2017. október 14. X. forduló

Újszász – Jászkisér 4-0 (1-0)
Újszász, 80 néző. vezette: Szigetvári Zsolt

Újszász: Kovács György – Veréb Viktor (Fekete Tamás), Szabó Attila, Szurmai Tibor, Veréb Dániel, Dóra Ákos, Rézsó Péter (Jánosik Sándor), Gazdag Gyula, Kocsis Bálint, Pongrácz Martin (Szabó Gábor), Kovács Tamás (Paplanos Ádám)

Góllövők: Pongrácz Martin 2 (9., 53. perc), Kovács Tamás 2 (57., 73. perc)

Az előző szezonban nagyszerűen teljesítő, az idén viszont mindössze egy pontot szerző Jászkisér csapatát fogadtuk a 10. fordulóban. Nem lebecsülve ellenfelünket, csakis a győzelem volt az elfogadható ezen a napon. Korán, a 9. percben megszereztük a vezetést Pongrácz Martin szabadrúgásból szerzett góljával, ami mindenképpen jó kezdésnek számít, de a továbbiakkal már nem igazán lehettünk elégedettek. Kapkodva, rengeteg hibával játszottunk, ebből kifolyólag teljesen érthető volt, hogy nem tudtuk növelni előnyünket a szünetig. A második félidőben sikerült rendezni a sorokat, valamelyest feljavult a játékunk, amely gólokban is megmutatkozott. A bátrabban támadó vendégeket kétszer is sikerült megkontrázni, ami után az 53. percben Pongrácz Martin, az 57. percben pedig Kovács Tamás talált a kapuba. Ezután megnyugodott mindenki, a mérkőzés eldőlt, csupán az volt a kérdés rúgunk-e még gólt a hátralévő időben. Kovács Tamás ezt megtette, a 73. percben megszerezte második gólját, amellyel beállította a 4-0-ás végeredményt. Felejthető, de eredményes játékkal szereztük meg a három pontot. A következő fordulóban az újonc Besenyszög otthonában lépünk pályára.

Szurmai Tibor

 

2017. október 15. VIII. forduló

Jánoshida U16 – Újszász U16 4-1 (2-1)
Jánoshida, vezette: Várnagy Tamás

Újszász U16: Szabó Balázs – Skultéti István, Glonczi István, Debrei Tamás, Kaló Gábor, Barta Dominik, Konka Tamás, Sándor Adrián, Fazekas Edmond, Farkas Levente, Kanalas Márió

Góllövő: Kanalas Márió (10. perc)

A vezetést mi szereztük meg a 10. percben, de a hazaiak még az első félidőben fordítani tudtak. A folytatásban újabb két gólt rúgva 4-1-re nyerték meg a mérkőzést.

Jánoshida U19 – Újszász U19 6-1 (2-0)
Jánoshida, vezette: Csíkos Roland

Újszász U19: Szabó Balázs – Paplanos Kristóf (Nagy Péter), Kanálos Róbert, Dalmadi Dávid, Bugyi Balázs (Sampei Alex), Nagy Patrik, Szűcs Dénes (Dudás Dávid), Jánosik Sándor (Berényi Zsolt), Soltész Dávid, Paplanos Ákos, Paplanos Ádám (Németh Márk)

Góllövő: Soltész Dávid (86. perc)

A létszámmal ezen a hétvégén nem volt gond, a játékkal és a hozzáállással viszont annál több.

Szurmai Tibor

 

2017. október 14-én Nagykanizsán rendezték a lábtoll-labdázók 21. Ifjúsági Országos Bajnokságát. Minden tavalyi győztes megvédte bajnoki címét.  Három szám megnyerésével a hazaiak szerepeltek a legjobban. Fiú egyéni győzelmével Kanalas Renátó (Újszászi VVSE) rontotta el a kanizsai sorozatot.

