A Magyar Lábtoll-labda Szövetség a ranglista versenyek befejeztével elkészítette a versenyszámonkénti rangsorokat. Az Újszászi VVSE versenyzői hat versenyszámban bizonyultak 2017 legjobbjának. Herczeg Gábor négy, Vachal Krisztina két versenyszám ranglista első helyezésének megszerzésében játszott főszerepet. Az újszászi versenyzők az első helyeken kívül még két ranglista második és négy harmadik helyezést is elértek.

 

Fotó: Fehér János, ifj. Fehér János, Kézér Zsolt

 

Bővebben: Ranglista legjobbak

Negyedik alkalommal rendezték meg Újszászon az újonc lábtoll-labdázók részére a Mikulás Kupát. A dunaújvárosi, szolnoki és újszászi csapatokban 2006-os, 2007-es és 2008-as születésű gyerekek rúgták a labdát. A legfiatalabb résztvevő a 2009-es születésű újszászi Ézsiás Lotti volt. A legkisebbek mellett gyerek korcsoportúak is mérkőztek az oklevél, a szaloncukor és a csokimikulás díjakért. Kevés lány nevezett. Ők külön értékelve a fiú csapatok mezőnyében játszottak. Mindkét lány csapatnak sikerült egy-egy fiú csapatot legyőznie. Újszász 4, Dunaújváros 3, Szolnok 1 első helyezést ért el. A dekázó versenyben kiemelkedett 338 érintéssel Bakos Dávid (Szolnok Kodály). A további kategória győztesek: Zecher Józsué (Dunaújváros Gárdonyi) 48, Suki Bianka (Újszászi VVSE) 12 és Orosz Dorina (Szolnok Kodály) 9 érintéssel.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Bővebben: Mikulás Kupa 2017

Továbbra is az ország legjobbjai közé tartoznak az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói, akik a három aranyérem mellett számos dobogós helyezést is szereztek a saját rendezésű, 22. felnőtt országos bajnokságon, a DÁD 2002 Vasútépítő Kft. Kupán.

Kezdjük a hölgyek versenyével. Csapatban meglepetésre a Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina összeállítású újszászi együttes nyert az esélyesebb nagykanizsaiak előtt.

A döntő első játszmájában jól kezdtek az újszásziak, 8–3-ra elhúztak. Farkas Lilla jól sáncolt, és a támadásokból is kivette a részét, Vachal Krisztina ponterősen talpalt, Győrfi Barbara jó szedéseivel és pontos feladásaival segítette a csapatot.

A kanizsaiak mindent megtettek a felzárkózásért, 15–13-ra feljöttek, de innen ismét jól működött az újszászi gépezet, és 21–15-tel megvolt az első játszma. A második szett szoros volt, hol az egyik csapat vezetett egy ponttal, hol a másik. A végjátékban Vachal Krisztina talpalásai aranyat értek, 21–19.

A bronzmeccsen az Ézsiás Kitti, Ézsiás Fanni, Joó Anett, Vágó Henriett összeállítású, második számú újszászi csapat az első játszma megnyerése után a másodikban nyolc pont előnyről vesztett Pusztaszer ellen. A harmadik játszmára sem tudtak újítani, ezzel elúszott a bronzérem.

A férfiaknál az őszi versenyeken gyengélkedő Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összetételű újszászi gárda összekapta magát, és játszmaveszteség nélkül, zsinórban negyedik bajnokságát nyerte.

Az elődöntőben jó játékkal, két szettben visszavágtak szeptemberi vereségükért a Baranyai Benett, Farkas Balázs, Horváth Gergő (Nagykanizsa) triónak. A döntőben is nagykanizsai ellenfelük volt, de a Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre összeállítású dunántúli csapat sem tudta megállítani őket.

 

Az Újszászi VVSE négyszeres országos bajnokcsapata: Tóth Gábor (balról), Becskereki Sándor, Herczeg Gábor és Kézér Zsolt)

 

Az első játszmát könnyedén (21–13), a másodikat szoros küzdelemben (22–20) nyerték a hazaiak. Becskereki Sándor remekül sáncolt, volt, hogy egy labdamenetben hatszor ment vissza róla a labda, mellette Herczeg Gábor és Tóth Gábor ponterősen talpalt. A harmadik helyért játszott mérkőzésen Lakatos Zoltán, Szűcs Gergely és Takács Zoltán nem bírt a kanizsaiakkal.

Az egyéni viadalokban az esélyesek – Herczeg Gábor és Kunics Réka (Nagykanizsa) – lettek a bajnokok. Ugyan Herczegre a döntőben alaposan ráijesztett a különleges csúcsot tartó Tóth Gábor, és játszmát rabolt tőle.

