Nyomtatás
Kategória: Sakk
Találat: 849

NB-II Tóth László csoport

II. forduló Tóth László SE-II Kecskemét – Újszász 5-7
III. forduló Újszász – Szentes 6,5-5,5

Az NB-II-es csapatbajnokság második fordulójában a nálunk gyengébb játékerőt képviselő Kecskemét csapatához utaztunk. Mindkét együttes szinte a lehető legjobb összeállításban ült asztalhoz. A megnyitások után már látszódott, hogy erősebbek vagyunk, hiszen több táblán jó állást építettünk ki. A hátsó táblákon sorra arattuk a győzelmeket, Takács, Csízik, Pásztor és Gödöllei is megnyerte a partiját. Sajnos Czeglédi, Molnár és Nyers Lili vereséget szenvedett, azonban a végjátékban Muhari és Varga is győzött. Összességében elégedettek lehetünk, hiszen most a csapatgyőzelem volt a fontos, nem pedig annak aránya.  

Győzött: Muhari, Varga, Takács, Csízik, Pásztor, Gödöllei
Döntetlenezett: Simonyi, Szíjártó
Vesztett: Czeglédi, Molnár, Váradi, Nyers Lili

A harmadik fordulóban a középcsapatnak számító Szentes csapatát fogadtuk. Nálunk mindenki vállalta a játékot, így joggal bízhattunk a nagyarányú győzelemben. Ezen a napon azonban nem játszottunk jól, sorozatban remiztek játékosaink az ellenfelükkel, sőt Molnár és Szíjártó váratlan vereséget szenvedett. A végjátékban Muhari, Takács és Gödöllei magabiztos győzelmet aratott, így ha hullámzó játékkal is, de megszereztük a csapatgyőzelmet.

Győzött: Muhari, Takács, Gödöllei
Döntetlenezett: Simonyi, Czeglédi, Varga, Váradi, Csízik, Pásztor, Kovács L.
Vesztett: Molnár, Szíjártó

 

Muhari István, éltáblásunk két győzelmével vezéregyéniségünk volt. (Fotó: Fehér János)

 

A bajnokság állása a harmadik forduló után:

1. Maróczy SE II. (Szeged) 6 pont (22,5,), 2. Újszász 6 pont (22), 3. Makó II. 4 pont (20,5), 4. Békés 4 pont (19), 5. Meritum SE (Szeged) 4 pont (17,5), 6. Tákisz SE (Kecskemét) 3 pont (18,5), 7. Szentes, Tóth László SE II. (Kecskemét), Gyula 3 pont (17), 10. Karcag 2 pont (15,5), 11. Orosháza 1 pont (16), 12. Kiskunfélegyháza 0 pont (13,5)

Októberben megkezdődött a megyei csapatbajnokság küzdelemsorozata is. Az első fordulóban tartalék együttesünk Törökszentmiklósra látogatott. Már a megnyitások után látszódott, hogy jobbak vagyunk ellenfelünknél, és elsősorban a középtáblákon sorra arattuk a győzelmeket. Összességében magabiztos újszászi siker született.

Törökszentmiklós – Újszász II. 3-7
Győzött: Gulyás, Muhari G., Gömöri, Babucs, Kovács L.
Döntetlenezett: Pásztor, Merena, Tálas, Kurdi
Vesztett: Nyers L.

A második fordulóban a mezőny leggyengébb együttesét, Kunszentmártont fogadtuk. A mérkőzésen csak a győzelem aránya volt kérdéses. Ezen a napon mindenki jól játszott. Sorra arattuk a győzelmeket, és végül szó szerint kiütöttük ellenfelünket.

Újszász II. 10-0 Kunszentmárton
Győzött: Pásztor, Gulyás, Merena, Kovács I., Inges, Muhari G., Gömöri, Babucs, Kovács L., Nyers D.

A bajnokság állása két forduló után:

1. Újszász II., 2. Szolnok 4 pont (17), 3. Karcag II. 4 pont (13,) 4. Kisújszállás II. 2 pont (9,5), 5. Túrkeve 1 pont (9,5, 6. Martfű 1 pont (7), 7. Törökszentmiklós 0 pont (5,5), 8. Abony 0 pont (1), 9. Kunszentmárton 0 pont (0,5)

Sakk szakosztályunk november havi programja:

2017.11.12. Megyei csb 3. forduló Kisújszállás II. – Újszász II.
2017.11.26. NB-II 4. forduló TÁKISZ SE (Kecskemét) – Újszász

Varga László

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.