Nyomtatás
Kategória: Kulturális hírek, események
Találat: 1013

Az Immanuel Mission Choir koncerje

2013. április 13-án délután 17 órakor az újszászi református templomban újra különleges élményben volt részem. Az Immanuel Mission Choir (Immánuel Missziós Kórus) koncertjét hallgathattam meg Kim Young Don vezényletével, zongorán kísért Lee Soohyun.

 

Képtár

Fotó: Fehér Judit

 

A kórust a karmester mutatta be. Az alapvetően fiatalokból álló csoport valamennyi tagja Dél-Koreából származik, és Milánóban tanul zenét. Mindannyian hivatásos művészek. A karéneklés azonban önkéntesen vállalt feladatuk. Azzal a meggyőződéssel állnak ki énekelni a koncerteken, hogy éneklésükkel Istent hozzák közelebb a hallgatóságukhoz. Utazásaikat, szállásuk és étkezésük költségét maguk fizetik, a koncertek ingyenesek.

Műsoruk lehetőséget adott valóban professzionális képességük bemutatására. A klasszikus szerzők közül Mozart Laudate Dominum és Laudamus te darabjait adták elő, valamint egy Johann Pachelbel-kánont. A XX. századi modern himnuszszerzők műveiből is hallhattunk néhányat, köztük Hal H. Hopsonnal és David Clydesdale-lel.

A műsor zárásaként napjaink gyülekezeti énekeiből többek között Geoff Bullock, L. LeBlanc szerzeményeit adták elő a közönséggel együtt énekelve.

A karénekek közé ékelődő duettek és szólók olyan élményben részesítették a hallgatóságot, mintha az Operában vagy nemzetközi hírű előadóteremben ülnénk. Az előadás igényessége és az előadók mély átélése Isten-élményt teremtett a napfénnyel betöltött református templomban. S a gyakran feltett kérdésre - hogyan szól hozzánk az Isten – itt egyfajta választ élhettünk meg: például így. A zene harmóniájában, a megteremtett és átélt szépségben és szeretetben. „Mert nincsen Isten messze egyikünktől sem. Hiszen őbenne élünk, mozgunk és vagyunk” – olvashatjuk a Bibliában. Néha egy csodálatos zenei élmény éleszti újjá bennünk ezt a bizonyosságot.

Köszönjük a kórusnak, köszönjük a szervezőknek.

Tóth Péterné Retkes Irén

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.