Szeptemberben két tornán is részt vett az újszászi öregfiúk focicsapata, sőt mi több, mind a kettőt sikerült is megnyernie.

Időrendi sorrendben először Zagyvarékasra kaptunk meghívást, ahol a helyi sportegyesület ünnepelte fennállásának 95. évfordulóját, a házigazdák rajtunk kívül még Szászberek csapatát hívták meg. A mérkőzések előtt egyperces néma főhajtással emlékeztünk a tragikusan fiatalon elhunyt egykori zagyvarékasi labdarúgóra, Papp Kristófra.

Érdekes módon valamennyi meccs döntetlenre végződött a körmérkőzéses tornán, de mivel a legtöbb gólt az újszászi csapat szerezte, így a miénk lett az első hely.

 

 

Három hét múlva - ennyi idő legalább kellett a regenerálódáshoz - szeptember 24-én az idén már hatodik alkalommal megrendezett Laki Imre Emléktornán vettünk részt Szászberken.

Az elődöntőben biztosan vertük a Besenyszög csapatát (4:2), míg a másik ágon Jászladány győzte le a házigazdákat (2:0), akik újabb egy évet várhatnak, hogy végre egyszer megnyerjék a kupát. A döntőben 1:1-re végeztünk Jászladánnyal, de csak azért, hogy a 11-es párbaj során hőssé válhasson a vészkapusunk Czapkó Róbert, aki hárított egy-két büntetőt, majd a mindent eldöntő utolsó tizenegyest saját maga rúgta be.

 

Újszász 2016©