NB-II Tákisz SE (Kecskemét) – Újszász 3-9

Az NB-II-es csapatbajnokság 4. fordulójában a középcsapatnak számító kecskeméti együtteshez látogattunk. A legjobb összeállításban ültünk asztalhoz, így joggal volt elvárható a csapatgyőzelem. Éltáblásaink nem kockáztattak, hiszen több táblán már a megnyitás után jobban álltunk, így Simonyi, Muhari és Czeglédi döntetlenben egyezett meg ellenfelével. Takács, Varga, Pásztor is magabiztos győzelmet aratott, így már három órai játék után jelentős előnyt szereztünk. A végjátékban Molnár, Szíjártó és Váradi is győzött, így kiütéses siker lett a vége. A csapatgyőzelem egyúttal az első helyet is jelenti a bajnokságban.

Győzött: Molnár, Varga, Szíjártó, Váradi, Takács, Pásztor
Döntetlenezett: Simonyi, Muhari, Czeglédi, Csízik, Gödöllei, Kovács L

A bajnokság állása a 4. forduló után:

1. Újszász, Maróczy SE II. (Szeged) 8 pont (31), 3. Békés 6 pont (25,5), 4. Meritum SE (Szeged) 6 pont (24), 5. Makó II. 4 pont (26), 6. Tóth László SE-II (Kecskemét) 4 pont (25,5), 7. Orosháza 3 pont (24,5), 8. Tákisz SE (Kecskemét) 3 pont (21,5), 9. Szentes, Gyula 2 pont (20,5), 11. Karcag 2 pont (19), 12. Kiskunfélegyháza 0 pont (9)

A megyei csapatbajnokságban tartalék együttesünk Kisújszállásra látogatott. Ellenfelünk nagyon erősen állt fel, több NB-s játékost szerepeltetett. A megnyitások után nem álltunk rosszul, azonban több játékosunk elfáradt, és kijött a hazai csapat nagyobb játék ereje. Több pontot is szerezhettünk volna, azonban Kovács Lilla nyerő állását döntetlenre rontotta, míg Merena a remi állást egy lépésben elvesztette.

 

Kisújszállás II. – Újszász II. 8-2

Döntetlenezett: Pásztor, Inges, Gömöri, Kovács L.
Vesztett: Gulyás, Merena, Kovács I, Muhari G, Babucs, Kurdi

A bajnokság állása négy forduló után:

1. Kisújszállás II., Szolnok 6 pont (25,5), 3. Karcag II. 6 pont (24,5), 4. Újszász II. 4 pont (19), 5. Túrkeve 3 pont (18), 6. Törökszentmiklós 2 pont (14,5), 7. Martfű 2 pont (13,5), 8. Abony 2 pont (10,5), 9. Kunszentmárton 1 pont (6)

Pásztor Attila nagy sikert ért el a tiszaújvárosi nemzetközi egyéni versenyen. A 48 sakkozót felvonultató B versenyen végig vezetve 7 mérkőzésen 6 pontot szerezve megnyerte a versenyt, illetve a vele járó 120.000 Ft-os díjat

 

Sakk szakosztályunk december havi programja:

12.03. NB-II 5. forduló 10.00 Újszász-Békés
12.10. Megyei CSB 5. forduló 9.00 Újszász II – Karcag II
12.17. NB-II 6. forduló 10.00 Újszász – Orosháza

A mérkőzések helyszínei: Újszász művelődési ház

 

Pásztor Attila, élete eddigi legnagyobb eredményét érte el

 

NB-II Tóth László csoport

II. forduló Tóth László SE-II Kecskemét – Újszász 5-7
III. forduló Újszász – Szentes 6,5-5,5

Az NB-II-es csapatbajnokság második fordulójában a nálunk gyengébb játékerőt képviselő Kecskemét csapatához utaztunk. Mindkét együttes szinte a lehető legjobb összeállításban ült asztalhoz. A megnyitások után már látszódott, hogy erősebbek vagyunk, hiszen több táblán jó állást építettünk ki. A hátsó táblákon sorra arattuk a győzelmeket, Takács, Csízik, Pásztor és Gödöllei is megnyerte a partiját. Sajnos Czeglédi, Molnár és Nyers Lili vereséget szenvedett, azonban a végjátékban Muhari és Varga is győzött. Összességében elégedettek lehetünk, hiszen most a csapatgyőzelem volt a fontos, nem pedig annak aránya.  

Győzött: Muhari, Varga, Takács, Csízik, Pásztor, Gödöllei
Döntetlenezett: Simonyi, Szíjártó
Vesztett: Czeglédi, Molnár, Váradi, Nyers Lili

A harmadik fordulóban a középcsapatnak számító Szentes csapatát fogadtuk. Nálunk mindenki vállalta a játékot, így joggal bízhattunk a nagyarányú győzelemben. Ezen a napon azonban nem játszottunk jól, sorozatban remiztek játékosaink az ellenfelükkel, sőt Molnár és Szíjártó váratlan vereséget szenvedett. A végjátékban Muhari, Takács és Gödöllei magabiztos győzelmet aratott, így ha hullámzó játékkal is, de megszereztük a csapatgyőzelmet.

