5. Szecsői futás

Tápiószecső, 2007. szeptember 23.

Kellemes napsütéses időben, remek hangulatban telt el szeptember 23-án Tápiószecsőn az 5. Jubileumi Szecsői Futónap, amelyen az óvodásoktól a nagypapákig, nagymamákig mindenki megtalálhatta a magának való programot. Nagy létszámok indultak a kínálatban szereplő különböző korosztályos távokon. Volt ovis futás, gyermek és serdülő futam, ifi, felnőtt és szenior táv. Komoly mezőny gyűlt össze a pénzdíjas 10 kilométerre. Szerepelt a programban családi, gyermek és serdülő váltó. A nap a 12 perces sörváltóval zárult, ahol minden kör után egy pohár sört kellett a futóknak meginniuk.
Az előző napi rákóczifalvai verseny fáradalmaival a lábukban Szecsőn is jól szerepeltek az újszásziak.

 

Serdülők 2.1 kilométer: 5. Zvolenszki Károly, 7. Bózsó Martina.
Ifjúságiak 3.5 kilométer: 2. Kanálos Róbert 13:12, 3. Muhari Péter 13:41.
Szeniorok 3.5 kilométer: 4. Fehér János 18:00.

Zvolenszi Károly és Kanálos Róbert a 10 kilométeren is elindultak, akik jól szerepeltek az erős mezőnyben. 25. Zvolenszki Károly 43:11, 32. Kanálos Róbert 46:41.

 

Fehér János

www.tapiomenti-tomegsport.hu

Képek a sporteseményről

 

Mozduljfalva!

Rákóczifalva, 2007. szeptember 22.

Mozduljfalva! névvel rendeztek szeptember 22-én Rákóczifalván családi futó és gyaloglónapot. A sportnap díszvendége Monspart Sarolta tájfutó világbajnok volt, aki futott is és futóklubjának tagjait is, elhozta a Tisza partjára. A Monspart Sarolta által vezényelt bemelegítés után a családi és a váltóverseny résztvevői rajtoltak, majd a 6 kilométeres verseny résztvevői futottak a tanösvényen kijelölt pályán.
A Tisza-parti tanösvényt a LIFE SUMAR fenntartható hullámtéri tájrehabilitáció projekt keretében alakították ki. A Vásárhelyi-terv kapcsán árvízvédelmi munkálatokat és töltésáthelyezést végeztek a területen, megkímélve egyúttal a nedves élőhelyek életterét. A tanösvény létrehozásának célja a feltárt természeti értékek helyszíni bemutatása,
tájékoztatás az egyes hullámtéri élőhely-típusokról, a beavatkozás előtti és utáni állapotokról, az élőhely-regenerálásokról, a revitalizáció eredményéről. A két és fél kilométeres kiválóan alkalmas a sétálásra és a futásra, kocogásra.

Három újszászi részvevője volt a hat kilométeres futamnak. Kanálos Róbert és Zvolenszki Károly rögtön az élre álltak, és 26:12 perces idővel rajt-cél győzelmet arattak. Együttes célba érkezésükkel nem kis feladat elé állították a rendezőket, akik végül Kanálos Róbertet látták elsőnek. 2. Zvolenszki Károly, 25. Fehér János (36:16)

Fehér János

Jól futottak Rákóczfalván: Kanalas Róbert, Fehér János, Zvolenszki Károly

Fotó: Fehér Judit

www.rakoczifalva.hu

 

Futónap huszonharmadszor

Újszász, 2007. szeptember 8.

