2016. december 3-án rendeztük meg az Oriental Szövetség Low-Kick-ligt Országos Bajnokságát. A verseny megszervezésének a lehetőségét második alkalommal kapta meg az Újszászi Önvédelmi Sportegyesület (Szász-Fight-Club).  A rendezvénynek  az Újszász Városi Sportcsarnok adott otthont,

A megmérettetésre az ország több pontjáról érkeztek versenyzők: Szeged, Mórahalom, Gyula, Mezőtúr, Túrkeve, Szolnok, Püspökladány, Debrecen, Budapest. A versenyen kilencven harcos mérte össze a tudását, különböző korcsoportban és súlycsoportban.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

A versenyen a korábbitól eltérően felnőtt kategóriát is indíthattunk, amely lényegesen megnövelte a nevezők létszámát, illetve a rendezvény színvonalát, látvány tekintetében is.

A színvonalas megnyitót követően, elismerések átadása történt, illetve Thai Ram Muay thai tradicionális táncot láthattak a jelenlevők.

Ezt követően kezdődtek a küzdelmek, amelyek két tatamin zajlottak.

Az újszászi csapat eredményei:

Bajnokok:
Ifj. Péter Tamás, Péter Triniti

Ezüstérmesek:
Czétényi Klaudia, Dézsi Gábor, Hommer Csilla, Bazsó Zoltán 

Bronzérmesek:
Vidák Norbert, Lázár Alexandra

Edzőmérkőzésen küzdött Sörös László, aki esetében döntetlen eredményt ítélt a vezetőbíró.

Péter Tamás

 

A verseny után Péter Tamás válaszolt az Újszászi Híradó kérdéseire:

ÚH: A tervek szerint haladt-e a verseny? Meg van-e elégedve a versenyzőkkel? 
Péter Tamás (szervező, vezetőedző): Úgy érzem mindent megtettünk annak érdekében, hogy egy nagyon színvonalas versenyt hozzunk Újszászra. Nagyon örülök, hogy otthont adhattunk ennek a versenynek. Természetesen, mint vezetőedző szakmai szemmel is néztem a versenyzőinket. Nem vagyok elfogult, látom a hibákat, mik azok, amin javítanunk kell. Persze nagyon jól zártunk, elégedett vagyok, és örülök neki, hogy hazai közönség előtt ilyen jó eredményeket értünk el egy nagyon erős mezőnyben, komoly versenyklubokkal szemben.

ÚH: Kérem, beszéljen a jövőről, a tervekről, a versenyekről.
Péter Tamás:  Már a jelenlegi rendezvényen a következő szervezésén, és az általunk felfedezett hibák kiküszöbölésén gondolkodtam. Folyamatosan készülünk, mivel nyakunkon a versenyszezon. Nagyon sok felkészülés és megmérettetés áll még előttünk.
2017. január 7-8-án edzőtábor, Mucsi Sándor Kick-box vezetőedző vezetésével, melyen csak a mi klubunk veszt részt. Ez egy felkészítő tábor lesz a 2017. január 21-én Zalaegerszegen megrendezendő Low-kick-light bajnokságra, ezt követően február  18-án, szintén Zalaegerszegre utazunk, majd márciusban az eredményektől és az anyagi lehetőségektől függően Tirolba szeretnénk utazni a Nemzetközi Bajnokságra.
Köszönetet mondok mindazoknak, akik valamilyen formában segítették a rendezvényt: szülőknek, versenyzőknek, támogatóknak, Újszász város polgármesterének, a Kincsem Lovasparknak, a Tip-Top vegyeskereskedésnek és a Center Csapágy Kft-nek.

Fehér János

 

Újszász 2016©