Az idei év is sok ünnepségben, rendezvényben bővelkedett. Gyorsan elrepült 2016. év, ennek ellenére ellátottjaink rengeteg új élménnyel, dolgozóink újabb tapasztalattal gazdagodtak. 

A december hónapot teljes egészében az ünnepi készülődésnek szenteltük. Foglalkozások alkalmával karácsonyfadíszeket, dekorációt készítettünk karácsonyi dalokat énekelve időseinkkel. Együtt öltöztettük fel az intézményt és a lelkünket az ünnepekre. 

December 6-án hozzánk is megérkezett a Mikulás a krampuszával. Lakóink örömmel fogadták a csomagokat, amikbe mindenféle finomság, sütemény és gyümölcs is került, melyet ezúton is köszönünk az Idősekért Alapítványnak, valamint hálásak vagyunk Sipos Grétának és Sipos Jánosnak a közreműködéséért. 

December 14-én ismételten ellátogatott hozzánk a Százszorszép Népdalkör, ezúttal karácsonyi énekekkel, dalokkal leptek meg minket, ellátottaink nagy örömére. Az ünnepség végén alkalom volt közös éneklésre is, mellyel igazán szép és megható légkört teremtettek. Köszönjük az újabb színvonalas műsort a dalkörnek. 

December 24-e közeledtével mi is elkezdtük díszíteni fenyőinket lakóinkkal. Ahogyan az lenni szokott, minden ápolási osztályon állítottunk egyet. Köszönjük Kézér Bélának a szép fát, amit az intézménynek adományozott. Mivel már december elejétől az ünnepekre készültünk lakóinkkal, így annyi sok szép dísz készült általuk, amivel egy egész fenyőt fel tudtunk öltöztetni. 

December 22-én Rácz Lajos református lelkész is ellátogatott hozzánk. Köszönjük kedves és szeretettel teli szavait. 

December 23-án a karácsonyi ünnepség keretében vártuk az általános iskola tanulóit, hogy idén is tiszteljenek meg minket pásztorjátékukkal. Az ünnepséget Nyitrainé Kiss Katalin igazgatónő nyitotta meg kis segédjével, Nyitrai Danikával, majd Molnár Péter polgármester vette át a szót és köszöntötte a megjelenteket. A pásztorjáték után a diákok elmentek minden osztályra, hogy azok is megcsodálhassák őket, szép jelmezeiket, akik egészségi állapotuk miatt ágyhoz kötöttek. Köszönjük a diákoknak és Urbán Tamásnak a felkészítést, valamint Miklós János plébánosnak, Nagyné Klárika kántornőnek a közreműködést. Ám itt még nem ért véget az ünnepség, hiszen ellátogatott hozzánk Pócs János képviselő is, aki külön köszöntötte lakóinkat, közben az általa hozott finomság kiosztásra került a rajzokkal együtt, amit a jászapáti Szent Imre Általános Iskola, a jászalsószentgyörgyi Szent György Általános Iskola és a jászdózsai Bozóky János Általános Iskola diákjai készítettek ellátottjainknak. Köszönjük a magunk és lakóink nevében is. 

Időseink már nagyon várták a szilvesztert, amit december 30-án tartottunk meg. A mulatságon Varga János szolgáltatta a talpalávalót. Erre az alkalomra is tartogattunk meglepetést az időseinknek. Nagyon sokan vannak, akik aktívan részt vettek az idei év kulturális életében, ezt köszöntük meg egy emléklap formájában.

Az ünnepek közeledte az idősek számára vegyes érzelmeket idézhet elő. Bízunk benne, hogy a karácsonyi készülődés, az együtt töltött idő, az ünnepségek mindenki szívét megtöltötte szeretettel, megelégedéssel, és ha nyoma volt a magánynak, azt sikerült enyhíteni. Nem a pénzen kapható dolgok, hanem a törődés, a szeretet, ami minden embernek (legfőképp az időseknek, akik nem tudják otthonukban, szeretteik körében tölteni az ünnepeket) a legszebb ajándék, mit adhatunk. 

„Ami számít az ünnepben,
azt fa alatt nem leled,
nem tudja becsomagolni,
bármily ügyes két kezed.
 

Ami számít, áruházban,
s pénzért nem is kapható,
csupa olyan kedves dolog,
ami szívekig ható. 

Ami számít láthatatlan,
az csomagban nem lehet,
mert az igazi ajándék:
Ölelés és szeretet.” 

Sikeres, boldog új évet kíván a Zagyvaparti Idősek Otthona vezetősége, dolgozói és lakói minden kedves újszászi lakosnak és olvasónak! 

Nyitrainé Kiss Katalin
igazgató 

 

Lakóink az ajándék rajzokkal

 

Fenyőfa díszítés a II. osztályon

 

Karácsonyi készülődés

 

A karácsonyi ünnepség résztvevői

 

A Százszorszép Népdalkörrel hangolódtunk az ünnepekre

 

Pásztorjáték

 

Újszász 2016©