Szeptember 9-én az Újszászi VVSE duatlon szakosztálya és az Újszászi 4H egyesület huszonharmadik alkalommal rendezte a Kastély Otthon parkjában az Újszászi futónapot. A szép hagyományokkal rendelkező sportnapon a kedvezőtlen előjelek ellenére a négy futamban tizenhét település - Abony, Budapest, Jánoshida, Jászkísér, Jászladány, Kecskemét, Kisújszállás, Nagykáta, Siegburg, Szászberek, Szolnok, Tápióbicske, Tápiószecső, Tápiószentmárton, Újszász, Várpalota, Zagyvarékas - 136 futója indult. A verseny előtti napokban sokan érdeklődtek, hogy lesz-e újszászi futás és, ha lesz hol lesz? Az aggodalmat az időjárás okozta. Napokon keresztül esett az eső, novemberi időjárás riogatta a futás kedvelőit. Szerencsére a verseny előtti napon már elállt. A kanyargós ösvényeken ki lehetett jelölni a pályát. Az egész nyáron szomjazó bokrok és fák felszippantották a csapadékot, és így a pálya, ha nem is száraz, de egész jól futható volt. Még nagyobb létszám is futott volna, ha a verseny reggelén szép napsütés köszöntötte volna a futni vágyókat. A borús, esőre hajló idő sokakat, - elsősorban újszásziakat - távol tartott. A távolabbról érkezőket az időjárás nem befolyásolta. Sokan jöttek Abonyból, Tápiószecsőről, Szászberekről. A zagyvarékasiak kerékpáron érkeztek. A németországi Siegburgból Újszászon vendégeskedő Richter házaspár indulása nemzetközivé tette a versenyt. Az 5 kilométeres futamban indult a látássérült dr. Papp László, aki ifj. Fehér János segítségével teljesítette a távot.

A verseny az óvodások 600 méteres futamával kezdődött, akik közül többen még szülői kísérettel tették meg a távot. Ebben a futamban indult a legfiatalabb résztvevő, a 2005-ben született zagyvarékasi Bakos Gergő. A befutó sorrend:

Fiúk: 1. Papp Attila (Újszász), 2. Angyal László (Abony), 3. Bakos Dávid (Zagyvarékas).

Lányok: 1. Vistyik Dorottya, 2. Borsos Zsófia, 3. Ézsiás Zsófia (mind Újszász).

A 2.5 kilométeres távon indultak legtöbben. Nyolcvan futó vágott neki a távnak. Elsőként Major Gábor (Abony) ért célba. 2. Zvolenszki Károly (Újszász), 3. Gyevát Dávid (Tápióbicske). A lányok versenyében 1. Borovics Laura (Budapest), 2. Soós Fanni (Abony), 3. Hommer Csilla (Abony). A korosztályos eredményhirdetés során sok újszászi nyakába került érem.

I. korcsoport: 3. Dombai Máté.

II. korcsoport: 1. Barta Nikolett, 2. Molnár Emese, 3. Szabó Réka.

III. korcsoport: 3. Balázs Boglárka.

IV. korcsoport: 1. Zvolenszki Károly, 2. Bózsó László, ill. 2. Harsányi Hanna, 3. Gerhát Renáta.

V. korcsoport: 1. Major László.

Felnőttek: 2. Kovács Zsolt ill. 1. Molnár Krisztina, 2. Lázár Imréné.

Szeniorok: 1. Borsos Ferenc ill. 1. Kurdiné Tóth Melinda, 2. Ézsiásné Major Magdolna.

Az 5 kilométeres futás közben eleredt az eső, ami a futóknak kimondottan jól esett. A nézők és a szurkolók nem örültek különösebben neki. A többség a nagy tölgyfa lombja alá húzódott, de voltak olyanok is, akik nem zavartatták magukat, az esőben is labdáztak, tollasoztak, gólyalábaztak, karikát hajtottak. A futamot Palotai Péter (Tápiószecső) nyerte. 2. Rentler Benjámin (Szászberek), 3. Gyevát Ferenc (Tápióbicske). A női sorrend: 1. Holló Dorottya (Tápiószecső), 2. Kelő Sára (Budapest), 3. Borovics Laura (Budapest). A korosztályos versenyben elért újszászi eredmények:

IV. korcsoport: 2. Zvolenszki Károly.

V. korcsoport: 1. Molnár Nikolett.

Felnőttek: 1. Bakos Dániel, 3. ifj. Fehér János ill. 1. Sándor Judit.

