Nyomtatás
Kategória: Kulturális hírek, események
Találat: 1067

„Hősök voltak mindannyian…” című, az első világháború hőseinek emléket állító időszaki kiállítás nyílt a szolnoki Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárban. A tárlat létrehozásában az egész megye területéről közel 70 gyűjtő és magánszemély nyújtott segítséget dokumentumok, fényképek, háborús kori levelezőlapok, emlékek kölcsönadásával. Újszászról többek segítettek az országban elsőként létrehozott kiállítás előkészítésében, akik egy speciális tárlatvezetésen vehettek részt. Az őrzött kincsek közreadásáért jutalmul számos levéltári dokumentumot, adatbázist, I. világháborús verseket és dalokat tartalmazó elektronikus kiadványt (DVD) kaptak. A gyűjtők automatikusan részt vesznek a Jász-Nagykun-Szolnok Megye a Nagy Háborúban című pályázatán is, amelynek eredményhirdetése 2011. szeptember 20-án, a Levéltári Napon lesz a Megyeháza dísztermében. A kiállítás megtekinthető 2012. február végéig.

***

Szomszéd községünkben, Szászberken a 2011. június 18-án, a sportpályán megrendezett első juniális rendezvényen szerepeltek a Nosza Mamik. Ritmikus zenéikkel, táncaikkal jó hangulatot teremtve hozzájárultak a rendezvény színvonalának emeléséhez.

***

2011. június 24-én a református templomban dicsőítő koncertet tartottak. A zenét és éneket az újjáalakult újszászi dicsőítő csoport szolgáltatta. A rendezvény evangelizációs istentisztelettel folytatódott, amelynek szónoka az indiai vendég: dr. Jacob Kurien lelkipásztor volt.

***

Jókedvükkel, vidámságukkal és táncukkal új térséget hódítottak meg a Nosza Mami táncosai. Többszöri meghívásnak most eleget téve a 2011. június 25-én, Kabán megrendezett III. Szépkorúak Kistérségi Tánctalálkozóján vettek részt hatalmas sikerrel. Ezzel a szereplésükkel Újszász város nevét Hajdú-Bihar megyében is hírül vitték.

K. Gy. R. M.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.