NB-II Újszászi VVSE – Meritum SE (Szeged) 8,5-3,5

Az NB-II-es csapatbajnokság első fordulójában a nálunk gyengébb játékerőt képviselő szegedi csapatot fogadtuk. Ellenfelünk tartalékosan érkezett, illetve Takács ellenfele nem jelent meg, így egy órai játék után megszereztük a vezetést. A továbbiakban éles, küzdelmes mérkőzések zajlottak. Mivel az új szisztéma alapján elsősorban a csapatgyőzelem a lényeg (győzelem: 2 pont, döntetlen: 1 pont, vereség: 0 pont), így csak arra kellett törekednünk, hogy meg legyen a csapatgyőzelem, de azért másodlagosan a végelszámolásnál fontos a szerzett pontok száma is. Ennek megfelelően több táblán döntetleneztünk, a végén a jobb végjátékokat megnyertük, így Simonyi, Molnár, Csízik, Pásztor és Gömbölei is győzött. Összességében mindent egybevetve, magabiztos papírforma szerinti győzelem született.

Győzött: Simonyi, Molnár, Takács, Csízik, Pásztor, Gödöllei
Döntetlenezett: Muhari I, Szíjártó, Váradi, Gulyás, Kovács L
Vesztett: Czeglédi

A bajnokság állása a 1. forduló után:

1.Újszász 2 pont (8,5), 2. Maróczy SE-II (Szeged) 2 pont (7), 3. Szentes, Gyula, Karcag 2 pont (6,5), 6. Tákisz SE (Kecskemét), Tóth László SE-II (Kecskemét) 1 pont (6), 8. Kiskunfélegyháza, Makó-II, Békés 0 pont (5,5), 11. Orosháza 0 pont (5), 12. Meritum SE (Szeged) 3,5

A mérkőzés előtti napon az újszászi sportpálya klubtermében évadnyitó értekezletre és háziversenyre került sor. Értékeltük az elmúlt évi teljesítményeket, megbeszéltük az induló csapatbajnokságok részleteit, illetve átadtuk a csapatbajnoki érmeket. A háziversenyen 18-an indultak, és magabiztos játékkal, 7 ponttal éltáblásunk, Simonyi Zoltán győzött.

Sakk szakosztályunk október havi programja:

  • 10.08. NB-II 2. forduló Tóth László SE-II (Kecskemét) – Újszász
  • 10.15. Megyei 1. forduló Törökszentmiklós – Újszász II
  • 10.22. 9 óra Megyei 2. forduló Újszász II – Kunszentmárton
  • 10.29. 10 óra NB-II 3. forduló Újszász – Szentes

A hazai mérkőzések helyszíne Újszász művelődési ház.

Varga László

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.