Azt tudni kell, hogy Tóth az egyetlen versenyző, aki mind a huszonkét országos bajnokságon egyéniben és csapatban is pályára lépett.

Rajta kívül ifjú Fehér János és idősebb Fehér János huszonkétszeres résztvevők, akik több egyéni versenyt is kihagytak az elmúlt időszakban. Herczeg Gábor immár 25-szörös honi bajnoknak mondhatja magát, ezzel kiérdemelte az örökös bajnoki címet.

A női egyéni versenyszámot könnyedén nyerte a nagykanizsai Kunics Réka. Csak a döntő első játszmájában tudta őt megszorítani a jól játszó Vachal Krisztina, mellette Ézsiás Fanni bronzérme az újszászi utánpótlás újabb szép eredménye.

Varga Csaba

Forrás: www.szoljon.hu

 

 

NB-II Tákisz SE (Kecskemét) – Újszász 3-9

Az NB-II-es csapatbajnokság 4. fordulójában a középcsapatnak számító kecskeméti együtteshez látogattunk. A legjobb összeállításban ültünk asztalhoz, így joggal volt elvárható a csapatgyőzelem. Éltáblásaink nem kockáztattak, hiszen több táblán már a megnyitás után jobban álltunk, így Simonyi, Muhari és Czeglédi döntetlenben egyezett meg ellenfelével. Takács, Varga, Pásztor is magabiztos győzelmet aratott, így már három órai játék után jelentős előnyt szereztünk. A végjátékban Molnár, Szíjártó és Váradi is győzött, így kiütéses siker lett a vége. A csapatgyőzelem egyúttal az első helyet is jelenti a bajnokságban.

Győzött: Molnár, Varga, Szíjártó, Váradi, Takács, Pásztor
Döntetlenezett: Simonyi, Muhari, Czeglédi, Csízik, Gödöllei, Kovács L

A bajnokság állása a 4. forduló után:

1. Újszász, Maróczy SE II. (Szeged) 8 pont (31), 3. Békés 6 pont (25,5), 4. Meritum SE (Szeged) 6 pont (24), 5. Makó II. 4 pont (26), 6. Tóth László SE-II (Kecskemét) 4 pont (25,5), 7. Orosháza 3 pont (24,5), 8. Tákisz SE (Kecskemét) 3 pont (21,5), 9. Szentes, Gyula 2 pont (20,5), 11. Karcag 2 pont (19), 12. Kiskunfélegyháza 0 pont (9)

A megyei csapatbajnokságban tartalék együttesünk Kisújszállásra látogatott. Ellenfelünk nagyon erősen állt fel, több NB-s játékost szerepeltetett. A megnyitások után nem álltunk rosszul, azonban több játékosunk elfáradt, és kijött a hazai csapat nagyobb játék ereje. Több pontot is szerezhettünk volna, azonban Kovács Lilla nyerő állását döntetlenre rontotta, míg Merena a remi állást egy lépésben elvesztette.

 

Kisújszállás II. – Újszász II. 8-2

Döntetlenezett: Pásztor, Inges, Gömöri, Kovács L.
Vesztett: Gulyás, Merena, Kovács I, Muhari G, Babucs, Kurdi

A bajnokság állása négy forduló után:

1. Kisújszállás II., Szolnok 6 pont (25,5), 3. Karcag II. 6 pont (24,5), 4. Újszász II. 4 pont (19), 5. Túrkeve 3 pont (18), 6. Törökszentmiklós 2 pont (14,5), 7. Martfű 2 pont (13,5), 8. Abony 2 pont (10,5), 9. Kunszentmárton 1 pont (6)

Pásztor Attila nagy sikert ért el a tiszaújvárosi nemzetközi egyéni versenyen. A 48 sakkozót felvonultató B versenyen végig vezetve 7 mérkőzésen 6 pontot szerezve megnyerte a versenyt, illetve a vele járó 120.000 Ft-os díjat

 

Sakk szakosztályunk december havi programja:

12.03. NB-II 5. forduló 10.00 Újszász-Békés
12.10. Megyei CSB 5. forduló 9.00 Újszász II – Karcag II
12.17. NB-II 6. forduló 10.00 Újszász – Orosháza

A mérkőzések helyszínei: Újszász művelődési ház

 

Pásztor Attila, élete eddigi legnagyobb eredményét érte el

 

Az Újszászon rendezett lábtoll-labda országos bajnokságon a női csapatversenyt meglepetésre a hazaiak Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina összeállítású egysége nyerte az esélyesebb nagykanizsaiak előtt.

