Június 29-én a cukorbetegek világnapját tartjuk, ennek kapcsán látogatott el hozzánk Rontó Anikó, intézményünk dietetikusa. Bemutatójában felhívta a figyelmet az egészséges táplálkozásra, életmódra, és hogy mire figyeljenek oda a cukorbetegek. Az előadás után megkóstoltuk a konyha által készített egészséges falatkákat, párolt karfiolt, kuszkuszt, barna kenyéren sajtot, felvágottat, zöldséges fasírtot.

Hagyomány intézményünkben, hogy a jubileumi születésnapokat, 90; 95; 100; 105, ünnepség keretében tartjuk, ahol Orbán Viktor miniszterelnök emléklapját, virágcsokrot és a konyha által készített tortát átadva, verssel, kis műsorral köszöntjük az ünnepeltet.

Július 8-án azonban rendhagyó ünnepség volt, ugyanis egy házaspár, Konka Imre 90., és Konka Imréné Nagy Erzsébet közelgő 90. születésnapját tartottuk. Kettejük élete egész hamar összefonódott, már az általános iskolába is együtt jártak, 84 éve ismerik egymást. Házasságot 1947. október 4-én kötöttek, túl vannak a vaslakodalmukon, mely a 65. házassági évforduló, és a vasakaratot szimbolizálja, ahogy elkötelezték egymás mellett magukat. Reméljük, jövőre a 70., kegyelmi lakodalmukat ünnepelhetjük, a köszönet, a hála és a kegyelem napját. Az ünnepségen az intézmény és a polgármesteri hivatal dolgozói, lakók és a családtagok közösen vettek részt.

Minden évben július második vasárnapján tartják az országos vasutasnapot, melynek keretében főzőverseny, focibajnokság, előadások és még sok más érdekes program várja a résztvevőket. Ez alkalommal intézményünkbe látogattak az Újszászi Vasutas Nyugdíjas Alapszervezet vezetőségének tagjai: Vas Imre, Medgyes Istvánné, Szabó Lajos, Szajkó Gyuláné és az elnök, Molnár Sándor. Szabó Lajos bácsi lakónkat bonbonnal és oklevéllel köszöntötték, melyben gratulálnak 102. születésnapjához, és megköszönik munkáját, amit a nyugdíjasok és a szervezet érdekeiért tett. A vasutasnap nagyon jó hangulatban telt, a vezetőség tagjai üdítővel és süteménnyel kedveskedtek a lakóknak, akik dalokkal és verssel szórakoztatták a jelenlévőket.

Július 7-én az intézmény lakói ellátogattak az újszászi Nosztalgia Cukrászdába fagyizni. Jól sikerült a program, az ellátottak élvezték a szép helyet, a fagylaltot és a kirándulást.

Július 13-án tűzvédelmi gyakorlat volt az egész intézményben. Gyorsan és eredményesen zajlott a próbariadó. A járóképes lakókat a kijelölt menekülési útvonalon kísérték ki a dolgozók az épületből, a fekvőbetegeket pedig a tűzbiztos ajtóval ellátott szobákba vitték.

Július 20-án két kollégánktól búcsúztunk. Szabó Ferencné Kelemen Marianna 1976. 09. 08-án kezdte munkáját az intézményben, Helle Imréné Marton Marianna 1985. 06. 15-én. Nyitrainé Kiss Katalin igazgatónő beszédében mondott hálás köszönetet odaadó, fáradhatatlan munkájukért és kívánt nekik boldog nyugdíjas éveket.

Nyitrainé Kiss Katalin igazgató
és a mentálhigiénés csoport

 

A 90 éves Konka házaspár

 

Nyugdíjba vonulók:
Szabó Ferencné Kelemen Marianna és Helle Imréné Marton Marianna

 

Cukorbetegek világnapján

 

Rontó Anikó dietetikus előadása

 

Újszász 2016©