„Az ölelés, tudod, nem köt a korhoz.
A megfáradt szív is, örömöt hordoz.
Lenni kell álomnak, lenni kell oknak,
– legyen céljuk a fáradt karoknak!
Ölelés, és mosoly? – Várja a lélek!
Érzi, – még itt vagyok, – érzi, hogy – élek!”
(Aranyosi Ervin)

Ebben az évben is megemlékeztünk az idősek napjáról. Igazgató asszony és a középvezetők az ünnep alkalmából minden ellátottunknak átadtak egy köszöntő képeslapot, jó egészséget kívánva! 

Az otthon valamennyi munkacsoportjának van lehetősége kirándulást szervezni, ezzel a közelmúltban a konyha, a műhely, a III. osztály és az iroda is élt. Csapatépítő, összekovácsoló, kikapcsolódást segítő jelleggel. 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Módszertani Főosztálya „A szociális ágazat módszertani és információs rendszereinek megújítása” kiemelt projekt keretén belül, az Idősellátás Országos Hálózat intézményvezető ápolói műhelymunka sorozatában vettünk részt, amelynek kiemelt témája a demencia volt. A megyei műhelynek a szolnoki idősek otthona adott helyet, „Jó gyakorlatok gyűjtése a demens ellátásban” címmel. A nap célja az volt, hogy használható, jó gyakorlatokat gyűjtsünk a demens ellátás résztvevői számára, melynek segítségével még hatékonyabb lehet a gondozásuk, ápolásuk, foglalkoztatásuk. A nap terméke tovább kerül regionális szintre, majd egy országos adattárban elérhető is lesz. Egy igazán hasznos napot tölthettünk ott sok más intézményből érkezett dolgozókkal, szakemberekkel együtt. 

Időseinkkel október 20-án emlékeztünk meg az 1956. október 23-ai eseményekről. Segítségünkre voltak ellátottaink közül Donát Béláné és Kovács Gáborné, mint szereplők, amivel igazán emlékezetessé, színessé tudtuk tenni ezt a délelőttöt. Munkatársaink közül Szacskóné Kovács Orsolya, Juhász Jánosné, Nagy Attiláné, Gerőcs József és a mentálhigiénés csoport tagjai vettek részt a műsorban. Ezúton is köszönjük fáradozásukat. 

A mindenszentekre készülődve ellátottainkkal is elkezdtük a temetőkben elhunyt szeretteik látogatását, nem csak helyben, hanem vidéken is. Sajnos, intézményünkben időről időre veszítünk el lakókat. Utolsó útjukon nemcsak a helyi temetőben, hanem távolabbi településeken is igyekszünk őket elkísérni, megadva ezzel a végső tisztességet. 

Nyitrainé Kiss Katalin igazgató
és a mentálhigiénés csoport 

 

 

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.