Május 25-én került megrendezésre a II. Fekvenyomó Kupa Gyomaendrődön több mint 30 résztvevővel és népes közönséggel. Városunkból két fő vett részt az eseményen, Jakus István és Kovács Tibor.

Pista már a ’80-as évek óta versenyez, azóta több győzelmet, szép helyezést tudhat maga mögött. A tavalyi év folyamán ezt a versenyt (I. Fekvenyomó Kupa) meg is nyerte a kategóriájában (175 kg-mal). Idén sajnos talán felkészülése, régebbi sérülésének kiújulása miatt nem tudott számára megfelelő eredményt elérni. Nem baj Pista, majd a következő versenyen!

Tibinek ez volt az első versenye, látszott is rajta az izgalom, amit persze sikeresen legyőzött. A versenyen 83,6 kg-mal mérlegelt. Az első nyomást 155 kg-ra kérte, melyet nagyon könnyedén teljesített. A második körben a 162,5 kg is megvolt, végül pedig az utolsó nyomásnál már 167,5 kg súly alatt feküdt, melyet szintén sikerült teljesíteni. Ezzel a kategóriájában a II. helyezést érte el, továbbá különdíjazásként „Abszolút” kategóriában pedig a III. helyet tudhatja magáénak.

Tehát idén is sikerült szép eredménnyel hazatérni a kupáról.

Azért is nagy dolog ez, mert ezek a fiúk támogatás nélkül, önerőből készülnek az udvar végén a fészerben, nem jut hely a sportcsarnokban, mivel ezt a sportot nem lehet rúgni vagy fejelni...

A további versenyzéshez sok sikert és kitartást! Hajrá Fiam!

K.T.

 

A versenyzők mázsás súlyokkal küzdöttek

 

Kovács Tibornak jól sikerült a bemutatkozás

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.