Három újszászi fiú csapat is bajnoki reményekkel utazott Kanizsára. Egyik csapatnak sem sikerült nyernie a dunántúliak ellen. A Galambos László, Kanalas Renátó, Molnár Gergő összeállítású team állt legközelebb a győzelemhez. Az első játszmát 21-16-ra nyerték. A másodikat 21-9-re, a harmadikat 21-15-re vesztették. Nagyon hiányzott a csapat ollózó embere, Suki József. A döntőben a Bolyós József, Csépány Erik, Farkas Balázs, Kökény Zoltán összetételű csapat sem bírt a kanizsaiakkal. A még serdülőkorú Kovács Márton, Kökény Martin, Molnár Dániel gárda negyedik helyezése biztató a jövőre nézve. A négy közé jutásért Pusztaszert verték jó játékkal 21-14, 15-21, 21-18-ra.

A leány csapatversenyben ezüstérmes lett a Csák Vivien, Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Hornyák Erzsébet kvartett, a bronzérem a Kovács Enikő, Szaszkó Dorka, Vachal Krisztina összeállítású csapaté lett.

Az egyénikben már a felnőtt ranglistán is az élcsoportba tartozó ifjúságiak mérkőztek az érmekért.

A lányoknál továbbra sem tudja senki megszorítani a nagykanizsai Kunics Rékát, aki már az ötödik ifjúsági bajnoki címénél tart. Az újszászi bronzérmesek: Farkas Lilla és Vachal Krisztina.

A fiúknál a „szervakirály” Kanalas Renátó zsinórban a harmadik ifi bajnokságát nyerte. Pedig rosszul indult a döntő. A hazai pályán játszó Horváth Gergő keményen kezdett, és 8-4-re elhúzott. Innen zárkózott fel, majd fordított 16-10-re visszaadhatatlan szerváival Kanalas Renátó, aki a jó szervák mellett Horváth nagy ütéseit és talpalásait is elérhetetlenül ejtette vissza ellenfele térfelére. Horváth Gergő nagy rohamot kezdett az eredmény megfordítására, de csak 21-16-ra tudott szépíteni. A második játszmában Renátó odarúgta a labdát, ahová akarta. Fölényes 21-9. A két harmadik helyezés is az újszásziaké lett, Farkas Balázs és serdülő bajnokként első ifi érmét szerző Kovács Márton révén.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János és Tóth Gábor

 

Bővebben: Renátó, a szervakirály

2017. október 7. IX. forduló

Újszász – Mezőtúr 4-1 (2-1)
Újszász, 80 néző. vezette: Bán János

Újszász: Kovács György – Veréb Viktor, Szabó Attila, Szurmai Tibor (Balázs Mihály), Veréb Dániel, Dóra Ákos, Rézsó Péter (Szabó Gábor), Kocsis Bálint (Jánosik Sándor), Gazdag Gyula, Pongrácz Martin, Kovács Tamás (Paplanos Ádám)

Góllövők: Kovács Tamás (13. perc), Dóra Ákos (21. perc), Rézsó Péter (56. perc), Pongrácz Martin (65. perc)

Két vesztes mérkőzés után, a megyei másodosztályból feljutó, jó erőkből álló Mezőtúr csapatát fogadtuk hazai pályán. Borzasztóan kezdtünk, pár másodperc (!) elteltével Kovács Györgynek kellett védenie egy mezőtúri játékos lövését, aki talán maga sem hitte, hogy ilyen gyorsan helyzetbe kerül. Lassan de biztosan kezdtünk ébredezni, olyannyira, hogy a 13. percben Kovács Tamás bombagóljával a vezetést is megszereztük. Nyolc perc elteltével pedig már 2-0-át mutatott az eredményjelző, miután Dóra Ákos is bevette a vendégek kapuját. A 26. percben a mezőtúriak gólfelelőse Kormos szépített szabadrúgásból, de szerencsére ez nem fogott meg minket. Nem sokkal később egy szép támadás végén újabb gólt szereztünk Kovács Tamás révén, de les miatt érvénytelenítette a játékvezető. 2-1-es állással fordulhattunk, és a második félidőt már sokkal jobban kezdtük. Tíz perc elteltével Rézsó Péter is feliratkozott a góllövők közé, majd a 65. percben Pongrácz Martin szabadrúgásból csavart mértani pontossággal a felső sarokba. Ezután már eldőlt a mérkőzés, már csak azért is, mivel a fáradni látszó vendégek szinte semmi veszélyt nem jelentettek a kapunkra. Az eredmény viszont már nem változott a hátralévő időben. Magabiztos, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, amely mindenképpen jól jött, a következő Jászkisér elleni hazai mérkőzésünk előtt.

