Gyermeknap

Május 29-én délelőtt tartottuk a gyermeknapot az óvodában. A gyerekek a tízórait követően már nagy izgalomban voltak. Az udvaron, a betonon gyűlt össze a két óvoda apraja és nagyja, ill. az érdeklődő családtagok, hozzátartozók. Az intézményvezető köszöntését követően a kertvárosi óvodások zenés műsorát tekintettük meg. Ezután a Bajcsy úti gyerekek mutatták be szép napsugaras táncukat. Az iskolások is fölléptek, két tánccsoportjuk is szerepelt Tukacs Ágnes vezetésével. Az óvodás gyerekek közül is járnak Ágikához táncolni, tőlük is láthattunk egy szép előadást. A lelkes közönség tapssal jutalmazta a fellépőket. Ezután az eddig ülve maradók is bemelegíthettek egy közös zenés, táncos tornával. A délelőtt további részében vizuális tevékenységek, légvár várta a gyerekeket. Volt rendőrségi bemutató is, ahol be lehetett ülni egy igazi rendőrautóba. A gyerekek még a dudát és a szirénát is működésbe hozhatták. A vásárban mindenki kedve szerint költhette el az apróját szebbnél szebb vásárfiákra. A rendezvény ideje alatt büfé működött, amelyet a szülők támogattak édes és sós ropogtatnivalókkal, üdítővel és szörppel. A gyermekek biztonságáról kapufelelős is gondoskodott.

Az előző napokra jellemző borús, esős idő után kegyeibe fogadott bennünket az időjárás, és így minden együtt volt ahhoz, hogy egy vidám, jól sikerült programmal kedveskedjünk a gyerekeknek.

 

Ballagás

Június 5-én rendeztük búcsúzó ünnepségünket. Délelőtt folyamán a kis- és középsős csoportosok elbúcsúztak a nagyoktól, akik búcsúajándékot kaptak társaiktól, majd süteménnyel, üdítővel vendégelték meg őket. Délután öt órakor kezdődött az ünnepség, melyen a szülők is részt vettek. Egy nagycsoportos kislány köszöntötte a vendégeket, majd az intézményvezető. Ezután a búcsúzó gyerekek mutatták be műsorszámaikat. Az egyik csoport előadásának a címe: „Mit játsszunk…” népzenére összeállított népi játékok voltak. A másik csoport a NOX: Tűztáncra egy modern táncot adott elő. Ezután a gyerekek tarisznyával a vállukon, dallal és verssel búcsúztak az óvodától.

 

Nyári program

Június 22–július 3-ig szerveztük meg a strandovit a jászboldogházi strandfürdőbe. A gyerekek nagy lelkesedéssel várták már ezt a két hetet.

Az óvodában maradt gyerekeknek is különböző tevékenységeket biztosítottunk.

Augusztus 24-én kezdődik az Ugri-bugri Picur-hancur, szülős beszoktatási hetünk. Minden nap érdekes, változatos programokkal várjuk az új gyermekeket szüleikkel együtt, hogy jobban megismerjék az óvodát és az ott dolgozó felnőtteket.

Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk a nyárra!

Írták: Csibrány Angelika
Ménkű Jánosné
Ulviczki Dóra

 

Népi játék a ballagáson

 

A rendőrségi autó kormányánál

 

Az ugrálóvárban

 

A strand oviban

 

Újszász 2016©