Nyomtatás
Kategória: Labdarúgás
Találat: 758

Testvérvárosunk, Palics az idén is meghívott bennünket arra a hagyományos kispályás focitornára, melyet a város napját ünneplő rendezvények egyikeként rendeznek meg minden évben május utolsó hétvégéjén.

Ezúttal hat csapat vett részt a tornán, akik körmérkőzéses rendszerben döntötték el a helyezések sorsát. Az első meccsen egy szegedi csapattól kaptunk ki nagy küzdelemben egy góllal (2 : 3), aminek az volt az oka, hogy nekik több idejük volt az akklimatizálódásra, másrészt a kapusunk, Konka Ottó ekkor ismerkedett meg a védéssel.  Utána viszont annyira belelendült, hogy a legfrissebb hírek szerint a  Crvena Zvezda és a Spartak Subotica old boys csapatainak figyelmét is felhívta magára, utóbbi egyesület még egy saját standot is felajánlott számára a szabadkai piacon, hogy a soraiban tudhassa.  A következő mérkőzésen éppen egy szabadkai csapat ellen próbáltunk meg javítani a mérlegen, majdnem sikerült is, de ellenfelünk az utolsó pillanatokban kétgólos hátrányból döntetlenre mentette a találkozót (3 : 3) Ezután végre megszületett az első győzelmünk, udvarias vendéglátóink, a Palics ellen (2 : 1), a Lajosmizse  viszont egy góllal jobbnak bizonyult nálunk (3 : 4). Az utolsó fordulóban Hajdújárás ellen nyújtottuk talán a legjobb teljesítményt (4 : 2), illetve természetesen a tornát követő díjátadón és közös ebéden

Végül a harmadik helyre futottunk be, de jobb eredményt is elérhettünk volna, ha egy kicsit jobban sikerül a formaidőzítésünk. Végig jól bírtuk erővel a lüktető iramú mérkőzéseket, csapatunk nagyon egységes volt, amit jól mutat, hogy szinte minden mezőnyjátékosunk szerzett gólt. Kivétel volt ebből a szempontból F. Tóth István, aki viszont azt könyvelhette el sikerként, hogy szokásától eltérően ezúttal nem szenvedett nemzetközi sérülést. Sajnos ezt a rangos kupát még sosem tudtuk megnyerni, de biztos, hogy jövőre újra megpróbáljuk.

 

Álló sor: Rabnecz István, Szilvási Ferenc, dr. Katona Károly, F. Tóth István.
Guggoló sor: Szita János, Konka Ottó, Nagy Flórián.

Szilvási Ferenc

 

Google Photos

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.