2015. november 12-én tartottuk a második őszi rendezvényünket a Bajcsy úti óvodában. 

Ezen a projekt héten a tökhöz, mint zöldségféléhez kapcsolódva terveztük csoportjainkban a fejlesztéseket, játékokat. Készültek tök bábok, fejdíszek, sült tökös pite, képek, minden csoport elkészítette a csoport töklámpását. 

A játékok, versek, dalok, mozgás, mese számosság fejlesztése, rajzolás, festés, mintázás is ehhez a témához kapcsolódott. 

A gyerekek szüleikkel szorgalmasan gyűjtötték a csoportokban sütni és faragni való tököket. 

Azon munkálkodtunk, hogy minél több ismerethez, élményhez, tapasztalathoz juttassuk a gyermekeket, és érzelmileg is ráhangolódjanak a csütörtöki bulira. 

A daduska nénik már a kora reggeli órákban darabolták, sütötték a tököt, melynek finom illata egész nap átjárta az óvoda levegőjét. 

Délután változatos programokat kínáltunk a gyermekeknek. 

Lehetett szellemtáncot járni zenére, ügyességi- és élőbábos társasjátékot játszani, (Tökfilkó) itt a gyermekek sokoldalú ismereteikről adhattak bizonyságot. 

Az alkotóműhelyekben készíthettek szellemet, fekete macskát, tökálarcot, tök kitűzőt, denevért, és töklámpások faragására is volt lehetőség. 

A töklámpásokat elhelyeztük az óvoda udvarán, és vidám énekszóval körbejártuk az esti alkonyatban sejtelmesen világító fényeket. 

A rendezvényünket megtisztelte Konka Csaba képviselő és Bakóné Tánczos Krisztina

Köszönjük a szülőknek a nagyszámú részvételt, és hogy sok-sok csemegézni valót, innivalót hoztak a csoportokba. 

Konkáné Pozsgai Tímea
Ulviczki Dóra
Nagy Jánosné
programfelelősök 

 

Picasa | Google Photos

 

Újszász 2016©