A gyermekek és serdülők hagyományos tavaszi nyárlőrinci versenyén az újszásziak voltak a legeredményesebbek, hiszen a fiúk között mind a négy számot megnyerték. A csapatgyőzelmek után egyéniben Rab Alexandert és Kökény Martint senki sem győzte le. A leányoknál a gyermek korcsoportban a cserszegtomajiak taroltak. A csapat-siker után egyéniben négy cserszegi állt a dobogón. Az első helyért Belovári Panna és Horváth Lili játszott háromjátszmás mérkőzést. A serdülő hölgyeknél a Pusztaszer PISZE SE versenyzői vitték haza az összes aranyérmet. Horváth Orsolya csapat és egyéni diadalával teljesített kiemelkedően. Népes csapattal neveztek a szederékényiek, akik három ezüst-, és ugyanennyi bronzérmet vihettek haza.

Forrás: www.utanpotlassport.hu

 

2018. március 16-án a gyermek és serdülő lábtoll-labdázók hagyományos tavaszi nyárlőrinci versenyén négy arany, két ezüst és három bronzéremmel az újszásziak voltak a legeredményesebbek. Mind a négy fiú számot megnyerték. A gyermek korcsoportban Béki Norbert, Oláh Krisztián, Rab Alexander, a serdülőknél Galambos László, Kenyeres Krisztián, Kökény Martin játszott a győztes csapatban. Az egyéniben Rab Alexandert és Kökény Martint az év második versenyén sem tudta senki sem legyőzni. A lányok szerényebb teljesítményt nyújtottak. A gyermek korcsoportban csapat harmadik helyezést ért el Breszkó Klaudia, Kolmanics Bianka és Suki Bianka. A serdülőknél ezüstös lett a Bakó Lili, Diós Letícia, Konka Tímea, Rab Viktória csapat és Diós Letíca egyéniben.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Bővebben: Kökény Martin és Rab Alexander legyőzhetetlenek

2018. március 10. XVIII. forduló

Kisújszállás – Újszász 3-4 (2-3)
Karcag, 30 néző. vezette: Nagy Zoltán

Újszász: Kovács György – Pongrácz Martin, Szabó Attila, Szurmai Tibor, Balázs Mihály, Dóra Ákos, Rézsó Péter, Kocsis Bálint, Farkas István (Szabó Gábor), Héja Dávid (Jánosik Sándor), Kovács Tamás

Góllövők: Farkas István 3 (3. 13. 57. perc), Héja Dávid (27. perc)

A kisújszállási pálya kímélése miatt harmadik mérkőzésünket is műfüvön játszottuk, ezúttal Karcagon. Eseménydús negyedórának lehettek szemtanúi azok a nézők, akik megtekintették az összecsapást, ugyanis szűk tizenöt perc alatt négy gólt is láthattak. Mi szereztük meg a vezetést a 3. percben egyik új igazolásunk, Farkas István révén, majd rövid időn belül fordítottak a „hazaiak”. Szerencsére gyorsan eszméltünk, és szinte egy percen belül kiegyenlítettünk egy újabb Farkas találattal. A 27. percben az előnyt is sikerült visszaszerezni, miután másik új szerzeményünk, Héja Dávid is feliratkozott a góllövők közé. Az ötgólos első félidőt követően, a folytatásban is jobbára a mi akaratunk érvényesült, az 57. percben Farkas harmadik gólja után pedig szinte eldőlt a mérkőzés. Az utolsó negyedórában a kisújiak egy büntetőből szerzett góllal szépítettek, ami után még izgulhattunk egy kicsit, de sikerült megtartani az eredményt, és megszerezni idei első győzelmünket. A következő fordulóban Tiszaföldvár csapatát fogadjuk hazai pályán.

Szurmai Tibor

 

Rekord létszám, négy megye – Bács, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok – 42 iskolájának 118 tanulója ütötte március 10-én hat korcsoportban a labdát Rákóczifalván a tollaslabda diákolimpia dél-alföldi területi döntőjében. A reggel kilenc órától késő estig tartó tollaslabda maratonon a megyei versenyek négy-négy legjobbja mérkőzhetett az érmekért és az oklevelekért, valamint a március 23-25-én Kiskunfélegyházán rendezendő országos döntőbe jutásért. Jász-Nagykun-Szolnok megyéből 16-an – köztük az újszászi Ágotai Ede – jutottak tovább. A II. korcsoportos Serbán József (Zagyvarékas Damjanich), a házigazdák legjobbja, a IV. korcsoportos Tóth Barnabás (Rákóczifalva II. Rákóczi) és az V. korcsoportos Bózsó Janka (Verseghy) területi bajnokként, Schaiber Patrícia (Rákóczifalva II. Rákóczi) a III. korcsoport, Balogh Hunor (Tiszaparti) az V. korcsoport, Szentesi Ákos (Karcag Református) és Burján Tímea (Varga) a VI. korcsoport ezüstérmeseként, Szabó Benedek (Zagyvarékas Damjanich), Földi Kendra (Szolnok Kodály), Papp Nikolett (Rákóczifalva II. Rákóczi), Ágotai Ede (Újszász Vörösmarty), Németh Roland (Rákóczifalva II. Rákóczi), Tóth Márk (Pálfy), Faragó Bence (Pálfy), Zsembeli Zsadány (Karcag Református) és Nagy Klaudia (Karcag Református) pedig bronzérmesként indulhat az országos döntőn.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János és Rajka Attila

 

Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolát a megyei döntő eredményeként hat versenyző képviselte. Az I. korcsoportban Sebők Dávid ötödik lett.  A II. korcsoportban Ágotai Ede mérkőzésről mérkőzésre javuló játékkal harmadik helyezést ért el és továbbjutott az országos döntőbe. A III. korcsoportban Oláh Krisztián a 10., Oláh Barnabás a 12. helyen végzett. A IV. korcsoportban 6. Rab Viktória, 8. Bakó Lili.