Győzött: Muhari, Takács, Gödöllei
Döntetlenezett: Simonyi, Czeglédi, Varga, Váradi, Csízik, Pásztor, Kovács L.
Vesztett: Molnár, Szíjártó

 

Muhari István, éltáblásunk két győzelmével vezéregyéniségünk volt. (Fotó: Fehér János)

 

A bajnokság állása a harmadik forduló után:

1. Maróczy SE II. (Szeged) 6 pont (22,5,), 2. Újszász 6 pont (22), 3. Makó II. 4 pont (20,5), 4. Békés 4 pont (19), 5. Meritum SE (Szeged) 4 pont (17,5), 6. Tákisz SE (Kecskemét) 3 pont (18,5), 7. Szentes, Tóth László SE II. (Kecskemét), Gyula 3 pont (17), 10. Karcag 2 pont (15,5), 11. Orosháza 1 pont (16), 12. Kiskunfélegyháza 0 pont (13,5)

Októberben megkezdődött a megyei csapatbajnokság küzdelemsorozata is. Az első fordulóban tartalék együttesünk Törökszentmiklósra látogatott. Már a megnyitások után látszódott, hogy jobbak vagyunk ellenfelünknél, és elsősorban a középtáblákon sorra arattuk a győzelmeket. Összességében magabiztos újszászi siker született.

Törökszentmiklós – Újszász II. 3-7
Győzött: Gulyás, Muhari G., Gömöri, Babucs, Kovács L.
Döntetlenezett: Pásztor, Merena, Tálas, Kurdi
Vesztett: Nyers L.

A második fordulóban a mezőny leggyengébb együttesét, Kunszentmártont fogadtuk. A mérkőzésen csak a győzelem aránya volt kérdéses. Ezen a napon mindenki jól játszott. Sorra arattuk a győzelmeket, és végül szó szerint kiütöttük ellenfelünket.

Újszász II. 10-0 Kunszentmárton
Győzött: Pásztor, Gulyás, Merena, Kovács I., Inges, Muhari G., Gömöri, Babucs, Kovács L., Nyers D.

A bajnokság állása két forduló után:

1. Újszász II., 2. Szolnok 4 pont (17), 3. Karcag II. 4 pont (13,) 4. Kisújszállás II. 2 pont (9,5), 5. Túrkeve 1 pont (9,5, 6. Martfű 1 pont (7), 7. Törökszentmiklós 0 pont (5,5), 8. Abony 0 pont (1), 9. Kunszentmárton 0 pont (0,5)

Sakk szakosztályunk november havi programja:

2017.11.12. Megyei csb 3. forduló Kisújszállás II. – Újszász II.
2017.11.26. NB-II 4. forduló TÁKISZ SE (Kecskemét) – Újszász

Varga László

 

NB-II Újszászi VVSE – Meritum SE (Szeged) 8,5-3,5

Az NB-II-es csapatbajnokság első fordulójában a nálunk gyengébb játékerőt képviselő szegedi csapatot fogadtuk. Ellenfelünk tartalékosan érkezett, illetve Takács ellenfele nem jelent meg, így egy órai játék után megszereztük a vezetést. A továbbiakban éles, küzdelmes mérkőzések zajlottak. Mivel az új szisztéma alapján elsősorban a csapatgyőzelem a lényeg (győzelem: 2 pont, döntetlen: 1 pont, vereség: 0 pont), így csak arra kellett törekednünk, hogy meg legyen a csapatgyőzelem, de azért másodlagosan a végelszámolásnál fontos a szerzett pontok száma is. Ennek megfelelően több táblán döntetleneztünk, a végén a jobb végjátékokat megnyertük, így Simonyi, Molnár, Csízik, Pásztor és Gömbölei is győzött. Összességében mindent egybevetve, magabiztos papírforma szerinti győzelem született.

Győzött: Simonyi, Molnár, Takács, Csízik, Pásztor, Gödöllei
Döntetlenezett: Muhari I, Szíjártó, Váradi, Gulyás, Kovács L
Vesztett: Czeglédi

A bajnokság állása a 1. forduló után:

1.Újszász 2 pont (8,5), 2. Maróczy SE-II (Szeged) 2 pont (7), 3. Szentes, Gyula, Karcag 2 pont (6,5), 6. Tákisz SE (Kecskemét), Tóth László SE-II (Kecskemét) 1 pont (6), 8. Kiskunfélegyháza, Makó-II, Békés 0 pont (5,5), 11. Orosháza 0 pont (5), 12. Meritum SE (Szeged) 3,5

A mérkőzés előtti napon az újszászi sportpálya klubtermében évadnyitó értekezletre és háziversenyre került sor. Értékeltük az elmúlt évi teljesítményeket, megbeszéltük az induló csapatbajnokságok részleteit, illetve átadtuk a csapatbajnoki érmeket. A háziversenyen 18-an indultak, és magabiztos játékkal, 7 ponttal éltáblásunk, Simonyi Zoltán győzött.

