Újra itt a december, a kicsi gyerekek számára az év legkedveltebb időszaka. 

Évek óta tapasztaljuk, hogy nagy izgalommal várják a téli ünnepeket. Mit hoz majd a jóságos Télapó bácsi a zsákjában, vagy a Jézuska mit rejt a karácsonyfa alá. 

A nagyszakállút téli dalocskákkal vártuk. A Télapót az egyik apuka, Nyíri Péter személyesítette meg, aki kedves, dicsérő szavakkal adta át a csomagokat a meglepődött gyerekeknek. A kicsiket egy kis idő eltelte után nem a Télapó bácsi, hanem inkább a csomag tartalma izgatta. 

A gyerekek Konka Csaba képviselő ajándékát is megkapták, aki csoki mikulással és csokival kedveskedett nekik. 

A szürke napok gyorsan elteltek, és máris állt a feldíszített fenyőfa a csoportban. Tágra nyílt szemmel nézték a gyerekek a fát, hiszen volt, aki koránál fogva a tavalyira még nem is emlékezett. 

Karácsonyi dalokat tanultunk az ünnep tiszteletére, a gondozó nénik pedig mézeskalácsot sütöttek. Ez minden kisgyereknek ízlett. 

A fa alá Molnár Péter polgármester ajándéka került: kis- és nagyméretű autók, kirakók, könyvek, melyeket máris birtokba vettek a gyerekek. 

S hogy az ünnep jó hangulatát fokozzuk, a szülők is hozzájárultak az ünnepekhez különféle édességekkel. 

Juhász Józsefné frissen sütött fánkkal, Konka Imréné sajtos rúddal örvendeztette meg a gyerekeket. 

Továbbá köszönjük: Nyíri Péter, Gál Piroska, Jenes Orsolya, Szuh Ildikó, Gintlné Nagy Melinda, Mizserné Dóra Dorina, Sánta Barbara, Horgászné Taskó Irén, Nagyné Biacs Viktória, Pomázi Melinda, Földi Krisztinaés Pomáziné Zana Szilvia felajánlásait.

Minden ajándékozónak köszönjük, hogy örömet szereztek és színessé varázsolták az ünnepeket a bölcsőde kis lakóinak. 

Tugyiné Barta Mária és a gondozónők 

 

Újszász 2016©