A népdalkör jelenleg 11 fővel működik. A 2009-es évben szép sikereket ért el úgy hazai, mint megyei fellépéseken.

Helyben minden jeles alkalomkor fellépett az énekkar. Például a Szociális Otthonban a nőnapon, május 1-én a szabadtéri színpadon, vasutas napon a művelődési házban, idősek világnapján, apák napján, város napon. Részt vettünk a népdaltalálkozón is, ahol 12 csoport képviseltette magát, köztük a már 3-szor szereplő szerbiai palicsi csoport, aki 40 fővel vett részt. Összesen mintegy 160 fővel lett ez a találkozó megszervezve. A díszítő szakkör gyönyörű kiállításában gyönyörködhettek a jelenlevők. Ez a találkozó az énekkar 35 éves jubileumi évfordulója alkalmából lett megrendezve.

December 12-én karácsonyi dalokkal lépett fel az énekkar a művelődési házban megrendezett nagyszabású gálaműsoron.
December 20-án a KDNP által megrendezett karácsonyi ünnepségen szerepeltünk, ahová nagy szeretettel várt bennünket minden évben Battyányiné Katika.
December 22-én a magányosok karácsonyán léptünk fel, ahová ugyancsak minden évben meghívást kapunk Fehérné Szekeres Zsuzsa igazgatónőtől.

Megyénkben részt vettünk:

  • Túrkevén a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
  • Kenderesen népdaltalálkozón.
  • Abádszalókon ( július 11.) a Ki Mit Tudon, ahol 38 csoportból a 2. helyezést értük el.
  • Abonyban (július 27.) a nyugdíjas találkozón.
  • Túrkevére a Kunnapok alkalmából kaptunk felkérést, ahol szintén nagy sikere volt az énekkarnak.
  • Besenyszögön két alkalommal jártunk, Milléri esték alkalmából, és Mikulás nap alkalmából az ott élő 50 éves házassági évfordulót ünneplő házaspárok tiszteletére megrendezett gála műsoron.

Az idén a megrendezésre kerülő minősítő versenyre készülünk. Eddig 3 országos arany minősítésünk van. Nagyon szeretnénk a negyediket is megkapni. Előre láthatólag Kunhegyesen lesz a verseny.

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.