Gyorsan elszaladt a 2016-os év utolsó pár napja is intézményünkben. A karácsonyi készülődés után szilveszteri hangulatúra változtattuk az otthon helyiségeit. Lakóink már nagyon várták az év utolsó ünnepségét. Felkérésünkre eljött hozzánk Varga János lakodalmas zenész, aki szintetizátorával és hangjával nagyon kellemes hangulatot adott a nótázáshoz és a szórakozáshoz. Ezúton is köszönjük neki a vidám talpalávalót. 

Az idei esztendő első munkanapján, hagyományként Nyitrainé Kiss Katalin igazgatónő köszöntötte a dolgozókat, kedves, bátorító szavaival közösen koccintottunk az új évre. 

Január 6-a, vízkereszt napja. A napkeleti bölcsek ezen a napon látták meg a jászolban fekvő kis Jézust. Harmincéves korában pedig Jézust ezen a napon keresztelte meg a Jordán folyóban Keresztelő Szent János. Erről a keresztény ünnepről csoportos foglalkozás keretében emlékeztünk meg, majd a kollégák segítségével lebontottuk fáinkat és az ünnepi dekorációt. 

Újabb ünnepnapra is készülhettünk, hiszen egyik ellátottunk, Vachal Zoltánné Erzsike néni január 18-án töltötte be 90. életévét. A születésnap igazán családias hangulatban telt, köszönjük Molnár Péter polgármesternek a részvételét. Ami ebben az esetben különösen fontos volt lakónknak, hiszen régi időkre visszamenő ismeretség az övék. Isten éltesse erőben, egészségben. A dolgozók és lakóink nevében kívánjuk, hogy még sok szép napot tölthessünk az otthon falai között Erzsike nénivel. 

Január 22-e a Magyar Kultúra Napja. Ez alkalomból az újszászi művelődéi ház hobbi művészek alkotásaiból szervezett kiállítást, mely intézményünknek különösen hangsúlyos, mivel egyik dolgozónk, Mező Miklósné élelmezésvezető-helyettes képeit is megcsodálhatjuk a tárlaton. Szeretnénk ezúton gratulálni és további jó egészséget kívánni az alkotáshoz. 

Intézményünkben újabb szervezkedés veszi kezdetét, hiszen hamarosan következik a farsangi időszak, melyhez az időseinknek éppúgy kedve van, mint a fiatalságnak. Jelenleg felmérés alatt áll, ki milyen jelmezbe, szerepbe akar bújni. 

Eközben épületeink továbbra is szépülnek, a lakószobák még komfortosabb érzést fognak biztosítani lakóinak, amit leginkább majd nyáron fognak érezni. Januárban megkezdték a "B" épület ablakainak redőnnyel való ellátását. Ez nem csak esztétikus látványt nyújt, de bízunk benne, hogy majd a nyári forróság is elviselhetőbb lesz általa. 

Intézményünk számos alkalommal kap kisebb-nagyobb adományt magánszemélyektől, szervezetektől, melyet mindig szívesen fogadunk és nagyon szépen köszönünk! 

Nyitrainé Kiss Katalin
igazgató
és a mentálhigiénés csoport 

 

Szilveszteri mulatság

 

Újszász 2016©