Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 559

A lábtoll-labdázók a júliusi hongkongi világbajnokság előtt utolsó hazai versenyüket rendezték Újszászon. A 18. páros országos bajnokságon és az egyéni versenyen a válogatottság is volt a tét.

A férfi és női párosban is az esélyesek nyertek. A férfi döntőben az újszászi Herczeg Gábor-Tóth Gábor duó az elbukott első játszma után nagyobb sebességre kapcsolva győzött, a nőknél a nagykanizsai Kunics Réka-Morvai Noémi kettős lett az országos bajnok, és jutott ki a vb-re.

Kunics egyéniben is favoritnak számított, de már a párost is bokasérüléssel játszotta végig, így másik számáról lemondott. Távollétében Farkas Lilla (Újszászi VVSE) nyerte a ranglistafordulót, de a világbajnokságon nem ő, hanem a három fordulóban több pontot gyűjtő klubtársa, Vachal Krisztina játssza majd az egyest.

A férfi egyéni kvalifikáción Herczeg Gábor harmadik győzelmével bizonyította, hogy jelenleg nincs nála jobb egyéniző Magyarországon. Ráadásul vegyespárosban is bajnok lett Vágó Henriettel.

A verseny után kihirdették a vb-keretet. Férfiak: Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE), nők: Balogh Eszter, Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE), Farkas Lilla, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE).

Forrás: index.hu

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.