A Rózsa Imre Középiskola és az Újszászi Önvédelmi Sportegyesület 2014. március 21-én rendezte meg első alkalommal – hagyományteremtő céllal – a rendészeti képzést folytató iskolák közötti 4F sportversenyét.

A verseny keretében a rendészeti képzésben részt vevő tanulók mérik össze fizikai állóképességüket, erejüket. A verseny célja, hogy segítse a tanulók felkészülését a fizikai alkalmassági vizsgára, tájékoztatást adjon jelenlegi erőnlétükről.

A versenyre megyénk öt rendészeti képzést folytató iskolája küldte el versenyzőit Szolnok ÉPFA Katona tagozat, Jászberény Liska József Szakközépiskola, Tiszaföldvár Hajnóczy Gimnázium, Törökszentmiklós és Újszász Rózsa Imre Középiskola.

A megnyitón a rendőrség és a katonaság képviselői is megjelentek. Újszász polgármestere, Molnár Péter is tartott nyitó beszédet.

A megnyitót követően a résztvevők és a vendégek egy önvédelmi bemutatót láthattak, melyet a Rózsa Imre Középiskola tanulói tartottak Péter Tamás instruktor és testnevelő tanár felkészítésével.

A versenyszámok két helyszínen zajlottak, melyek fekvőtámasz, felülés, függés és fekve nyomás sorrendben kerültek versenyeztetésre. A versenyzők között a csapatokat, a legeredményesebb férfi-női versenyzőket díjazták. Kategóriánként az első három versenyző kapott díjat.

Az egyéni verseny díjazásában a Rózsa Imre Középiskola tanulói nyolc érmet, a Szolnoki ÉPFA kettő, a Hajnóczy és a Liska József középiskola tanulói egy-egy érmet szereztek.

A Rózsa Imre Középiskola érmesei: aranyérem: Lendvai Krisztina, Fülöp Áldáska, ezüstérem: Rubint Kinga Olívia, Ézsiás Beatrix, Móczó Attila, bronzérem: Komáromi Kitti, Juhász Nelli, Hommer Gergő.

A csapatverseny végeredménye: 1. Rózsa Imre Középiskola Újszász, 2. Szolnok ÉPFA 3. Jászberény Liska, Tiszaföldvár Hajnóczy

A verseny után nem sokat pihenhettek az újszászi versenyzők, mert kezdődött a küzdőtábor. Az Újszászi Önvédelmi Sportegyesület 2014. március 21-22-én rendezte meg első küzdőtáborát, melynek szintén a Rózsa Imre Középiskola adott helyet.

A táborba mintegy ötven versenyző érkezett Mezőtúr, Túrkeve, Szolnok és Újszász képviseletében, így szép számban állhattak a neves mesterek elé. A tábor tréningjei elsősorban versenyfelkészítésről, illetve az ott alkalmazott versenytechnikákról szóltak. Majd az utolsó felvonáson a versenyzők megmérkőztek egymással, karate, kick-boksz, thai-boksz és K1 szabályrendszerben.

A küzdőtábor célja a versenyekre való felkészítés volt. Egyesületünk legjobbjai 2014. április 24-én Baján egy K1 gálán mérkőznek.

Péter Tamás
instruktor, elnök.

 

Az újszászi csapat. Jobbról Péter Tamás felkészítő tanár
(Fotó: Boros Dorina 10.a)

 

Fekve nyomás
(Fotó: Boros Dorina 10.a)

 

Az induló csapatok
(Fotó: Boros Dorina 10.a)

 

A küzdőtábor lelkes résztvevői

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.