A Szolnokon tanuló újszászi középiskolások közül az V. korcsoportban Vachal Krisztina a csoportselejtezőben két mérkőzést nyert, de a főtáblán veszített, így a nyolcadik helyen zárta a versenyt.

Hasonlóan jártak a VI. korcsoportos fiúk is. A csoportban nyertek mérkőzéseket. Becskereki László egy kicsit jobban koncentrálva akár csoportelső is lehetett volna. A döntő helyzetekben azonban kapkodott, és 11-10-re vesztett. Az éremért játszott mérkőzését három játszmában bukta, és csak 8. lett. Németh Márk az utolsó mérkőzését a második helyezett ellen elvesztette, és a hatodik helyen fejezte be a versenyt.

 

Bővebben: Ágotai Ede bronzérmes a területi döntőn

10 iskola 68 tanulója lépett pályára március 7-én Újszászon az V-VI. korcsoportos tanulók részére rendezett Jász-Nagykun-Szolnok megyei Lábtoll-labda Diákolimpián®. Soraikban Szolnokon tanuló újszásziakkal jól szerepeltek a szolnoki középiskolák. Legeredményesebb a szolnoki Varga Katalin Gimnázium volt. A döntőben a Széchenyi Gimnázium Lakatos Daniella, Németh Barbara, Szaszkó Dorka trióját legyőzve Burján Tímea, Farkas Lilla, Kenyeres Bernadett, Vachal Krisztina összeállításban megnyerték a VI. korcsoportos leány csapatversenyt. Vachal Krisztina az V., Farkas Lilla a VI. korcsoport leány egyéniben nyert megyei bajnokságot. Két bajnoki címet nyert az V. korcsoportban a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium. Kovács Márton duplázott. Győzelemre vezette csapatát, és egyéniben is győzött. A 27 versenyzőt indító újszászi Rózsa Imre Középiskola versenyzői hét érmet nyertek. Az V. korcsoportos leány csapat és a VI. korcsoportban bravúros játékkal meglepetés győzelmet arató Kökény Zoltán nyakába került aranyérem. A többiek két ezüst – a Becskereki László, Csépány Erik, Kökény Zoltán csapatban és Kenyeres Lívia egyéniben – és három bronzérmet – a Barta Karolina, Bozsó Kitti, Czétényi Klaudia, Szabados Kata csapatban, Csépány Erik és Barta Karolina egyéniben – nyertek.

A legjobbak április 12-én a Csongrád megyei Kisteleken az országos döntőben folytatják.

 

Google Photos

Fotó: Berkó Sándor

 

Lábtoll-labda az Aktív Rádióban:

 

Bővebben: Hét érmet nyertek a Rózsa Imre Középiskola tanulói

2018. március 3. XVII. forduló

Csépa – Újszász 3-2 (1-1)
Szolnok, 30 néző. vezette: Fekete Tibor

Újszász: Kovács György – Jánosik Sándor (Paplanos Ádám), Szurmai Tibor, Szabó Attila, Balázs Mihály, Dóra Ákos, Rézsó Péter, Pongrácz Martin, Kocsis Bálint, Héja Dávid (Szabó Gábor), Farkas István (Paplanos Ákos)

Góllövő: Pongrácz Martin 2 (5. 78. perc)

A második tavaszi forduló legfontosabb kérdése az volt, hogy hány mérkőzést tudnak majd megrendezni, és hány mérkőzést kell majd elhalasztani az időjárás és a pályák állapota miatt. Szerencsére a Csépa elleni találkozónk nem jutott erre a sorsra. Az első fordulóhoz hasonlóan a szolnoki műfüvön mérkőztünk meg ellenfelünkkel. Jól kezdtünk, már az 5. percben megszereztük a vezetést egy teljesen jogos tizenegyes után, amelyet Pongrácz Martin értékesített. Ezt követően is voltak helyzeteink, az első 15-20 percben akár a három pont sorsát is eldönthettük volna. A helyzetkihasználásunk viszont ismét nagyon gyatra volt. Ahelyett, hogy növeltük volna előnyünket, a 31. percben mi kaptunk gólt. Az 1-1-es félidőt követően bíztunk benne, hogy sikerül rendezni a sorokat, ám az 56. percben egy megpattanó lövés után a csépaiak kerültek előnybe. Próbáltunk egyenlíteni, de támadásainkban nem igazán volt veszély, a 69. percben pedig újabb gólt kaptunk, ami után eldőlni látszott a mérkőzés. A „fejetlen” rohanásnak köszönhetően ellenfelünk többször is növelhette volna előnyét, gólt viszont mi szereztünk egy könnyen megítélt büntető után, ami már csak a szépítésre volt elegendő. Jelentős javulásra lesz szükség helyzetkihasználás terén ahhoz, hogy a következő fordulóban három pontot szerezzünk Kisújszállás vendégeként.

Szurmai Tibor

 

Újszász 2016©