Csaknem egy hónapos szünet után, 2013. június 28-án megkezdte felkészülését labdarúgócsapatunk a 2013/2014-es bajnokságra. Az előző szezont lezáró sikeres bogácsi túra után már a munkáé a főszerep. Heti három edzés és két edzőmérkőzés szerepel a programban. Az is eldőlt, hogy a múlt bajnokság hajrájában „beugró” Mérész Zoltán irányítja majd továbbra is a csapatot, akit az egyik edzés után kérdeztem elképzeléseiről.

 

 

Szurmai Tibor: A 2010/2011-es szezonban játékos-edzőként már irányítottad a csapatot. Most újra téged ért a megtiszteltetés, hogy ütőképes és sikeres gárdát kovácsolj. Hogyan tekintesz vissza, milyen emlékeid vannak az előző edzőséged alatt eltöltött időszakról?

Mérész Zoltán: Pozitívan tekintek vissza az edzőségem két évére. Az első évben az általam irányított és bajnokságot nyert ifjúsági csapatból 8 játékos volt a felnőtt keretben, akik a tapasztaltabb játékosokkal együtt igazán jó gárdát alkottak. Félévkor a második helyen fordultunk, amit nagy sikerként könyvelhettünk el. Azonban öt játékosunk is távozott, így a tavaszt már nélkülük kezdtük el, és csak a középmezőnyben végeztünk. Összességében „a tanuló éveim munkáját” úgy érzem, pozitívan zártam a csapat segítségével.

 

Sz.T.: Hasonló szerepkörben láthatnak majd most is a nézők, vagy már „csak” a kispadon?

M.Z.: Úgy terveztem, hogy az elmúlt szezon végén befejezem aktív játékos pályafutásom. De többek ráhatására, amikor szükség lesz rám, mindenképpen segítek a csapatnak, amíg nem válik a játékom hátránnyá.

 

SzT.: Milyen feltételei voltak annak, hogy elvállaltad az edzőséget?

M.Z.: Szerettem volna, ha a csapat magját együtt tartják és ehhez a kerethez igazolunk még legalább 3-4 meghatározó embert. Véleményem szerint fontos lenne az is, hogy az ifjúsági csapatból minél hamarabb beépüljön néhány ügyesebb játékos. Fontos szempont számomra az is, hogy egy olyan közösség alakuljon ki, amelyik jobbára újszásziakból tevődik össze.

 

Sz. T.: Aki ismer, esetleg volt már játékosod, az tudja, hogy megköveteled a munkát, a rendet és a fegyelmet. Mik az első tapasztalataid, beállt-e mindenki a sorba, elégedett vagy-e az eddigiekkel?

M.Z.: Mivel a nyár a pihenésről és a nyaralásról szól, mi pedig amatőrök vagyunk, ezért figyelembe kell venni a kéréseket. Az edzésekről és a mérkőzésekről sajnos általában 4-5 ember hiányzik, de mindenképpen törekszem arra, hogy a bajnokság kezdetére a csapatomat megfelelő erőállapotba hozzam, és mindenki tudni fogja, hogy mi a feladata. Az újonnan igazolt játékosok hozzáállásával kezdetben nem voltam maradéktalanul elégedett, de a második-harmadik hétre sikerült felvenniük az általam elvárt szintet.

 

Sz.T.: Van-e valami olyan dolog, amit mindenképpen szeretnél elérni, megvalósítani? Mire lehet képes ez az állomány a bajnokságban?

M.Z.: Mindenképpen szeretnék kialakítani egy olyan profibb légkört, amit az előző edzőségem ideje alatt már elkezdtem. Sok munkával minél fentebb kerülni a tabellán. Farkas István szakosztályvezetővel egyeztetve az 5-8. helyek valamelyikét tűztük ki célul, de aki ismer engem, az tudja, hogy minden mérkőzésen győzni szeretnék, így én a minél jobb helyezésben reménykedem. Bízom benne, hogy ki tudjuk szolgálni közönségünket.
Végül meg szeretném köszönni a csapat nevében azoknak a vállalkozóknak, magánszemélyeknek a támogatását, akik a múlt szezonban valamilyen formában segítették szereplésünket. Továbbra is számítunk rájuk.

 

Sz.T.: Köszönöm a beszélgetést.

Szurmai Tibor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.