Eltelt egy újabb hónap, így még közelebb kerültünk az őszhöz. Időseink ezt egy cseppet sem bánják, hiszen voltak nagyon forró napok, amiktől sokkal fáradtabbnak, nehezebbnek érezték magukat. Az ilyen időszakokban kihasználtuk a lakószobák kellemes hőmérsékletét, a fák hűvös árnyékát. Olvasgattunk, felidéztünk régi és új emlékeket, amiket a szeptemberi hónap juttatott eszükbe, pl. iskolakezdés, nyár vége, ősszel kapcsolatos mezőgazdasági munkák. 

Az olvasás világnapja alkalmából az arra vágyó idősekkel közösen olvastunk kedvenc könyveikből. Majd a langyosabbra forduló idő kedvezett nekünk abban, hogy nyugodtan kimozdulhassunk az otthon falai közül. 

Ellátogattunk a Fekete József Kertbarát Kör termékbemutatójára, melyen a kertjeikben megtermett zöldségeket, gyümölcsöket és a belőlük készült termékeket: befőtteket, savanyúságokat, lekvárokat nézhettük meg. A kertbarát kör tagjain kívül Kaló Gábor méhész termékeivel és a méhészkedéshez szükséges eszközeivel is megismerkedhettünk, illetve lehetőség volt különböző mézek kóstolására. 

Idén is volt szerencsénk részt venni a Kastély Kupán, amit a Kastély Otthon immár 16. alkalommal rendezett meg. Vállalkozó kedvű nő- és férfi lakót kértünk meg, hogy képviseljék a szociális otthont. Nagyon ügyesen szerepeltek, mondhatni nem a „részvétel a fontos” mottó jegyében, hiszen nyerni is szerettek volna. Mindent kipróbáltak, amire csak erejükből telt. Összesen 6 csapat indult a versenynapon, ebből csak a mi otthonunk volt időskorú. Így már mi csupán megjelenésünkkel elismerő pillantásokat kaptunk, ami talán nagyobb ajándék lakóinknak, mint a nyeremény. 

Ezúton is szeretnénk megköszönni Lajos Tibor igazgatónak a meghívást, megnyugtató volt lakóinknak a felismerés, hogy bizony még ők is képesek súlylökésre (legkisebb golyó 3 kg!), kosárra dobásra stb. Továbbá köszönjük a finom ebédet, az ajándékcsomagot, amit a Kastély Kupát követően az ott résztvevőkkel közösen kicsomagoltunk, és a benne található finomságokat szétosztottuk. 

Újszász város napja alkalmából ellátogattak hozzánk a csíkcsicsói és lengyel vendégek, akik fellépése nagy örömöt szerzett lakóinknak. Izgatottan várták már őket, jó hangulatban telt el a délelőtt. A szereplést követően a szociális otthon konyhája biztosított finom ebédet, ami közben kicsit meg is pihenhettek, majd elbúcsúztunk tőlük. Ezúton is köszönjük, hogy megtiszteltek minket látogatásukkal és műsorukkal. 

Szeptember vége felé újra megkezdődik a készülődés. Az Idősek Világnapja alkalmából egy hatnapos rendezvénysorozatot szervezünk, ami intézményünkben már hagyománynak számít. 

Igyekszünk minden idősnek kedvére való programot nyújtani. 

Isten éltessen minden szépkorú újszászi lakost erőben, egészségben az Idősek Világnapja alkalmából. 

Nyitrainé Kiss Katalin igazgató
és a mentálhigiénés csoport 

 

Kastély kupa

 

Látogatás a kertbarátoknál

 

Lengyel vendégek

 

Olvasni öröm

 

Újszász 2016©