Május utolsó hétvégéjén a gyermeknapot a hagyományoknak megfelelően, a Bölcsődében is megünnepeltük.

Örültünk a jó időnek, mert ezen a napon elkerült bennünket az eső. Már a délelőtt folyamán is programokat szerveztünk a kicsinyeknek: volt aszfaltrajz, festés, versmondó verseny. Leginkább az udvaron a gondozó nénikkel közös „rumbázás” vidította fel őket, még a legkisebbek is emelgették a lábukat, karjukat, buzgón forogtak.

Délután az újszászi általános iskola tanulói leptek meg bennünket táncos bemutatókkal.

Szerepelt a 2. a és b osztály Violáné Pintér Andrea vezetésével, segítője Némethné Simon Ágnes volt. Továbbá szerepelt a 4. a és b osztály, betanítójuk Csajbókné Nyári Erzsébet volt, a népi táncot betanította Sulyok Mariann. Az iskolás gyerekek lelkesen adták elő a színes produkciókat.

Nagyon köszönjük a kisdiákoknak és a tanár néniknek, hogy szabadidejükből évek óta meg tudják szervezni a bölcsis gyermeknapi fellépést.

A műsor után közösen uzsonnáztak a gyerekek szüleikkel. A finom, ízletes sütik és az üdítők sem maradhattak el.

zsonna után az udvaron birtokba vehették a gyerekek a polgármester ajándékát, a kerti játékokat: dömpereket, motorokat, melyeket a nap tiszteletére hozott a bölcsiseknek.

Az udvaron a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport tűzoltói, Túri László vezetésével valódi tűzoltó autóval álltak a gyerekek rendelkezésére. A meglepetést fokozta, hogy egy „lakóházat” (sémát) is locsolhattak a bátrabbak igazi locsolócsővel, vízzel. A gyerekek nagyon élvezték, de még mi, felnőttek is.

Nagyon köszönjük Túri Lászlónak, hogy lehetővé tette az élményszerzést a kicsiknek. A jövőben is élünk a lehetőséggel.
Köszönjük az óvodának, hogy rendelkezésünkre bocsátották a Cd lejátszót, hangfalakat. A zene fokozta a jó kedvet, jó hangulatot. Vidáman telt el a gyermekek napja, bízunk benne, hogy jól érezték magukat kicsik és nagyok.

A nap sikeréért a szülőknek köszönetet mondunk. Külön köszönet a következő szülőknek, hozzátartozóknak, akik további sütivel, üdítővel, játékokkal járultak a nap sikeréhez:

Zsigmond Tamás, Nagy Izabella, Horgászné Taskó Irén, Nagyné Biacs Viktória, Kanálos Alexandra, Juhász Andrásné, Feind Ilona, Cseh Andrea, Simó Noémi, Sánta Barbara, Pomázi Brigitta, Mizser Mihály, Konkáné Zimány Eszter, Gintlné Nagy Melinda, Jenes Orsolya, Hercsényi Beáta, Muhi Mónika.

Tugyiné Barta Mária
Bölcsőde- intézményegység vezető

 

Kis tűzoltó

 

Újszász 2016©