A fekve nyomás bajnoka: Móczó Attila 

2015. november 4. és 8. között, Füzesgyarmaton került megrendezésre az úgynevezett GPC Világkupa, melyen az újszászi középiskola egyik tanulója, Móczó Attila is részt vett, és kitűnő eredménnyel végzett. Nem csupán szülőfaluja, Alattyán lehet büszke rá, hanem Újszász is, hiszen iskolánk, a Rózsa Imre Középiskola és Kollégium hírnevét is gyarapítja kiváló eredményeivel. 

A versenyen fekvenyomás kategóriában indult, ifjúsági korcsoportban, s el is hozta az első helyezettnek járó díjat. 

Hogy hogyan élte meg ezt a versenyt, és mit jelent számára a sport, azt ő maga mondja el. 

 Mesélnél arról, mikor kezdtél el sportolni, és mi ösztönzött arra, hogy elkezdd? Most mi az, ami inspirál?

– Az edzést 2011 tavaszán kezdtem el unokabátyám biztatására. Kezdettől fogva lelkiismeretesen végeztem az edzéseket. Akkori célom a fizikumom javítása volt. Jelenlegi célom a GPC profi ligás erőemelő szövetségnél világrekordot dönteni fekve nyomásban. 

– Hogyan élted meg ezt a versenyt? Milyen volt a felkészülés? Milyen érzés volt, amikor a dobogó legfelső fokára állhattál? 

– Elég szigorú felkészülésen vettem részt. Minden egyes edzésen maximálisan kellett teljesíteni, emellett pontos diétát is követtem, hogy sikerüljön megtartani a versenysúlyomat. A versenyen nem a várt súllyal sikerült teljesíteni, végül 120 kg volt az érvényes nyomásom, de ezzel is sikerült elérnem kategóriámban az első helyezést. Győztesként állni a dobogó tetején egy sportoló életének legjobb pillanata, hiszen akkor tudja, hogy a befektetett munka kifizetődött. 

– Más bajnoki címeket is magadénak tudhatsz. Mesélnél ezekről? 

– Első komolyabb versenyem a 2014-es Fekve nyomó Diákolimpia volt, ahol sikerült elérnem az első helyezést. Ugyanebben az évben indultam el életem első Erőemelő Országos Bajnokságán, ahol szintén sikerült a dobogó legfelső fokára állnom. 2015-ben ismét szerencsét próbáltam a Magyar Bajnokságon, ahol kategóriámban ismételten első lettem, és sikerült új országos rekordot döntenem. Ezt követően tűztem ki célul a GPC világkupát, aminek, ugyebár, már tudjuk az eredményét. 

– Hol, hogyan és kivel készülsz a versenyekre? 

– Versenyekre az alattyáni konditeremben készülök. Ez egy gyengén felszerelt terem. Az edzőtársam Tóth Tamás, aki egyben a legjobb barátom is. ő is hasonló eredményekkel büszkélkedhet, mint én. 

– A világbajnoki címet már elnyerted. Mi a következő célod? 

– A következő fontos versenyem 2016 őszén, Szerbiában kerül megrendezésre, ahol szeretnék új világcsúcsot felállítani. 

Boros Andrea 

 

Móczó Attila
(Fotó: Boros Dorina Julianna)

 

Újszász 2016©