Eredmény: Újszász - Csépa 2-2 (2-1)

Dátum: 2017. augusztus 19.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

2017. augusztus 12. I. forduló

Újszász – Jánoshida 2-1 (2-0)
Újszász, 100 néző. vezette: Bán János

Újszász: Kovács György – Fekete Tamás, Szarvák Krisztián, Szurmai Tibor, Veréb Dániel, Dóra Ákos, Balázs Mihály, Kocsis Bálint, Gazdag Gyula (Szabó Gábor), Pongrácz Martin, Kovács Tamás

Góllövők: Gazdag Gyula (17. perc), Dóra Ákos (40. perc)

Az új szezon első mérkőzésén komoly erőpróba várt ránk, ugyanis a tavalyi negyedik helyezett Jánoshidát fogadtuk. Voltak hiányzóink (Rézsó Péter, Veréb Viktor, Paplanos Ádám), ezért hat új játékosunk (Kocsis Bálint, Kovács Tamás, Jánosik Sándor, Pongrácz Martin, Balázs Mihály, Szabó Attila) közül négyen rögtön a kezdőcsapatban találták magukat. Összeszokottságról tehát nem lehetett beszélni, de ettől függetlenül nagyon jó hozzáállással és felfogásban kezdtük és játszottuk végig a mérkőzést. A 17. percben szereztük meg a vezetést, amikor Kovács Tamás indítása után Gazdag Gyula talált a kapuba. Ezután is harcosan és fegyelmezetten játszottunk, ami nem igazán ízlett vendégeinknek. Bár egy-két veszélyes helyzet kialakult a kapunk előtt, gólt ismét mi szereztünk. A 40. percben egy szöglet után Dóra Ákos talált a hidaiak kapujába, és ez azt jelentette, hogy 2-0-ás előnnyel térhettünk pihenőre. A folytatásban gyorsan szépített a szél által támogatott ellenfelünk. Az 50. percben Szelei vette be a kapunkat. Szerencsére ez nem nagyon fogott meg minket. Olyannyira nem, hogy nem sokkal ezután kishíján mi szereztünk újabb gólt, de Pongrácz közeli fejesét Vincze védeni tudta. Továbbra is nagy harc folyt a pályán, a vendégek valamivel többet támadtak, mi viszont elég masszívak voltunk, és a kontráinkban benne volt a gólszerzés lehetősége. A hálók viszont érintetlenek maradtak minkét oldalon, így az eredmény már nem változott. Nagyon értékes és fontos győzelemmel rajtoltunk. A második fordulóban a csépai pálya felújítása miatt ismét hazai pályán játszunk.

Szurmai Tibor

 

A négy számból hármat magyarországi csapat nyert Európa legnagyobb lábtoll-labda versenyén, az újszászi Hungarian Openen.

A hét országból érkező, haminccsapatos férfi mezőny döntőjében a borjádi és újszászi, korábbi válogatott játékosokból álló csapat háromszettes csatában legyőzte a címvédőt, a két héttel korábban világbajnoki negyedik helyet szerző, csak újszásziakból álló egységet.

A nőknél a Nagykanizsa Zemplén SE megvédte címét, de a mostani versenyre, egy korábbi szlovákiai Eb-győztest és egy francia válogatottat is leigazolt a csapatába. A döntőben viszonylag simán nyertek a kanizsaiak Kunics Réka vezérletével az újszászi csapat ellen.

A férfi egyéniben a háromszoros győztes Herczeg Gábor és a kilencszeres bajnok Tóth Gábor döntőzött. Herczeg szűken hozta az első szettet, majd a másodikban nagyot mentett, két játszmalabdát hárítva 23-21-re győzött. A torna egyik nagy meglepetése volt, hogy az Európa-bajnok Torben Nass már a nyolc közé sem tudott bejutni, a nagykanizsai Lukács Márton ejtette ki.

Női egyéniben a szlovákiai Bagos Viktória 2013 után tudott újra Hungarian Opent nyerni. A sérüléséből felépülő Európa-bajnokot, Kunics Rékát győzte le 21-14, 21-15-re.

Eredmények:

Férfi csapat:

1. Bogár László, Csák Dávid, Himmer János, Nózsi Péter, Nyisztor Zoltán

2. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

3. Lakatos Attila, Lakatos Zoltán, Szűcs Gergely, Takács Zoltán (Újszászi VVSE)

Női csapat:

1. Bagos Viktória, Balogh Eszter, Justine Crapanzano, Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE)

2. Győrfi Barbara, Farkas Lilla, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE)

3. Buki Napsugár, Gyapjas Adrienn, Németh Barbara, Túri Noémi, Túri Adrienn (Pusztaszer PISZE SE) 

Férfi egyéni:

1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE)

2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

3. Kanalas Renátó (Újszászi VVSE), Horváth Gergő (Nagykanizsa ZSE)

Női egyéni:

1. Bagos Viktória (Királyhelmec)

2. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE)

3. Udvari Boglárka (Cserszegtomaj SK), Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE)

Forrás: index.hu

 

Negyedik helyen végzett a nemzetek versenyében az idei lábtoll-labda világbajnokságon Magyarország. A viadalnak Hong Kong adott otthont

A magyar lábtoll-labda-válogatott - soraiban több újszászival - négy negyedik és három ötödik hellyel zárta a hongkongi világbajnokságot. A nemzetek közötti versenyben legjobb európai csapatként a negyedik helyen végzett, Vietnam, Kína és Hongkong áll előtte a rangsorban.

