Nyomtatás
Kategória: Sakk
Találat: 691

NB-II Maróczy Géza SE-II (Szeged) – Újszász 4-8
Újszász – Meritum SE (Szeged) 9,5-2,5
Tóth László SE-II (Kecskemét) – Újszász 4-8

 

Az NB-II-es csapatbajnokság 3. fordulójában Szegedre látogattunk. Ellenfelünk a tavalyi szezonban a 4. helyen végzett, így nem számítottunk könnyű mérkőzésre. A megnyitások után már több táblán jobban álltunk. A középjátékban tovább fokoztuk előnyünket, így Simonyi, Muhari és Váradi is győzött. Sajnos, Takács és Czeglédi veszített, azonban Pásztor, Varga, Váradi és Csízik szépen játszotta a végjátékot és nyert.

Győzött: Simonyi, Muhari, Varga, Váradi, Csízik, Pásztor
Döntetlenezett: Molnár, Szíjártó, Inges, Peredi
Vesztett: Czeglédi, Takács

A következő fordulóban az újonc, szintén szegedi Meritum csapatát fogadtuk. A legjobb összeállításban ültünk asztalhoz, így csak a nagyarányú győzelem volt az elfogadható. Ennek szellemében mindenki győzelemre játszott. Sorban arattuk a győzelmeket, csak Csízik szenvedett vereséget.

 

Várad László mind az öt mérkőzését megnyerte

Fotó: Fehér János

 

Győzött: Simonyi, Muhari, Molnár, Szíjártó, Takács, Varga, Váradi, Peredi
Döntetlenezett: Czeglédi, Pásztor, Inges
Vesztett: Csízik

November utolsó vasárnapján a 3. helyen álló kecskeméti együtteshez látogattunk, így igazi rangadóra került sor.
Szintén kompletten ültünk asztalhoz, ezért mi voltunk esélyesei a mérkőzésnek. Óvatosan játszottunk a döntetleneket szem előtt tartva. Ellenfeleink sorra hibáztak, így a középjátékban Czeglédi, Takács, Váradi és Pásztor is győzelmet aratott. Sajnos, nagy harc után Muhari vereséget szenvedett, de így is szép eredményt értünk el.

Győzött: Czeglédi, Takács, Váradi, Pásztor, Peredi
Döntetlenezett: Simonyi, Molnár, Szíjártó, Varga, Csízik, Inges
Vesztett: Muhari

A három nagyarányú győzelemmel egyedül vezetjük a bajnokságot 4,5 pont előnnyel Makó-II együttese előtt.

A bajnokság állása 5 forduló után:
1. Újszász 42 pont, 2. Makó-II 37,5 pont, 3. Karcag 35,5 pont, 4. Békés 35 pont, 5. TÁKISZ SE (Kecskemét) 32 pont, 6. Tóth László SE-II (Kecskemét) 31,5 pont, 7. Maróczy Géza SE-II (Szeged) 29,5 pont, 8. Gyula 29 pont, 9. Szentes 26,5 pont, 10. Meritum SE (Szeged) 25 pont, 11. Kiskunfélegyháza 22 pont, 12. Nádudvar 14,5 pont.

A megyei csapatbajnokság is tovább folytatódott. Tartalék együttesünk a toronymagasan esélyes Kisújszálláshoz látogatott. A házigazdák közül többen az NB-I B-ben játszanak, így nem volt sok esélyünk a jó eredményre. A papírforma bejött, azonban Muhari I., Peredi és Gömöri győzelme dicséretes.

Kisújszállás II – Újszász II 7-3
Győzött: Muhari I., Peredi, Gömöri
Vesztett: Pásztor, Gulyás, Merena, Muhari G., Inges, Tálas, Kurdi

A következő fordulóban ismét idegenben, Abonyban szerepeltünk. Két egyforma képességű csapat mérkőzött egymással. Sajnos, tőlünk többen egyéni sakkversenyen vettek részt, ezért nagyon hiányzott játékuk. Négy ifjúsági játékossal játszottunk, és nagy küzdelemben döntetlen született.

Abony – Újszász II 5-5
Győzött: Muhari, Inges, Kovács L., Kurdi
Döntetlenezett: Gömöri, Nyers D.
Vesztett: Gulyás, Muhari G., Tálas, Nyers L.

A bajnokság állása 4 forduló után:
1. Kisújszállás II 30 pont, 2. Túrkeve 22 pont, 3. Újszász II 21,5 pont, 4. Törökszentmiklós 19 pont, 5. Abony 17 pont, 6. Szolnok 16 pont, 7. Martfű, Karcag II 12,5 pont, 9. Kunszentmárton 9,5 pont.

Szakosztályunk december havi programja:
12.04. megyei csb. 5. forduló Túrkeve-Újszász II
12.11. 10 óra: NB-II 6. forduló Újszász-Nádudvar
Helyszín: művelődési ház

Varga László

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.