk sarkánál, majd észrevette, hogy Kovács kicsit kint áll a kapujából és látványosan a hosszú sarokba ívelt. (5 : 2)
83. perc: Láng röviden bokszolta ki a labdát egy szöglet után, a hosszú saroknál helyezkedő Rézsó pedig - bár többen is igyekeztek menteni - a kapuba fejelte azt. (5 : 3)

 

"Nem a játékvezető döntötte el a mérkőzést, de ítéleteivel erősen a birkapörkölt felé hajlott." Ezt a tömör és lényegre törő értékelést a csapatot idegenbe is elkísérő törzsszurkolónk, Ulviczki Józsi bácsi adta rögtön a kilencven perc lefújása után. Valóban így volt, minden adott volt egy jó meccshez: kitűnő volt a pálya, kellemes az idő, a rotyogó pörkölt illata pedig messzire szállt az üstből. Az is igaz viszont, hogy csapatunk játéka egyáltalán nem volt meggyőző - főleg védekezésben akadtak problémáink, hiszen három idegenben rúgott góllal illene pontot szerezni - és a második félidőben talán már kiütközött a kupamérkőzések okozta fáradtság is.
A hazai csapatot mindenképpen dicséret illeti, hiszen az öt gólt nem a játékvezető, hanem ők szerezték - még akkor is, ha volt közte egy-két szerencsés találat -, nekünk pedig az a feladatunk, hogy a kupamenetelés mellett megpróbáljunk most már eredményesen játszani a bajnokságban is.

 

Ifi: Kunhegyes - Újszász 1 : 0 (1 : 0)

A hazai csapat rögtön a mérkőzés elején szerzett egy gólt és ekkor még senki sem gondolta volna, hogy ez el is dönti a találkozót. Ezúttal pedig lehetett volna keresnivalónk, mert az utóbbi években láttunk már ennél sokkal jobb kunhegyesi ificsapatokat is.

Szilvási Ferenc

 

Az Egert is kivertük a kupából

2008. augusztus 27.
Újszász - Eger 3 : 0 (1 : 0)

Újszász, 300 néző
Vezette: a játékvezető

Újszász: Kovács - Lengyel, Viola, Sípos - Szurmai, Rézsó - Varga István, Czapkó (Sebők 71. perc), Gulyás (Dóra 82. perc), Boros - Balogh (Varga Krisztián 86. perc).

22. perc: Balogh találta meg jó labdával Gulyást a kapu előterében, aki állítgatás nélkül a jobb alsó sarokba passzolta a vezető gólunkat. (1 : 0)
51. perc: Czapkó indítására Balogh startolt, illetve a vendégek kapusa is. A csatár ért oda egy kicsit előbb és szerencsésen elé is pattant a labda, amely után már csak az üres kapuba kellett helyeznie. (2 : 0)
83. perc: Rézsó nagy bedobása után az éppen csereként beállt Dóra elé került a labda, aki első labdaérintéséből a bal felső sarokba bombázott. (3 : 0)

Gulyás Norbert fontos gól szerzett az Eger ellen

Gulyás Norbert fontos gól szerzett az Eger ellen

Az újszászi labdarúgó csapat még soha nem jutott ki az országos főtáblára a Magyar Kupában, de ha már ott van úgy látszik megpróbálja emlékezetessé tenni a szereplését. Az első fordulóban is NB III-as csapatot búcsúztattunk - nevezetesen a Monort vertük 2 : 1-re -, most pedig a szintén ebben az osztályban szereplő Eger volt az "áldozat", akiken sima 3 : 0-s győzelemmel léptünk át.
Természetesen azért nem volt ennyire könnyű a továbbjutás, meg kellett dolgozni a sikerért, de sokat elárul a mérkőzésről, hogy Kovács Gyurinak talán egyetlen komolyabb védenivalója akadt. Kitűnően, egymást jól kisegítve védekeztünk és a nagyszerű napot kifogó Balogh vezérletével veszélyesen kontráztunk az egykor szebb napokat is látott vendégek ellen.
Ezzel a legjobb 64 között vagyunk a kupában, sőt arra sem kell várni, hogy megtudjuk ki lesz a következő ellenfelünk, mert máris megtörtént a sorsolás. Szécsénybe fogunk utazni, akikkel annak idején nagy csatákat vívtunk az NB III-ban, de pillanatnyilag ők is csak a megye egyben "vitézkednek". Biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de talán verhető ellenfelet kaptunk és egészen bravúros dolog lenne a legjobb 32 közé kerülni. Mindent meg is fogunk tenni érte, ha már ilyen messzire elutazunk!

Szilvási Ferenc

 

Abádszalók ellen javítottunk

2008. augusztus 23.
Újszász - Abádszalók 5 : 1 (2 : 0)

Újszász, 200 néző
Vezette: Tóth Pál (összességében jól)

Újszász: Kovács - Lengyel, Viola, Sziráki (Varga Krisztián 83. perc) - Szurmai (Sebők 69. perc), Sípos - Varga István, Gulyás (Dóra 76. perc), Czapkó (Rézsó 59. perc) - Boros, Balogh.