 

 

"Vietnám 5 aranyat és 2 ezüstérmet, Kína 2 aranyat és 5 ezüstöt, Hong Kong 4 bronzot, Makaó 2 bronzot és Németország nyert férfi párosban bronzérmet, de a pontversenyben Németországot hat ponttal megelőztük, tehát az európai vezető szerep továbbra is a mieink." - mondta Fehér János a Magyar Lábtoll-labda Szövetség főtitkára.

A két negyedik hely közül kettőt egyéniben szereztek a magyarok. A válogatott legfiatalabb tagja, a 15 éves Vachal Krisztinától bravúr volt, hogy eljutott a bronzmeccsig, ott a 2007-es világbajnoktól kapott ki. A férfiaknál Herczeg Gábor is éremért játszott, de a hazai versenyzőtől két játszmában kikapott, így nem védte meg bronzérmét.

"A hazai pálya előnye is közrejátszott, a hazai szurkolók buzdítása többet jelentett nekik. Reménykedem, hogy a következő világbajnokságon újra vissza tudom ezt a titulust szerezni." - mondta Herczeg Gábor.

A vegyes párosban is Hongkong volt az ellenfele a magyaroknak, és ismét nyert a házigazda, a Tóth Gábor, Kunics Réka duó az első szettben csak minimális különbséggel kapott ki, a másodikban viszont már nagyobb lett a hazai fölény. A férfi párost - Tóth Gábort és Herczeg Gábort - is a legjobb négybe várták előzetesen, de a nehéz csoportjukban három vereséget is szenvedtek, az alsóházban már hozták a meccseiket, így ötödikek lettek.

"Ott fizetett játékosok vannak, mi hobbi szinten űzzük ezt a sportot. Hong Kong közelebb van Kínához, többet tudnak edzeni és megfelelő mennyiségű versenyt is tudnak velük játszani." - mondta Tóth Gábor.

A női páros is nehéz ágat kapott, a németeket legyőzték, de három ázsiai egységtől ki kaptak, így ők is csak az ötödik helyért játszhattak. Két győzelemmel ez össze is jött nekik. A női csapat soraiban Farkas Lillával a csoportselejtezőben két meccset megnyert, mielőtt kikapott Vietnamtól. Így a négy közé jutásért játszhatott, de Makaót nem tudta megverni szoros meccsen. Az alsó ágon azonban újabb győzelmek következtek, ami ötödik helyet ért.

"Nagyon izgalmas volt olyan csapatok játszani, akik nagyon régóta játsszák ezt a sportot. Másabb volt ellenük játszani, mint a magyar csapatok ellen és nagyon nagy élmény volt mindannyiunk számára ez." - mondta Farkas Lilla.

A férfi csapat a papírformát igazolva bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben a későbbi világbajnok Vietnamtól kapott ki, majd a bronzmeccsen is nagy különbségű vereséget szenvedett Hongkongtól.

Forrás: www.szolnoktv.hu

 

2017. augusztus 12-én hét ország – Ausztria, Csehország, Franciaország, Magyarország, Németország, Románia, Szlovákia – 175 versenyzőjének felvonulásával kezdődött a 22. Hungarian Open, a Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokság. A versenyzők mazsorettek vezetésével a Városi Tornacsarnok – József Attila út – Dózsa György út  – Kossuth út útvonalon a Vörösmarty Mihály Általános Iskola udvarára vonultak, ahol Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke, a verseny főszervezője köszöntötte a megjelent díszvendégeket – Pócs János országgyűlési képviselőt, a verseny fővédnökét, Molnár Pétert, Újszász polgármesterét és Peter von Rüdent, az Európai lábtoll-labda Szövetség (SFE) elnökét –, a hét ország versenyzőit és sportvezetőit, a szurkolókat és az  érdeklődőket. A Himnusz elhangzása után Újszász város nevében Molnár Péter köszöntötte a vendégeket, köztük a rendszeresen visszajárókat és az első ízben Újszászra látogatókat és kívánt jó versenyzést és kellemes újszászi tartózkodást. Pócs János, aki előző este személyesen két konténer dinnyét szállított a versenyzők hűsítésére, köszöntőjében kiemelte, hogy Újszász büszke lehet a különleges sportágat játszó eredményes lábtoll-labdázóira és a nemzetközi lábtoll-labda versenyére, amelyre most is sok külföldi vendég érkezett. Peter von Rüden megköszönte Újszásznak a több mint húsz éve tartó rendszeres és szívélyes vendéglátást, a jó rendezést és mindenkinek jó játékot kívánva megnyitotta a versenyt. Beszéde után a Dalma Dance tánccsoport (vezető: Durda-Kerekes Petra) és az Európa-bajnok zagyvarékasi Dream Dance Mazsorett és Tánccsoport (vezető: Nagy Andrea) táncosai szórakoztatták a megnyitó résztvevőit.

 

Google Photos

 

Google Photos

Fotó: Barta Imréné

 

Lábtoll-labda az Aktív Rádióban:

 

Bővebben: 22. Hungarian Open

Újszász 2016©