A befejező 10 kilométeres távon már eléggé sáros volt a pálya. A mély talajon Major Gábor (Abony) újabb győzelmet szerzett. 2. Fejes János (Nagykáta), 3. Szekeres Gábor (Tápiószentmárton). Nők: 1. Kelő Sára (Budapest), 2. Marta Richter (Siegburg), 3. Nyíri Lajosné (Újszász).

A futónap minden távját teljesítő Zvolenszki Károly korcsoport elsőként ért célba. Ezen a távon indult a mezőny legidősebb tagja, az újszászi versenyek régi résztvevője, a 72 éves, kisújszállási Fehér Károly.

A verseny sikeres megrendezését, a részvevők energiapótlását, a díjazást a Kastély Otthon, a Gyógycipő Kft, Szaniszló Miklós (Szolnok) és a Wesselényi Sportközalapítvány támogatta.

Fehér János

 

Eredménylista

Képek a sporteseményről

Fotók: Ifj. Fehér János

 

22. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratoni

Budapest, 2007. szeptember 2.

2007. szeptember 2-án rendezték Kelet-Közép-Európa legnagyobb félmaratoni versenyét, amelyen 7000 futó áll rajthoz, közülük 5600-an egyéni versenyzőként teljesítették a 21.097 kilométeres távot, 800 fő párosban vágott neki a megmérettetésnek, 600-an pedig a 3.5 kilométeres Nike Ligetkört választották. A magyar futók mellett több mint 1000 külföldi is ellátogatott a magyar fővárosba, hogy csodálatos környezetben teljesítsék "a legyőzhető távolságot". A 22. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton egyben a Magyar Köztársaság Országos Félmaratoni Bajnoksága is volt.

Az időjárás kedvezett a futóknak, hiszen kellemes, 22-25 fok körüli hőmérséklet és csapadékmentes idő várta a Városligetbe érkező magyar és külföldi versenyzőket. Az első futók már órákkal a rajt előtt megérkeztek a versenyközpontba, a legtöbben azonban 9 óra után kezdtek gyülekezni. A Széchenyi fürdő előtti teret ellepték a rajtszámukat lobogtató, bemelegítő futók és az értük izguló családtagok. A hivatalos bemelegítésért Varró Gyula és aerobik csapata felelt. Fergeteges edzést vezényeltek a futóknak, megalapozva ezzel a délelőtt további jó hangulatát. A bemelegítés után a mezőny tagjai birtokba vették a Kós Károly sétányon kijelölt rajtzónát. Ki-ki a tervezett időeredményének megfelelő rajtsávban foglalta el helyét a több ezres tömegben. 10 órakor Kovács Ági olimpiai-, világ és Európa-bajnok úszó kezében eldördült a rajtpisztoly, a mezőny pedig - élén az országos bajnoki címért versengő futókkal - nekivágott a 21.097 kilométer hosszú versenytávnak. A csaknem 6000 fős mezőnynek 10 percre volt szüksége ahhoz, hogy az utolsó futó is áthaladjon a rajtkapun, és megkezdje a táv teljesítését. A futók idejét a cipőjükre rögzített chippel mérik. Az időmérés akkor kezdődik, amikor a futó átfut a rajtnál lévő időmérőszőnyegen, és akkor fejeződik be, amikor a versenyző áthalad a célszőnyegen. A futók Budapest leggyönyörűbb és legismertebb nevezetességei között teljesítették a versenytávot. Sok külföldi atléta fényképezőgéppel a kezében vágott neki a versenynek. Többen jelmezben futottak, voltak, akik babakocsiban ülő gyermeküket tolták maguk előtt, de olyan versenyző is akadt, aki mezítláb vállalta a versenyt. Az útvonalon dudákkal, kereplőkkel, sípokkal felszerelkezett szurkolók tömege buzdította a futókat, több helyen pedig zenekarok ritmusos zenéje segítette a versenyzőket.

Alig több mint egy órát kellett várni arra, hogy az első versenyző, Ott Balázs átszakítsa a célszalagot. A PFK futója 1:07:19-es idővel győzött, a Nike Félmaraton megnyerése mellett egyben ő lett Magyar Köztársaság félmaratoni országos bajnoka is.

