2014. március 8. XVII. forduló

Újszász – Tiszafüred 1-1 (1-0)
Újszász, 100 néző. vezette: Kálé Elemér

Újszász: Kovács György - Farkas Gábor, Szurmai Tibor, Varga I. Krisztián, Szabó Attila, Lengyel András, Juhász Márk, Csernus Csaba, Fekete Tamás (Markót Zoltán), Sipos Zsolt (Mérész Zoltán), Czibak Tibor

Góllövő: Sipos Zsolt (4. perc)

 

Közel három hónapos téli szünet után lejátszottuk az első – az előrehozott forduló miatt papíron viszont a második – tavaszi mérkőzésünket. Mindenki nagyon várta már a rajtot a hosszú felkészülés után. Arra a kérdésre, hogy hogyan sikerült az alapozás, természetesen a bajnoki mérkőzéseinken kapjuk meg a választ. Történtek változások a csapatnál. Az ősszel lemondó Mérész Zoltán helyét Vasas László vette át a kispadon. Földi Gergő kölcsönbe Farmosra ment, Balogh Zsolt Csépára távozott, Czibak Tibor érkezett a helyére Jánoshidáról. Kerekes Dávid Jászalsószentgyörgy mezét cserélte újszászira, míg Farkas Gábor rövid pihenő után úgy érezte, hogy ott a helye közöttünk, és újrakezdte a játékot. Ezzel a „felállással” fogadtuk a harmadik helyen álló tiszafüredi legénységet. Borzasztóan rossz volt a pálya és nagy szél fújt, ami alaposan megnehezítette mindkét fél dolgát. Aktívabban kezdtünk, Czibak előtt adódott az első lehetőség, de bal oldalról leadott lövését Ulvicki védeni tudta. A 4. percben ismét Czibak ügyeskedett, majd tálalt Sipos elé, aki szépen lőtte el a labdát Ulvicki mellett és szerezte meg a vezetést számunkra. Még az első játékrészben növelhettük volna az előnyünket, akár 2-3 góllal is vezethettünk volna. A 33. percben sajnálatos eset történt: Sipos ütközött össze a kapufával, ami után felrepedt homlokán a bőr, és le kellett cserélni játékosunkat. A második félidőben a vendégek nagy erőket mozgósítottak és a szél is őket támogatta, ezért többször is beszorultunk a kapunk elé, de szerencsére elég jól sikerült állnunk a sarat. Egészen a 85. percig, ekkor egy erősen kétséges szabadrúgás után Németh vette be a kapunkat. Ezzel még nem volt vége: Czibak bolondította a védőket a tizenhatoson belül, majd lőtte el a labdát, amibe Ulvicki éppen csak bele tudott érni, így nagy valószínűséggel új támadónk lábában maradt a győztes gól. Kis híján sikerült meglepetést okozni, talán közelebb is álltunk a győzelemhez, de a döntetlennel sem lehetünk elégedetlenek, hiszen ez az egy pont még nagyon értékes lehet a végelszámolásnál. Vasárnap hazai pályán fogadjuk Mezőtúr csapatát, és ezen a mérkőzésen már kötelező lesz begyűjteni a három pontot.

 

Ifi: Újszász – Tiszafüred 1-2

Talán még időben kapta a pofont ifjúsági csapatunk. Ha a játékosok nem változtatnak hozzáállásukon, csúnyán leronthatják az ősszel elért eredményt.

Szurmai Tibor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.