A férfiaknál az őszi versenyeken gyengébb formát mutató Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összetételű csapat összekapta magát és játszmaveszteség nélkül sorozatban negyedik bajnokságát nyerte.

Az egyénikben az esélyesek – Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) és Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) – lettek a bajnokok.

Eredmények:

Férfi csapat:
1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE)
2. Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE)
3. Baranyai Benett, Farkas Balázs, Horváth Gergő (Nagykanizsa ZSE)

Férfi egyéni: 
1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE)
2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE)
3. Farkas Balázs és Lukács Benedek (mindkettő Nagykanizsa ZSE)

Női csapat:
1. Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE)
2. Balogh Eszter, Baloghné Munkácsi Andrea, Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE)
3. Hegedűs Petra, Horváth Orsolya, Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE)

Női egyéni: 
1. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) 
2. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE)
3. Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) és Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE)

Forrás: index.hu

 

Három bajnoki címet nyertek az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói a 2017. november 25-én Újszászon rendezett DÁD 2002 Vasútépítő Kft. Kupán, a 22. Felnőtt Országos Bajnokságon. A női csapatversenyt meglepetésre a Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina összeállítású újszászi csapat nyerte az esélyesebb nagykanizsaiak előtt. A döntő első játszmájában jól kezdtek az újszásziak, 8-3-ra elhúztak. Farkas Lilla jól sáncolt, és a támadásokból is kivette a részét, Vachal Krisztina ponterősen talpalt, Győrfi Barbara jó szedéseivel és pontos feladásaival segítette a csapatot. A kanizsaiak mindent megtettek a felzárkózásért. 15-13-ra feljöttek, de innen ismét jól működött az újszászi gépezet, és 21-15-tel megvolt az első játszma. A második szett szoros volt. Hol az egyik csapat vezetett egy ponttal, hol a másik. A végjátékban Vachal Krisztina talpalásai aranyat értek. 21-19. A bronzmeccsen az Ézsiás Kitti, Ézsiás Fanni, Joó Anett, Vágó Henriett összeállítású kettes számú újszászi csapat az első játszma megnyerése után a másodikban nyolc pont előnyről vesztett Pusztaszer ellen. A harmadik játszmára sem tudtak újítani. Elúszott a bronzérem. (21-18, 19-21, 17-21).

 

Google Photos

Fotó: Berkó Sándor, Fehér János. ifj. Fehér János, Herczeg Gábor és Kézér Zsolt

 

Lábtoll-labda az Aktív Rádióban:

 

A férfiaknál az őszi versenyeken gyengélkedő Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összetételű újszászi gárda összekapta magát és játszmaveszteség nélkül zsinórban negyedik bajnokságát nyerte. Az elődöntőben jó játékkal (21-18, 21-16) visszavágtak szeptemberi vereségükért a Baranyai Benett, Farkas Balázs, Horváth Gergő (Nagykanizsa ZSE) triónak. A döntőben is nagykanizsai ellenfelük volt, de a Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre összeállítású dunántúli csapat sem tudta megállítani őket. Az első játszmát könnyedén (21-13), a másodikat szorosan (22-20) nyerték a hazaiak. Becskereki Sándor remekül sáncolt. Volt, hogy egy labdamenetben hatszor ment vissza róla a labda. Herczeg Gábor és Tóth Gábor ponterősen talpaltak. A harmadik helyért játszott mérkőzésen Lakatos Zoltán, Szűcs Gergely és Takács Zoltán nem bírt a kanizsaiakkal. (18-21, 17-21)

Az egyénikben az esélyesek – Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) és Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) – lettek a bajnokok. Ugyan Herczegre a döntőben alaposan ráijesztett a különleges csúcsot tartó Tóth Gábor, és játszmát rabolt tőle. Tóth az egyetlen versenyző, aki mind a huszonkét országos bajnokságon egyéniben és csapatban is pályára lépett. Rajta kívül ifjú Fehér János és idősebb Fehér János huszonkétszeres résztvevők. Ők több egyéni versenyt kihagytak. Herczeg Gábor két bajnoki címével 25-szörös bajnok. Huszonötödik bajnoki győzelmével kiérdemelte az örökös bajnoki címet. A női egyénit könnyedén nyerte Kunics Réka. Csak a döntő első játszmájában tudta őt megszorítani Vachal Krisztina. Ézsiás Fanni bronzérme az újszászi utánpótlás újabb szép eredménye.

 

Bővebben: Három bajnoki címet nyertek az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói

Újszász 2016©