A hölgyeknél Papp Krisztina diadalmaskodott 1:12:09-es idővel, ő is megszerezte az országos bajnoki címet.A profi futók után folyamatosan érkeztek az amatőrök is, majdnem másfél órán keresztül hömpölygött a tömeg a célegyenesben. A beérkező futók a befutócsomag átvétele után emlékérmet kaptak teljesítményük elismeréseként.

A félmaratonin hat újszászi indult. A legjobb újszászi eredményt ismét Varga Péter érte el. A férfiak mezőnyében 551.-ként ért célba. Ideje: 1 óra 35 perc 31 másodperc. 1081. ifj. Fehér János 1:42:52, 1129. Papp János 1:43:22, 2360. Bakos Dániel 1:57:38. A női versenyben 504. Molnár Nikolett 2:00:52. Nikolett korcsoportjában az előkelő ötödik helyen végzett. 1276. Nyíri Lajosné 2.46:13. Míg a félmaratonisták Budapest utcáin rótták a kilométereket, addig szurkolók, kísérők a Városligetben a 3.5 kilométeres Liget körön futhattak. Nagyon jól futott Zvolenszki Károly, aki 14 perc 5 másodperces idővel harmadikként ért célba. Nagy szomorúságára díjazásáról a rendezők megfeledkeztek. A további újszászi teljesítők: Sándor Judit 18:05, Nagy Judit 19:01, Fehér János 20:20.

BSI, Fehér János

Képek a sporteseményről

Fotók: BSI, Molnár Krisztina

 

Túri Kupa

Mezőtúr, 2007. augusztus 25.

Augusztus 25-én Mezőtúron Túri Kupa néven rendeztek utcai futóversenyt. A futók négy távra: félmaratonra, 8000 méterre, 4000 méterre, az óvodások pedig a 600 méterre nevezhettek. Az újszásziak a 4000 és a 8000 méteren indultak.

Eredmények:

4000 méter:
Serdülő fiúk: 1. Zvolenszki Károly
Ifjúsági fiúk: 3. Kovács Dániel
Ifjúsági lányok: 4. Nagy Judit
Szeniorok: 4. Nyíri Lajosné
8000 méter:
Ifjúsági lányok: 2. Molnár Nikolett
Ifjúsági fiúk: 2. Papp János

Képek a sporteseményről

Fotók: Molnár Nikolett

 

Hétszáznegyvenegyen futottak

Tata, 2007. augusztus 4.

A kezdetektől számítva már a 19169-edik futó is célba ért augusztus 4-én a XXIV. Tatai Minimarathonon, melyen most 751-en indultak. A nőknél a tavalyi bajnok, a szombathelyi Kálovics Anikó nyert, a férfiak között a budapesti Kedves Roland személyében új győztest köszöntöttek.

Az újszászi futók kedvelt versenye a kezdetektől a tatai minimarathon. Az idei versenyen tizennégyen futottak. Bozsó Martina először, Fehér János huszonnegyedszer vágott neki a meglehetősen szeles időben a 14 kilométeres táv teljesítésének. Az újszásziak közül leggyorsabban Varga Péter futott. 110.-ként, 56:25 perc alatt teljesítette a távot, korcsoportjában a nyolcadik helyen végzett. Az ötévenkénti korcsoportos értékelésben több jó újszászi helyezés született.

Eredmények: 167/6. (abszolút helyezés/korcsoport helyezés) Zvolenszki Károly 59:48. 183/8. Papp János 1:00:40, 264/34. Bakos Dániel 1:04:20, 279/35. ifj. Fehér János 1:04:57, 370/18. Kovács Dániel 1:09:12, 397/43. Tóth Gábor 1:10:06, 500/4. Molnár Nikolett 1:15:22, 503/4. Dr. Baky Endre 1:15:32, 510/17. Sándor Judit 1:15:55, 705/21. Fehér János 1:30:41, 723/6. Nagy Judit 1:36:56, 724/7. Bozsó Martina 1:36:56, 737/13. Nyíri Lajosné 1:38.36.

