Nyomtatás
Kategória: Kulturális hírek, események
Találat: 1162

Tiszakürt 2014. június 28.

A dalos embert Isten küldte, hogy dala víg és szomorú legyen, a kemény szív attól meglágyuljon és minket a mennybe vigyen.”

A 8. alkalommal megrendezett Nyárköszöntő Kórustalálkozón részt vett az újszászi Kvint-kör. A fellépés előtt Barta Imréné köszöntötte a megjelenteket, és mutatta be a kórust:

„Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntök minden jelenlévőt, kórustagokat, megjelent érdeklődőt! Engedjék meg, hogy külön megköszönjem Kovácsné Ibolya igazgató asszonynak és Muzsik Tamás tiszteletesnek, hogy már 8. alkalommal megszervezték és adtak helyt a Nyárköszöntő kórustalálkozónak!

Bemutatkozásunkat Isak Newton szavaival kezdeném: „Az emberek túl sok falat építenek és túl kevés hidat.” Úgy gondolom, ez a rendezvény hidakat épít a házigazdák és a résztvevők között. Talán ez a legnagyobb értéke a mai napnak. Szívesen vesszük évről évre a meghívást. Örömmel és izgatottan készülünk ezekre az alkalmakra. Ez az együttlét jó alkalom arra, hogy önbizalmat és erőt merítsünk a további munkánkhoz.

Kórusunk, a Kvint-kör 8 éve alakult, először Operabarátok köre néven. Városi ünnepeken, templomi koncerteken, kórustalálkozókon lépünk fel. Hetente egyszer készülünk ezekre az alkalmakra. A fellépéseken kívül, zenei koncertekre, kórushangversenyekre is igyekszünk gyakran eljutni. A kórus tagjai: volt és jelenlegi pedagógusok, óvónők, van közöttünk könyvtáros, mentálhigiénés, vállalkozó, kereskedelmi dolgozó. Számunkra is érvényesek Kodály Zoltán szavai: „A zene lelki táplálék, és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal.”

Szeretném bemutatni vezetőnket, egyben karmesterünket: Bakó Jánosné Zsoldos Erzsébetet, ő fogja össze, bátorítja, nagy-nagy türelemmel kórusunkat. Fogadják szeretettel műsorunkat!

Elsőként egy XVIII. századi szerző Menegali művét énekeljük: Jesu, Salvator mundi címmel, ezt követi egy német zeneszerző Michael Praetorius: In dulci jubilo műve, majd Verdi: Don Carlos című operájából a Búcsú a hazától című kórusmű, Mozart: Alkonyóra című művét Radó Lili fordításával énekeljük, ezt egy újabb Mozart mű: a Bűvös csengettyű követi, műsorunk zárásaként fogadjanak el egy Kurjantóst Bárdos Lajostól.

Kívánom minden résztvevőnek, hogy még sokáig leljék boldogságukat abban, amit szeretnek, dalolhassanak a maguk és mások örömére!”

Kvint-kör
Újszász

 

A tiszakürti református templomban

 

A tiszakürti művelődési ház leköszönő igazgatója, Kovácsné Ibolya és Bakó Jánosné kórusvezető

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.