Már április végén lázas készülődés zajlott az óvoda falain belül. A nagycsoportos gyermekekből álló csoport a városi majálisra gyakorolt, hiszen az óvodások is szerettek volna hozzájárulni a városi rendezvény sikeréhez.

Május 1-jén büszkén adták elő mozgásos műsorukat a „Tavaszi zsongás” című dalra. A koreográfiát elkészítette és betanította Kocza Antalné Mucza Melinda és Csibrány Angelika óvodapedagógusok.

Az óvodai program az év legszebb ünnepével folytatódott mindkét tagóvodában. Az anyák napját hagyományosan, május első vasárnapján ünnepeljük. Óvodánk kilenc csoportja színvonalas műsorral, versekkel, dalokkal, jelenetekkel készült, hogy az édesanyákat, nagymamákat szeretettel, tisztességgel és őszintén köszöntse. A könnyeket fakasztó versek és dalok mellett egy-egy apró ajándékkal és egy szál virággal köszöntötték a gyermekek édesanyjukat.

A Bajcsy-úti Óvoda Hófehérke csoportja a városi anyák napi ünnepségen is könnyeket csalt a résztvevők szemébe. A legkisebbek őszinte szeretettel köszöntöttek minden édesanyát. A műsort Szeremeta Gáborné és Kocza Antalné Mucza Melinda tanította be. A nagycsoportos óvodásaink a „Tavaszi zsongás” című mozgásos műsorukat is előadták.

Május 12-én, 13-án és 14-én óvodásaink kirándulásokon vettek részt. A nagy és középsős óvodások a Mátrában kirándultak. Megnézték a gyöngyösi Mátra Múzeumot, majd kisvonattal Mátrafüredre utaztak. A következő úti cél Sástó volt, ahol igazi gyalogtúrán vettek részt a legkisebbek. Erdei ösvényen haladva jutottak el a Rákóczi forráshoz. A kirándulásról fáradt, de sok-sok élménnyel gazdagodott óvodás tért haza.

A kiscsoportos gyermekek Rákóczifalvára kirándultak, ahol a Maci Múzeumot nézték meg. Ők is sok-sok élménnyel gazdagodva tértek haza.

A Kertvárosi óvodások Budapestre kirándultak. Fantasztikus élmény volt számukra, hogy megismerhették a Liszt Ferenc repülőtéren folyó munkákat.

Ezzel a májusi programoknak még nincs vége, mert 23-án Családi Napra várjuk óvodásainkat és szüleiket, 29-én délelőtt pedig színes programokkal készülünk a gyermeknapra.

Szilvási Monika
intézményvezető-helyettes

 

A gyöngyösi Mátra Múzeumban

 

Gyalogtúra a Mátrában

 

Húsvéti játszóház

 

Újszász 2016©