„Februári délután
Kezdődik a maszkabál.
Maskarát húz felnőtt, gyerek
Így kergetik el a telet.” 

A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig tartó vidám télbúcsúztató időszak. Óvodánkban farsangi projekthét keretében valósítottuk meg a mulatságot. 

Ez a hét mozgalmas időszak az óvoda életében. A gyerekek saját csoportjukban ismerkedhettek a farsangi népszokásokkal, énekelhettek, táncolhattak, verselhettek. A csoportszobákat díszítő fehér hópelyheket és téli díszeket felváltotta a színes, vidám farsangi dekoráció, mely sok gyermek keze munkáját dicséri. 

Immár harmadik éve, hogy a gyermekek ezen a héten minden nap felvehetik jelmezeiket, átváltozhatnak az általuk megismert hősökké, meseszereplőkké, valamilyen állattá, de akár az általa nagyon kedvelt túrórudivá is. Már napokkal a mulatság előtt találgattuk, hogy ki, mivé alakul majd át. Nagy örömünkre, az ügyes szülők, nagyszülők munkájának köszönhetően sok ötletes jelmezt láthattunk. Az egész hetet a vidámság és a tánc jellemezte. 

A hét zárónapján az óvónénik, a daduska nénik, sőt, sok szülő is jelmezbe bújt. A szülőkkel együtt mulattunk, a gyerekek szüleikkel, barátaikkal, óvónénijükkel együtt próbálhatták ki magukat vicces ügyességi játékokban. Természetesen nem múlhatott el a farsang álarc- és szemüvegkészítés, s nem utolsósorban fánk-evés nélkül. Az egész nap folyamán jókat ettünk, ittunk és a végén nagyon elfáradtunk. 

A Csiga csoport által elkészített kiszebáb elégetésével, télűző versekkel, közös énekléssel, hangoskodással próbáltuk elijeszteni a telet. Reméljük, hogy elhagy minket és a tavasz gyorsan itt lesz. 

Ezúttal szeretnénk megköszönni a szülőknek, hogy gyermekeiket ilyen ötletes jelmezekbe öltöztették, valamint a finom süteményeket, édességeket, gyümölcsöket, üdítőket, melyekkel nagyban hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. 

Molnárné Hegedűs Krisztina
intézményvezető 

 

Újszász 2016©