Februárban két lakónk is ünnepelte születésnapját. Köszöntöttük Kézér Gábor ellátottunkat, aki a 90. életévét töltötte be. Családja, barátai és az intézmény valamennyi dolgozója kívánja, hogy még sok évet tölthessen el közöttünk. 

Eközben megkezdődtek az ötletelések a farsangra. Bár, sajnálatos módon a változékony időjárás nagyon megnehezíti a betegek és az idősek napjait (influenza, ízületi fájdalmak, fáradékonyság, fejfájás, magas vérnyomás), mégis többen jelezték, hogy szívesen részt vennének jelmezben a mulatságon. A mentálhigiénés kollégák segítségével már készülnek a különféle jelmezek, jól kigondolt témák köré építve. A mulatságot február 24-ére tűztük ki, de a megbetegedések és váratlan események miatt kicsit el kell halasztani. 

Február 15-én újabb születésnapost köszönthettünk, aki nemcsak intézményünk, hanem városunk legidősebb lakója, a 103 éves Szabó Lajos bácsi. 

Mivel sajnos nagyon ritka, hogy valaki ilyen szép kort megérjen, így minden lehetőséget kihasználtunk, hogy felejthetetlenné tegyük ezt a különleges napot. Családtagjain kívül meglátogatta Molnár Péter polgármester, a Szolnok Megyei Új Néplap újságíró munkatársai, az alkalomról készült képek és cikk megtekinthető a www.szoljon.hu-n is. 

A Nyugdíjas Vasutas Szakszervezet elnöke, Vas Imre és a szakszervezet titkára, Szajkó Gyuláné is tiszteletét tette nálunk. Köszönjük szépen a finomságokat, amikkel kedveskedtek, az intézmény konyhájának a már megszokott finom tortát. 

Igazán családias légkörben telt az ünnep, bár Lajos bácsi az ezt megelőző napokban gyengélkedett, ennek ellenére nagyszerűen helyt állt. A kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, csak ennyit mondott: "Komolyan dolgozni, komolyan pihenni és menni tovább..." 

Lajos bácsi a születésnapja után pár napra elindult egy újabb úton, de már nem ezen a világon. Nyugodjon békében! 

Nyitrainé Kiss Katalin
igazgató
és a mentálhigiénés csoport 

 

A 90 éves Kézér Gábor születésnapján

 

A 103 éves Szabó Lajos bácsi köszöntői körében

 

 

Újszász 2016©