2014. április 12. XXII. forduló

Újszász – Karcag 2-1 (1-1)
Újszász, 150 néző. vezette: Bán János

Újszász: Kovács György - Farkas Gábor, Szurmai Tibor, Lengyel András, Varga I. Krisztián, Rédei Csaba, Kerekes Dávid (Mérész Zoltán), Csernus Csaba, Juhász Márk, Sipos Zsolt, Markót Zoltán (Czibak Tibor)

Góllövők: Csernus Csaba (13. perc), Lengyel András (93. perc)

Az előző fordulóban elszenvedett nagyarányú vereségek után két csalódott csapat találkozott az újszászi pályán. Nem mi számítottunk a találkozó esélyesének, a karcagiak valószínűleg még nem mondtak le a bajnokság megnyeréséről. Az első perctől kezdve nagy iramú volt a mérkőzés, a vendégek rögtön támadólag léptek föl. Ennek ellenére mi szereztük meg a vezetést a 13. percben. Markót indult meg középen, majd jó ütemben tálalt Csernus elé, aki a felpattanó labdát nagyszerűen lőtte el, és nagy gólt zúdított a bal felső sarokba. Vezetésünk után kiegyenlített játék folyt a pályán, nem igazán tudtak helyzetet kidolgozni a kapunk előtt. A 34. percben mégis kiegyenlítettek a karcagiak. Egy szöglet után Erdei fejelte vissza a labdát a hosszú oldalról, az érkező Székely pedig - némi kavarodás után - a kapunkba passzolt. 1-1-es félidőt követően a folytatásban nagy rohamokat indítottak a vendégek, de szerencsére hátul jól zártunk, elől pedig nekünk voltak lehetőségeink. Két gólt is rúgtunk, de az egyiknél úgy ítélte meg a játékvezető, hogy nem ment át a labda a gólvonalon, míg a másik előtt szabálytalanságot látott, így érvénytelenítette a találatokat. Már úgy tűnt, hogy döntetlennel zárul a találkozó, de a hosszabbítás utolsó perceiben a „rutin” eldöntötte a mérkőzést. Mérész jobb oldalról elvégzett szögletét Lengyel védhetetlenül bólintotta a kapuba, így bravúros 2-1-es győzelmet arattunk a bajnokság második helyezettje ellen. Talán kevesen számítottak erre az eredményre, de ismét bebizonyosodott, hogy kellő alázattal és igazi csapatmunkával bárki ellen lehet esélyünk. A következő fordulóban Rákóczifalvára utazunk, a tavaszi idény első idegenbeli mérkőzésére.

 

Ifi: Újszász – Karcag 1-0
Góllövő: Szarvák Krisztián

Szarvák Krisztián góljával 1-0-ra nyert ifjúsági csapatunk a piros lapokkal tarkított összecsapáson. Sajnos futballpályára nem illő jelenetek történtek a mérkőzés végén.

Szurmai Tibor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.