Minden célba érkező a verseny teljesítését igazoló diplomát és emblémás pólót kapott.

Az ötfős csapatok versenyében - ahol a korcsoportokat a csapattagok életkorának összeadásával állapították meg - a férfiak 70 és 100 év közötti korcsoportjában a Varga Péter, Zvolenszki Károly, Papp János, Bakos Dániel, Kovács Dániel összeállítású újszászi csapat 3. helyezést ért el. A nők 100 és 200 év közötti kategóriájában a Molnár Nikolett, Sándor Judit, Nagy Judit, Bozsó Martina, Nyíri Lajosné összetételű csapat állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Fehér János

Öten futnak a kezdetek óta

1983-ban rendezték az első Tatai Minimarathont, melyen 14 kilométeres távot kell legyőzniük az indulóknak a város legszebb részein áthaladva. Öt versenyző mindannyiszor végigfutotta a távot: a tatabányai Ötvös Ferenc, aki 80. életévének betöltése után a legidősebb versenyzőnek járó különdíjat is megkapta; az ugyancsak megyeszékhelyi Héricz Gyula; a Bajon élő dr. Répássy György; az újszászi Fehér János és a Jászfényszaruról érkezett Maróti István.

 

Palásti Péter
www.24ora.hu

Képek a sporteseményről

Fotók: Ifj. Fehér János

 

4. E.ON Délibáb futás

Hortobágy, 2007. június 30.

A 2007-es tavaszi-nyári időszakban a BSI minden rendezvényén megdőlt az előző évi nevezési rekord - így volt ez a szezon utolsó versenyén, a 4. E.ON Délibáb Futáson is. A Hortobágyi Nemzeti Park területén megrendezett, különleges hangulatú versenyen csaknem 1200 sportolni vágyó vett részt.

Június 30-án a hortobágyi Kilenclyukú-híd szomszédságában megrendezett versenyen a már szokásos futás és gyaloglás mellett idén először egy 16 kilométeres teljesítménytúrán is rajthoz állhattak a vállalkozó kedvűek. A helyszín magával ragadta a résztvevőket, hiszen az utcai versenyekhez szokott sportolóknak csak ritkán van lehetőségük ilyen csodálatos környezetben, és ennyire szokatlan terepen futni. Az időjárás kedvezően alakult, az igazi hortobágyi nap ezúttal megkönyörült a futókon, és a verseny előtti éjjel esett eső sem változtatta mocsárrá a pusztán kijelölt pályát. Elsőként a teljesítménytúrázók vágtak neki a Nemzeti Park területén kijelölt 16 kilométeres távnak. Családok, baráti társaságok és nordic walkingosok egyaránt vállalkoztak arra, hogy végigmennek a túraútvonalon, és közben megismerkednek a Hortobágy szépségével, megcsodálják a páratlan állat- és növényvilágot. Bár az előzetes időjárás-jelentések alapján tikkasztó hőségre lehetett számítani, a résztvevőknek végül csak a szokatlan tereppel kellett megküzdeniük. Mind a 7 kilométeres, mind a 16 kilométeres távot teljesítő futók, mind a gyaloglók 14 órakor startoltak a Pásztor-szoborcsoport előtti térről, hogy aztán szűk fél óra elteltével a közönség éljenzése közepette megérkezzen az első versenyző. A győzteseket követően folyamatosan érkeztek a célkapuhoz a verseny résztvevői, volt, aki katonai egyenruhában, volt, aki csikósruhában teljesítve a szezonzáró 4. E.ON Délibáb Futást.

Újszászról tízen futottak. A 7 kilométeres távon Kenyó Zsolt volt a leggyorsabb. 29 perc 24 másodperc alatt teljesítette a távot. Muhari Péter 30 perc, Molnár Nikolett 34:14, Fehér János 40 perc alatt ért célba. A 16 kilométeren indulók közül 1 óra 8 perces teljesítménnyel Varga Péter érte el a legjobb eredményt. Azután sorban érkeztek a többiek: Papp János 1:09, Zvolenszki Károly 1:10, Kanálos Róbert 1:15, ifj. Fehér János 1:20, Nyíri Lajosné 1:50.

