Intézményünkben már hagyományként, idén 6. alkalommal került megszervezésre a „Generációs nyári napközis tábor”, ahová a dolgozók gyermekei érkeztek. 

Nagy segítség volt a szülőknek, hogy egy hetet átvállaltunk a nyári szünet idején való felügyeletből. 

A táborozók közül volt, aki minden eddig megszervezett táborban részt vett, volt, aki újoncként ismerkedett a csapattal. A 44 gyermek közül a legfiatalabb 4, a legidősebb 14 éves volt, ezért korosztályonként három csoportra osztva vettek részt a programokon: 

Hétfőn Nyitrainé Kiss Katalin igazgatónő nyitotta meg a tábort és köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően a gyerekek csapatnevet és indulót választottak maguknak, majd elkészült a táborzászló, amire szabadon választott rajz és a nevük került. 

Kedden Jancsi bohóc és kis segédje vidám, szórakoztató előadását tekinthették meg a táborozók lakóinkkal közösen. Jóízűen kacagott együtt idős és gyermek egyaránt. 

A szerdai napra szabadtéri elfoglaltságokat szerveztünk. Egy időben, több helyszínen volt lehetőség különböző programokon részt venni. Tóth Gábor és Fehér János látogatott el hozzánk, hogy bemutassák a lábtoll-labdázás fortélyait. Eközben a kézművességet kedvelők a Népi Díszítőművészeti Szakkör közreműködésével alkothattak csuhéból, gyöngyből, szalmából, körmöcskéből, fonálból készült tárgyakat, ékszereket. Ezúton is köszönjük Balogh Erzsébet, Kőváriné Bányai Katalin, Püsök Rozália, Szabó Pál Antalné, Szacskó Józsefné, Veres Józsefné készséges segítségét. 

Lehetőség volt még homokvárépítésre, lengőtekézésre, focizára. Úgy gondoljuk, lány és fiú egyaránt megtalálhatta a számára kedves és érdekes elfoglaltságot. Az ebédet követően köszönthettük Pócs Jánosországgyűlési képviselőt és Molnár Péter polgármestert, akiknek hálásan köszönjük a finomságokat, és hogy most is gondoltak a táborozó gyermekre. 

Csütörtökön, ahogyan ez már tavaly is a program része volt, tájházi látogatással egybekötött strandolást szerveztünk Jászboldogházára. Nagyon élvezték ezt a tábori napot is a gyermekek, a pancsolástól kifáradva délután már kicsit lassabban haladtunk vissza a vasútállomásra, mint reggel. 

Az idei tábor zárásaként versenynapot tartottunk. Játékos versengéssel próbálgatták a gyerekek az ügyességüket, hiszen tétje is volt. Minden versenyszám győztese ajándékot kapott. A hullahopp karikázás legügyesebbje hullahopp karikát, a célba dobó nyertes kosárlabdát, a lengőteke bajnok társasjátékot, a táncverseny győztese csörgős kendőt, a lufit leggyorsabban fújó szélforgót, és a dekázás legjobbika Molnár Illés felajánlásából egy focilabdát kapott. 

A gyermekek és szüleik visszajelzései alapján örömmel nyugtázzuk, hogy az idei tábor is sikeres volt, mindenki jól érezte magát, szívesen jönnek jövőre is. A tábor költségeit az Idősekért Alapítvány finanszírozta, melyet ezúton is köszönünk, a résztvevőknek csak az étkezést volt szükséges kifizetni. 

Intézményünkben, mint minden ünnepnapra, már napokkal az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepe előtt elkezdődött a készülődés. A műsorra verseket és nótákat hoztak az idősek. A szereplők között volt olyan, aki először próbálta ki magát a nagyközönség előtt, így kicsit a lámpalázzal is meg kellett küzdenie – mert ez úgy látszik nincs korhoz kötve –, ennek ellenére nagyon szépen szerepelt minden résztvevő, név szerint: Deák Endréné, Dávid Gáborné, Hegedűs Andrásné, Rideg Józsefné és Tóth Gáborné. Az új kenyér megszentelésére és megszegésére legidősebb lakónkat, Szabó Lajost (102 éves) kértük fel, aki örömmel eleget is tett ennek. Lajos bácsinak ám ezzel nem ért véget a megbízatása, hiszen a délután tartott városi ünnepségen is őt érte a megtiszteltetés, hogy elsőnek megszeghette az új kenyeret. 

A konyha biztosított még többféle finom gyümölcsöt, amelyek elfogyasztásával ért véget az ünnepség. 

Augusztus 19-én meghitt, családias környezetben köszöntöttük a zagyvarékasi származású Horváth Istvánné, született Fáskerti Magdolna ellátottunkat 90. születésnapja alkalmából. 

Ezúton is kívánunk jó egészséget, békességben, örömben eltöltött éveket Magdika néninek! 

Nyitrainé Kiss Katalin és a
mentálhigiés csoport tagjai 

 

Az új kenyér ünnepén

 

A 90 éves Horváth Istvánné köszöntése

 

Táborozók

 

Újszász 2016©