NB II

Újszász – Békés 7-5
Újszász – Orosháza 5-7

Az NB II-es csapatbajnokság 5. fordulójában a dobogóra pályázó Békés együttesét fogadtuk. Mindkét együttes a legjobb összeállításban ült asztalhoz, így nagy csatára volt kilátás. Már a megnyitások után látszott, hogy szoros lesz a végeredmény, hiszen néhány táblán jobban álltunk, viszont egy-két állás az ellenfélnek kedvezett. Takács, Varga és Molnár győzelmével átvettük a vezetést, azonban Csízik és Kovács Lilla vereséget szenvedett, így ismét szoros volt a mérkőzés. Czeglédi szép végjátékban győzött, így a többi táblán már a döntetlen is elegendő volt a csapatgyőzelemhez. Összességében végig vezetve magabiztos győzelmet arattunk.  

Győzött: Czeglédi, Molnár, Varga, Takács
Döntetlenezett: Simonyi, Muhari, Szíjártó, Váradi, Pásztor, Gödöllei
Vesztett: Csízik, Kovács L

A következő fordulóban szintén hazai pályán a tavaly még felsőbb osztályban játszó Orosháza együttesét fogadtuk. Ellenfelünk gyengén rajtolt a bajnokságban, azonban játékereje alapján szintén dobogóra esélyes együttes volt. Óvatos játék jellemezte az egész mérkőzést, több táblán már a megnyitások után döntetlenek születtek. Sajnos, Czeglédi és Csízik elrontotta az állását és vereséget szenvedett. A hátralévő mérkőzéseken mindent megpróbáltunk, azonban ezen a napon nem volt szerencsénk és fájó vereséggel zártuk az évet.

Döntetlenezett: Simonyi, Muhari, Molnár, Varga, Szíjártó, Váradi, Takács, Gulyás, Gödöllei
Veszett: Czeglédi, Csízik

Szerencsére ebben a fordulóban riválisunk is vereséget szenvedett, így a hullámzó teljesítmény ellenére az őszi szezonban az élen végeztünk.

 

A bajnokság állása hat forduló után:

1. Újszász 10 pont (43) 2. Maróczy SE II. (Szeged) 9 pont (40), 3. Békés 8 pont (39,5), 4. Meritum SE (Szeged) 8 pont (36), 5. Tóth László SE II. (Kecskemét) 7 pont (39), 6. Orosháza 7 pont (38), 7. Makó II. 6 pont (38), 8. Karcag 6 pont (34,5), 9. Gyula 4 pont (32,5), 10. Szentes, Tákisz SE (Kecskemét) 3 pont (31), 12. Kiskunfélegyháza 1 pont (29,5)

A megyei csapatbajnokságban tartalék együttesünk Karcagot fogadta. Sajnos, különféle okok miatt nagyon tartalékosan ültek asztalhoz, ezért csak a tisztes helytállás volt a cél. Több ígéretes állást rontottak el játékosaink, amelynek súlyos verség lett a következménye.  

Újszász II. – Karcag II. 2-8 

Győzött: Babucs
Döntetlenezett: Pásztor, Gulyás
Vesztett: Merena, Inges, Muhari G, Gömöri, Kovács L, Tálas, Kurdi

 

A bajnokság állása öt forduló után:

1. Kisújszállás II. 8 pont (34,5), 2. Karcag II. 8 pont (32,5), 3. Szolnok 8 pont (32), 4. Újszász II. 4 pont (21,5), 5. Abony 4 pont (18,5), 6. Túrkeve 3 pont (18), 7. Törökszentmiklós 2 pont (18), 8. Martfű 2 pont (13,5). 9. Kunszentmárton 1 pont (8)

 

Sakk szakosztályunk január havi programja:

2018.01.21. Megyei CSB 6. forduló Martfű – Újszász II.
2018.01.28. NB II 7. forduló Karcag – Újszász

Varga László

 

Takács Lajos, FIDE mesterünk volt a legeredményesebb az őszi szezonban

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.