BSI, Fehér János

 

Képek a sporteseményről

Fotók: Ifj. Fehér János és Sándor Judit

További részletek...

További képek...

 

XII. Martfű város utcai futóverseny

Martfű, 2007. június 7.

Közel háromszáz futó részvételével június 7-én rendezték Martfű város utcai futóversenyét, amelyen 26 fős újszászi csapat is részt vett. A martfűi kirándulás sikeres volt. A különböző kategóriákban öt újszászi álhatott a dobogóra. A 3200 méteres távon az 5-6. osztályosok között a fiúk versenyében 2. Bozsó László (14:27), a lányok versenyében 3. Bózsó Martina (17:38). A 7-8. osztályosok versenyében 3. Zvolenszki Károly (12:27), a középiskolások korcsoportjában 2. Molnár Nikolett (16:34), az amatőr felnőtt versenyben 3. Fehér János (19:20). Tóth Gábor a profi futók 5.5 kilométeres távján indult, és 8. helyezést ért el.

 

Fergeteg Triatlon

Abony, 2007. július 1.

Július 1-jén a szépen felújított és kibővített abonyi strandon egész napos sportprogram keretében rendezték meg a 16. Fergeteg Triatlont, amelyen a versenyzőknek 200 méter úszás után 10 kilométert kellett kerékpározniuk és 2 kilométert kellett futniuk. A neves versenyzőket felvonultató mezőnyben jól szerepeltek az újszásziak. A versenyt a hosszú távú országos bajnok, a hawaii Ironman versenyre készülő, korábban sok újszászi versenyen induló Major József nyerte. A felnőtt korcsoportban ifj. Fehér János negyedik, Tóth Gábor nyolcadik helyezést ért el. A szeniorok között Fehér János negyedikként ért célba. A befejező versenyszámban a családi, baráti váltóban tizenhat induló közül a Fehér János (100 méter úszás), ifj. Fehér János (5 km kerékpározás), Tóth Gábor (1 km futás) összeállítású váltó negyedik helyen végzett.

 

A negyedik helyezett váltó: Fehér János, Tóth Gábor, ifj. Fehér János

 

Lövész triatlon

Újszász, 2007. április 28.

Április 28-án tizenötödik alkalommal rendezte a "Mozdulj Magyarország" 2007. évi versenysorozat keretében a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége és annak Jász-Nagykun-Szolnok megyei tagszervezete a Lövész Triatlon Országos Bajnokságot. A rendezők szeretik az újszászi helyszínt, mert a tizenöt alkalomból összesen kétszer - egyszer Szolnok, egyszer pedig Csongrád - volt másutt a helyszín. A nyárias időben kilenc település - Budapest, Gyöngyös, Jászágó, Jászberény, Kaposvár, Kevermes, Martfű, Salgótarján, Újszász - 56 versenyzője küzdött az érmekért és a bajnoki serlegekért.

A speciális triatlonon úszás helyett lövészettel kezdődött a verseny. A tornacsarnok mellett 10 méterről 5 db 4 centiméter átmérőjű bukóalakot kellett lelőni. Minden hibáért (kevés volt az öt találatos) 30 másodperc büntetőidőt kaptak a versenyzők. A lövészet után a triatlon szabályai szerint kerékpárra pattantak, a és korcsoportjuknak megfelelően 4, 8, 12 kilométert kerekeztek a város körül, majd a József Attila út-Tápiógyörgyei út-Kossuth út-Tornacsarnok körön 1, 2 és 4 kilométeres futással fejezték be a versenyt. Az Újszászi VVSE duatlon szakosztálya népes és eredményes csapatot indított, és első helyezést ért el az egyesületek közötti pontversenyben. 2. Kevermes. 3. Salgótarján Petőfi DSE.

