Májusban futva és kerékpározva teljesítettek hosszútávokat az újszásziak.

Salzburg Marathon

Május 4-én ifj. Fehér János Ausztriában a Salzburg Marathont futotta, ahol 30000 néző előtt 62 ország több mint ezer futójával versenyzett. Egyéni csúccsal, 468.-ként 3 óra 43 perc 22 másodperces idővel teljesítette a 42 kilométer 195 méteres távot.

 

Kerékpárral a Tisza-tó körül

Május 11-én rendezték a 7. Intersport Tour de Tisza-tó 65 kilométeres tó kerülő kerékpárversenyt, amelyen Borsos Ferenc képviselte az újszászi színeket. Az esős időben, víztócsákkal nehezített pályán a 604 férfi versenyző között 137.-ként, az 50-55 évesek között 8.-ként ért célba. Ideje: 2 óra 2 perc 6 másodperc.

 

Borsos Ferenc
(Fotó: Fehér János)

 

Tápiómenti maraton

A klasszikus maratonok sorában a Tápió-vidék nyolc települését érintő Tápiómenti Maraton nem tartozik a könnyen teljesíthető versenyek sorába, annál is inkább, mert az útvonalon számos emelkedővel és lejtővel tarkított rész várja a rajthoz állókat. Tavaly Sülysápról indult a mezőny és Nagykátán ért célba. Május 24-én a 3. Tápiómenti maratonon fordított volt a haladási irány. A hirtelen beálló kánikula nagyon megnehezítette a futók és kerékpárosok dolgát. A maratoni távot a nagy melegben két újszászi szenvedte végig. A 17. helyen célba érkező Szaszkó Nándor 4:23:52 és a 25. Furcsa Ernő 4:48:11. Bakos Dániel a nyolc fős bicogó váltóban tanítványaival az első helyen végzett.

F.J.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.