Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. az ország több intézményében biztosított lehetőséget az intézmény bemutatkozására, szakmai rendezvény, műhelymunka keretében.

A rendezvény célja, hogy a minősített referencia intézmények jó gyakorlataikat, szakmai munkájuk mérföldköveit megismertessék más intézményekkel. Ezzel lehetőség nyílik a horizontális kapcsolatok erősítésére, a hálózatépítő tevékenységek bővítésére.

Az Újszászi Városi Óvoda 2014. május 27-én minősítés után elnyerte a Minősített Referencia Intézmény címet, így az Újszász Városi Óvoda és Bölcsőde, valamint az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. a „XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz (TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001)” kiemelt projekt keretében gyakorlatorientált referenciaintézményi szakmai napot szervezett. A szakmai nap címe: Referencia intézménnyé válás útján.

November 20-án több intézmény, köztük óvodák, iskolák intézményvezetői, pedagógusai, óvodapedagógusai fogadták el meghívásunkat és vettek részt a szakmai rendezvényünkön. A rendezvényt Molnár Péter polgármester nyitotta meg. A megnyitó után az intézményvezető előadásából a vendégek megismerhették az óvodában folyó magas szintű szakmai munkát a mérföldkövek kiemelésével, amely a referencia intézmény cím elnyeréséhez vezetett. Ezt követte a Mozgáskotta – Jó gyakorlat bemutató megtekintése. A bemutatót Csibrány Angelika és Nagy Jánosné irányította. Az ovisok nagy sikert arattak a vendégek körében. A gyakorlati bemutatást Ménkű Jánosné előadása követte, aki a Mozgáskotta Jó gyakorlatunkat mutatta be a kezdeti lépésektől máig. Végül, a rendezvényt Milánkovics Ibolya, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársa zárta, aki a referenciaintézmények jövőjéről, szerepéről, az intézmények minősítése során szerzett tapasztalatokról beszélt.

A rendezvény zárásaként büfé ebéd keretében jutott idő tapasztalatcserére, beszélgetésre.

A rendezvényünk jól sikerült.

Molnárné Hegedűs Krisztina
intézményvezető

 

 

 

 

Újszász 2016©