Sakk szakosztályunk október havi programja:

  • 10.08. NB-II 2. forduló Tóth László SE-II (Kecskemét) – Újszász
  • 10.15. Megyei 1. forduló Törökszentmiklós – Újszász II
  • 10.22. 9 óra Megyei 2. forduló Újszász II – Kunszentmárton
  • 10.29. 10 óra NB-II 3. forduló Újszász – Szentes

A hazai mérkőzések helyszíne Újszász művelődési ház.

Varga László

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Szeptember utolsó vasárnapján elkezdődnek az NB csapatbajnokságok küzdelmei. Sajnos, az osztályozókon a feljutás nem sikerült, így együttesünk továbbra is az NB-II csapatbajnokság Tóth László csoportjába kapott besorolást. Ellenfeleink változatlanok, kivéve, hogy Nádudvar helyett Orosháza csapatával is játszani fogunk. Keretünkben nagy változások nem történtek. Ifjúsági játékosunk, Peredi Olivér Jászberénybe igazolt, helyette Nagykátáról megszereztük Gödöllei Zsombort. Tartalék együttesünkhöz szintén leigazoltuk Jászberényből Babucs Illést. A cél egyértelmű, megpróbáljuk újra megnyerni a bajnokságot.

Szakosztályunk szeptember havi programja:

Szeptember 23. 10 óra évadnyitó házi verseny
Helyszín: Újszászi labdarúgópálya

Szeptember 24. 11 óra NB-II első forduló
Újszász- Meritum SE (Szeged)
Helyszín: Újszász művelődési ház

Varga László

 

Simonyi Zoltán, továbbra is első táblás játékosunk

Fotó: Fehér János

 

Az Újszászi VVSE sakk szakosztálya harmadik alkalommal rendezett nyári sakk tábort 2017. július 18-20. között, a hagyományos helyszínen, az Abony melletti Kecskéscsárdán. A horgászparadicsom nyugalma és a szép környezet remek hátteret biztosított a sakkedzésekhez.

Muhari István és Varga László edzők kilenc, az újszászi egyesülethez kötődő ifjúsági sakkozónak tartottak színvonalas foglalkozásokat. A partik és állások elemzésének szüneteiben foci, horgászat és strandolás nyújtott kikapcsolódást az ifjú sakkozóknak. Az első délután házi sakkversenyen is megmérkőztek este pedig tábortűz gyúlt és sült a szalonna.

A résztvevők sakk tapasztalatokkal és kellemes nyári élményekkel gazdagodva térhettek haza a csütörtöki táborzárás után.

Az újszászi sakk szakosztály 2018 júliusában tervezi megrendezni negyedik sakktáborát.

Flasch Péter

 

Google Photos

 

Osztályozó:

Újszász – Miskolci Kisbocsok 5,5 -6,5
Kőbánya SC II (Budapest) – Újszász 7,5-4,5

Az NB-I B-be való feljutásért osztályozó mérkőzéseket kellett játszani bajnokcsapatunknak. Az első mérkőzésen Észak-kelet győztesét, a Miskolci Kisbocsokat fogadtuk. Jól indult a mérkőzés, mert több táblán jobban álltunk a megnyitás után. A középjátékban elsősorban a hátsó táblákon egyenlő küzdelmek alakultak ki, így Váradi, Csízik, Pásztor és Kovács L. döntetlenben egyezett meg ellenfelével. Muhari, Molnár és Varga szép győzelmet aratott, azonban Czeglédi, Szíjártó és Takács bonyolult állásban hibázott, és vereséget szenvedett. Sajnos, Inges a rosszabb végjátékot nem tudta megmenteni, ezért csapatunk minimális vereséget szenvedett.

Győzött: Muhari, Molnár Varga
Döntetlenezett: Simonyi, Váradi, Csízik, Pásztor, Kovács L.
Vesztett: Czeglédi, Szíjártó, Takács, Inges

 

A következő mérkőzésen az erős játékállománnyal rendelkező budapesti csapathoz látogattunk. Szintén jól kezdtük a mérkőzést, hiszen Simonyi döntetlenje után Inges magabiztosan győzött, így a megnyitás után győzelemre álltunk. Sajnos,a  középjátékban elsősorban éltáblásaink sorra hibáztak, amelyet ellenfelünk ki is használt. Takács győzelme már csak a nagyarányú vereség elkerülésére volt jó. Ezzel együttesünk jelen állás szerint nem jutott fel magasabb osztályba, azonban esetleges visszalépések után még van rá esély.

Győzött: Takács, Inges
Döntetlenezett: Simonyi, Varga, Váradi, Pásztor, Kovács L.
Vesztett: Muhari, Czeglédi, Molnár, Szíjártó

Az osztályozó végeredménye:

1. Kőbánya SC-II (Budapest) 14 pont, 2. Miskolci Kisbocsok 12 pont, 3. Újszász 10 pont

Varga László

 

VargaLászló eredményessége is kevés volt a feljutáshoz

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2016©