10. perc: A lesre játszó védők között Boros ugrott ki és vezethette egyedül a kapusra a labdát, de pontosan a kilépő Kovrigot találta telibe.
17. perc: Szurmai 18 méteres lapos lövése a jobb alsó sarokban kötött ki. (1 : 0)
37. perc: Az egymásra váró Lengyel és Kovács közül Darvas fejelte el a labdát, amely szerencsére elkerülte a kapunkat.
41. perc: Balogh kapott jó átadást a bal oldalon, csinált befelé egy cselt, majd a jobb alsó sarokba lőtt. (2 : 0)
49. perc: Gulyás szöglete után Boros a rossz ütemben kifutó Kovrigot megelőzve bólintott a kapu közepébe. (3 : 0)
66. perc: Szemre is tetszetős akció végén Varga István gurított vissza a labdát az alapvonalról, a hosszún érkező Sípos pedig közelről a hálóba lőtte negyedik gólunkat. (4 : 0)
74. perc: Egy húszméteres szabadrúgásból Czéh lepókhálózta a bal felső sarkot. (4 : 1)
86. perc: Boros hozta helyzetbe Baloghot, akinek közeli lövését a vendégkapus már csak beljebb tudta segíteni. (5 : 1)

Szurmai Tibor szerezte az első gólt az új bajnoki szezonban

Szurmai Tibor szerezte az első gólt az új bajnoki szezonban

Szemet gyönyörködtető játék ugyan még nem volt, de azért biztosan győztük le a tartalékosan érkező Abádszalókot, akik az előző fordulóban a Kunszentmárton ellen gyűjtötték be a három pontot. Nálunk is voltak hiányzók, a huzamosabb ideje sérült Konka Csaba és Major László mellett ezúttal a vádlijával bajlódó Mérész is csak a pálya széléről tudta nézni a meccset.
Túl nagy izgalmak nem akadtak a kilencven perc során, mert a vendégcsapat - annak ellenére, hogy néha kifejezetten jól passzoltak a mezőnyben - nem igazán hitte el, hogy ebben az összeállításban lehet valami keresnivalója Újszászon. Nem is volt, a hazai csapat mérsékelt teljesítménnyel is könnyedén nyert. A sok bosszantó hiba mellett öt hazai gólnak is örülhetett a nem túl népes publikum, amely azért látott már ennél - és remélhetőleg látni is fog - sokkal jobb játékot is.

 

Ifi: Újszász - Abádszalók 5 : 0 (2 : 0)

Ifjúsági csapatunk is simán nyert a több egészen fiatal futballistát is felvonultató vendégek ellen, sőt a játék képe alapján akár még nagyobb különbség is kialakulhatott volna.

Gól: Jedlicska János (2), Szabó Gábor, Czifra Gábor, Gara László

Szilvási Ferenc

 

Vereség a nyitányon

2008. augusztus 20.
Újszász - Jánoshida 0 : 2 (0 : 1)

Újszász, 200 néző
Vezette: Kormos (nem foghatjuk rá a vereséget)

Újszász: Kovács - Lengyel, Viola, Boros - Szurmai (Sebők 88. perc), Sípos - Varga István, Mérész (Gulyás 46. perc), Sziráki - Czapkó (Rézsó 46. perc), Balogh.

19. perc: Berényi játszotta magát tisztára egy jó csellel, amellyel két védőt háromfelé küldött el - ő szinte mindig gólt rúg nekünk -, majd ballal a hosszú felső sarokba csavart. (0 : 1)
68. perc: Kovács tornázott ki egy veszélyes hidai lövést a jobb felső sarok elől.
81. perc: Ezúttal már nem volt sansza az egyébként jól védő kapusunknak, Urbán jól kicentizett lövése védhetetlenül vágódott a pipába. (0 : 2)

Kovács György a vereség ellenére jól védett a Jánoshida ellen

Kovács György a vereség ellenére jól védett a Jánoshida ellen

Nem szerencsés dolog számunkra Jánoshidával kezdeni a bajnokságot, hiszen szinte napra pontosan egy éve szintén tőlük kaptunk ki az első hazai bajnokin 2 :1-re. Most még gólt sem sikerült rúgni a nyáron egyébként alaposan megerősödött - elég csak Lajkovics vagy Pelles nevét megemlíteni - és nem titkoltan bajnoki címre törő vendégek ellen, akik végig uralták a játékot enerváltan játszó csapatunk ellen.
Lehet, hogy néhány játékosunkból sokat kivett a lengyelországi túra vagy csak egyszerűen rossz napot fogtunk ki, minden esetre az biztos, hogy ennél jóval többre lesz szükség a továbbiakban, ha el akarjuk érni céljainkat. A mostani vereség ellenére ez természetesen nem más, mint valahol a mezőny elején végezni.

 

Ifi: Újszász - Jánoshida 2 : 3 (0 : 0)

Fiataljaink már 2 : 0-ra is vezettek, de nagy csatában végül alulmaradtak. Kár volt érte, bár hozzá kell tenni, hogy Jánoshida az ifiknél is sok játékost igazolt és biztos, hogy nem a mezőny végén fog majd kullogni.

Gól: Jedlicska János (2)

Szilvási Ferenc

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.