Szurmai Tibor

 

2017. október 4. V. forduló

Tószeg U16 – Újszász U16 4-0 (2-0)
Tószeg, vezette: Markóth István

Újszász U16: Szabó Balázs (Kaló Gábor) – Glonczi István, Kiss Imre, Konka Tamás, Debrei Tamás, Sándor Adrián, Nagy Bálint (Skultéti István), Farkas Levente, Kiss Balázs, Kanalas Márió, Kaló László (Barta Dominik)

Sokáig jól tartottuk magunkat a nagyobb játékerőt képviselő listavezető otthonában, a 88. és 90. percben kapott gólokkal azonban kicsit elcsúfítottuk a végeredményt.

 

Tószeg U19 – Újszász U19 3-2 (3-1)
Tószeg, vezette: Leitmann Attila

Újszász U19: Szabó Balázs – Berényi Zsolt (Dudás Dávid), Paplanos Kristóf, Dalmadi Dávid, Bugyi Balázs, Nagy Patrik, Sampei Alex, Jánosik Sándor, Németh Márk (Nagy Péter), Kenyó Márk, Paplanos Ákos

Góllövők: Jánosik Sándor (6. perc), Paplanos Ákos (60. perc)

Korán megszereztük a vezetést, majd a hazaiak kiegyenlítettek. 1-1-es állásnál két nagy ziccerünk is volt, amikből gólt kellett volna rúgni, de nem tettük. A tószegiek viszont kétszer is betaláltak, így a végén hiába próbáltunk meg mindent, nem sikerült a pontszerzés.

Szurmai Tibor

 

2017. október 8. VII. forduló

Jászfényszaru U16 – Újszász U16 1-13 (0-5)
Jászfényszaru, vezette: Halgat János

Újszász U16: Szabó Balázs – Skultéti István, Konka Tamás, Kaló Gábor, Kiss Balázs, Sándor Adrián, Nagy Bálint, Farkas Levente, Barta Dominik, Kaló László, Kanalas Márió

Góllövők: Kanalas Márió 7 (14., 19., 51., 56., 66., 82., 86. perc), Konka Tamás 2 (27., 70. perc), Barta Dominik (16. perc), Sándor Adrián (29. perc), Kiss Balázs (69. perc), Kaló László (76. perc)

Tíz ember ellen játszva csupán a gólkülönbség volt kérdéses.

 

Jászfényszaru U19 – Újszász U19 6-5 (4-2)
Jászfényszaru, vezette: Juhász Ádám

Újszász U19: Szabó Balázs – Berényi Zsolt, Kenyó Márk, Dalmadi Dávid, Bugyi Balázs, Paplanos Kristóf, Szűcs Dénes, Jánosik Sándor, Sampei Alex, Debrei Tamás, Paplanos Ákos

Góllövők: Jánosik Sándor 3 (1., 3., 86. perc), Kenyó Márk (52. perc), Szűcs Dénes (73. perc)

Sajnos csak az eredmény tűnik szorosnak, valójában sokkal nagyobb különbség volt a két csapat között.

Szurmai Tibor

 

Újszász 2016©