2016. december 10-én ismét megrendezték Budapesten a „Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe” jótékonysági gyermekrendezvényt, amelynek fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter, dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért felelős államtitkára és dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke voltak.

Iskolánkban Fehér János kezdeményezésére és támogatásának köszönhetően indult el a szervezés, amelynek eredményeképpen 35 tanuló kapott lehetőséget, hogy ebben az évben is részt vehessen a rendezvényen. Az útiköltséget Fehér János és iskolánk alapítványa átvállalta, így tanulóink számára a részvétel ingyenes volt.

 

Google Photos

Fotó: Palotai Marianna és Tóth Gábor

 

Fél 10-kor érkeztünk a helyszínre, ahol a csarnokban már fergeteges hangulat várt bennünket. 10 órától az ünnepélyes megnyitót követően a színpadon harcművészeti bemutató, akrobatikus rock and roll táncbemutató, fitnesz bemutató, standard és latin táncbemutató valamint ritmikus gimnasztikai bemutató nyűgözte le a közönséget, miközben a télapó szünet nélkül osztogatta puttonyából az ajándékokat, és javában zajlottak a csapatversenyek. Az ország minden tájáról érkeztek csapatok, 10 iskola legügyesebb diákjai mérhették össze képességeiket. A versenyek nagyon változatosak voltak:

rolleres ügyességi verseny, LASER lövészet, kapura rúgás, darts, légfegyveres lövészet, csúszókorong célbadobás, labdás ügyességi akadálypálya, pedálhajtású gokart ügyességi pálya tette próbára a csapatokat.

A Vörösmarty-s diákok kitettek magukért, és szoros küzdelemben végül az előkelő 2. helyezést szereztük meg. Nagyon büszkék voltunk, amikor nyakukba akasztották az ezüstérmeket, amelyek mellett még két gyönyörű kupát és három különdíjat is átvehettünk.

A csapat tagjai voltak: Farkas Kira, Breszkó Viktória, Nagy Róbert, Rab Alexander, Glonczi István, Galambos László, Vadkerti Angéla, Dóczi Ágnes, Móra Mercédesz, Debrei Tamás.

A verseny végére már mindenki táskája megtelt ajándékokkal, hisz a télapó is fáradhatatlanul ürítette kifogyhatatlan puttonyát.

Ez a nap valóban mosolyt varázsolt minden arcra, és mind azt éreztük: Vörösmartysnak lenni jó!!!

Palotai Marianna
testnevelő tanár

 

Újszász 2016©