A bölcsiben február derekán hagyományainknak megfelelően megtartottuk a farsangi mulatságot. Már ezt megelőzően gyakran énekelgettük a gyerekekkel a farsangi dalokat, mondókákat. A kedvencük a „Farsang van, farsang van, járjuk a táncot gyorsabban” kezdetű vers volt, melynek ritmusát fokozva egyre hangosabban mondogatták. 

Nemcsak verseket tanultunk a farsang tiszteletére, hanem a kreatív foglalkozások során lelkesen és örömmel színezték a gyerekek a farsangi álarcokat, szemüvegeket. 

A szülők legalább ilyen izgalommal készültek a jelmezek készítésével. 

 

 

A farsang napján ötletes jelmezben érkeztek a kicsinyek, nekünk felnőtteknek is tetszett a sok jelmezes apróság. A mutatós jelmezek között volt: kutya, zsiráf, tigris, katica, túrórudi, szakács, tűzoltó, rendőr, pókember valamint sok-sok hercegnő és királykisasszony. Nemcsak a kicsinyek, de a felnőttek is jelmezbe bújtak, melyen igencsak meglepődtek a gyerekek. 

Nagy volt a sürgés-forgás, megkezdődött a mulatság. A jelmezes felvonulás után vidáman táncoltak és énekeltek a gyerekek, jól érezték magukat. 

A jó hangulatot fokozta a frissen sütött fánk, mellyel Kállai Pityuka mamája (Juhász Józsefné) lepte meg a bölcsiseket. Ugyanígy örültek a házi süteményeknek, melyeket Debrei Tiborné, Feind Ilona és Juhászné Nemes Mónika hozott. Nagyon köszönjük nekik! 

Továbbá köszönjük felajánlásaikat (édességek, üdítők…): Mizserné Dóra Dorinának, Horgászné Taskó Irénnek, Gintlné Nagy Melindának, Konkáné Zimány Eszternek, Kanálos Attilánénak, Kanyaró Csabánénak, Gál Piroskának, Nagyné Biacs Viktóriának. 

Jó hangulatban, vidáman telt el a nap, a gyerekek fáradtan pihentek le ebéd után. 

Bölcsődei kisgyermeknevelők 

 

Újszász 2016©