2013. augusztus 24. II. forduló

Tiszafüred – Újszász 4-2 (3-1)
Tiszafüred, 250 néző. vezette: Kóródi Ferenc

Újszász: Kovács György - Varga I. Krisztián, Szurmai Tibor, Mérész Zoltán (Földi Gergő), Lengyel András, - Rédei Csaba, - Fekete Tamás, Csernus Csaba, Sipos Zsolt, Markót Zoltán (Tímár Martin), - Balogh Zsolt

Góllövők: Sipos Zsolt (2) (44. perc és 83. perc)

Alaposan „belekezdtünk” a bajnokságba, ugyanis az ezüstérmes Csépa után a bajnoki címvédő otthonába, Tiszafüredre látogattunk a második fordulóban. Nem is kezdtük rosszul a mérkőzést. Az első tíz percben legalább 2 góllal kellett volna vezetnünk. Nagy helyzeteink kimaradtak, a hazaiak rutinos játékosai azonban könyörtelenül kihasználták védekezési hibáinkat. A 12. percben a „lenge” őrizetben részesülő Németh kapott nagyszerű labdát a tizenhatosunkon belül, amit mellel maga elé vett, és Kovács felett elegáns mozdulattal emelt a kapunkba. A gól megfogta csapatunkat, sőt a 23. percben már kétgólosra nőtt a hátrányunk. Ekkor Pelles forgolódott a tizenhatosunk előterében, majd lövésre szánta el magát. A labda megpattant egy védőn, és Kovácsot becsapva, a kapunkban kötött ki. Három perccel később Dorcsák kényszerítő után kapta vissza a labdát, és senkitől sem zavarva rúgta be csapata harmadik gólját. Az első félidő vége előtt sikerült szépíteni, ami a helyzeteink alapján nem volt érdemtelen. Sipos lövésénél „a pálya ördöge” megtréfálta Ulvickit, aki jobbra vetődött el, a fűcsomón megpattanó labda pedig a kapu közepébe vágódott. A folytatásban volt olyan része a mérkőzésnek, amikor jobban játszottunk, ismét megvoltak a helyzeteink, de nem sikerült csökkenteni a hátrányunkat. A 76. percben Fehér csapott le egy megcsúsztatott labdára, amit megtolt, majd Kovács kapujába bombázott. Gyakorlatilag ezzel eldőlt a mérkőzés. A 83. percben Sipos szinte lemásolta Németh első félidőben szerzett gólját, de ez csupán szépségtapasznak bizonyult. 4-2-es vereséget szenvedtünk egy olyan mérkőzésen, amelyen, ha berúgjuk a helyzeteinket az elején, talán egészen másképp alakult volna az eredmény. Összességében megérdemelten nyert a Tiszafüred, nekünk pedig minél hamarabb fel kell javulnunk védekezésben és helyzetkihasználásban egyaránt. Hétvégén Mezőtúr otthonában lépünk pályára.

 

Ifi: Tiszafüred – Újszász 4-4
Góllövők: Szarvák Krisztián (3), Farkas Antal

Gól gazdag mérkőzésen ért el döntetlent ifjúsági csapatunk. Ha leszámítjuk azt, hogy elkerülhető gólokat kaptunk, és egy jogos büntetőtől fosztotta meg a csapatot a játékvezető, akár győzelem is lehetett volna a mérkőzés vége.

Szurmai Tibor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.