Az újszászi eredmények:

Gyermek fiúk: 9. Duka Olivér, 13. Péntek Ádám, 14. Papp Sándor, 15. Bérczes Róbert, 16. Bábosik Ádám, 17. Turza Richárd, 19. Rékasi Márk, 21. Szűcs Richárd.
Gyermek lányok: 2. Bozsó Martina, 4. Busi Olga.
Serdülő fiúk: 5. Zvolenszki Károly, 7. Kovács Mihály, 8. Bozsó László, 9. Nagy Máté.
Serdülő lányok: 1. Gulácsi Beáta.
Ifjúsági fiúk: 3. Kanálos Róbert, 4. Bobotán Roland.
Felnőtt férfi: 4. Bakos Dániel, 6. Tóth Gábor.
Szenior férfiak: 2. dr. Baky Endre, 3. Fehér János.
Szenior nők: 1. Nyíri Lajosné.

A verseny sikeres megrendezéséből az újszásziak is kivették a részüket. Az Újszászi VVSE duatlon szakosztálya a technikai feltételek megteremtésével, a Városi Polgárőr Egyesület a biztonságos kerékpározás és futás feltételeinek megteremtésével, forgalomirányítással járult hozzá a jó rendezéshez.

Fehér János

 

Képek a sporteseményről

Fotók: ifj. Fehér János

 

22. T-Com Vivicittá Városvédő Futás

Újszász, 2007. április 22.

Április 22-én részvételi rekord született a T-Com Vivicittá Városvédő Futáson. A Föld Napján tízezer-hatszázan húztak futócipőt és indultak el a három futó - 3.6, 6.5 és 12 km - valamint a 3 km-es gyalogló táv valamelyikén, hogy köszöntsék a tavaszt, védjék a várost és a környezetet. A klasszikus 12 km-es Vivicittát a férfiaknál a tavalyi Plus Budapest Maraton győztese, Tóth Tamás (35:29), míg a hölgyeknél a múlt vasárnap a Torinó Maratonin diadalmaskodó Kálovics Anikó (39:09) nyerte. Elsőként, a Midicittá (6.5 km) mezőnye rajtolt el a Margitszigeten, ahol soha ennyi futó nem volt még a városvédő futások 22 éves történetében. Ezt követően a Minicittá (3.6 km) főként általános- és középiskolásokból álló mezőnye rajtolt el két hullámban, köztük az olimpiai bajnok ökölvívó Kovács KOKÓ Istvánnal, aki családjával együtt teljesítette a távot. Miközben a gyaloglók a Sportuszoda elől rajtoltak, a klasszikus 12 kilométeres táv, a Vivicittá indulói ellepték a szigeti bejárót. A 3900 fős mezőnynek csaknem hét és fél perc kellett ahhoz, hogy utolsó futója is áthaladjon a rajtkapun. Eközben az élen állók már a harmadik kilométernél jártak.

Újszászról harminchárman futottak. A Minicittán tizenkilencen, a Midicittán öten, a Vivicittán kilencen rajtoltak. A 12 kilométeres távon Papp János, Kanalas Róbert 55 perces, ifj. Fehér János 56 perces idővel érkezett a célba azután sorban érkezek a többiek, a 3.6 km-en 17. helyezés elérő, a leghosszabb távnak is bátran nekivágó és teljesítő Zvolenszki Károly, majd Bakos Dániel, Szacskó József, dr. Baky Endre, Kenyó Zsolt, Varga Péter és Nyíri Lajosné.

Dr. Baky Endre, Bakos Dániel, Szacskó József, Zvolenszki Károly, mögöttük Varga Péter és Muhari Péter

Nyíri Lajosné

Sándor Judit a 6.5 kilométer céljában

Az újszászi csapat

Újszásziak a Vivicittán

Fotó: BSI

További képek a BSI honlapján.

 

Debrecen maraton

Debrecen, 2007. április 15.

Április 15-én Debrecen történelmi belvárosában és a Nagyerdőben kijelölt pályán rendezték a IV. Debrecen maratont. Ifj. Fehér János személyében, aki 3 óra 59 perc 36 másodperc alatt teljesítette a 42 kilométer 192 méteres távot, újabb újszászi maratoni futót üdvözölhetünk.

Útközben

Közel a célhoz

Fotó: Fehér Judit

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.