A júniusi hónap szokatlan meleggel köszöntött ránk. A változékony időjáráshoz nehezen tud alkalmazkodni a szervezet, legfőképp az időseké.

A fülledt, perzselő idő ellenére időseink érdeklődve várják és fogadják a különböző foglalkozásokat. Mindenki megtalálja a számára érdekes elfoglaltságot. Az uraknak minden második héten kártyapartit szervezünk, klubdélután keretein belül. A hölgyeknek kötényvarrás, kézimunkák, ajándéktárgyak készítése nyújt elfoglaltságot. A forró, nyári napokon intézményünk udvarán található fenyők hűs árnyékában zenés foglalkozásokat, beszélgetéseket, házi vetélkedőket is meg tudunk oldani. Az időjárás ellenére mégis nagyon sok az érdeklődő, vidáman, élményekkel gazdagabban telnek el a mindennapok.

Gyorsan röpülnek a hetek, már egy hónapja, hogy megrendeztük a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Idősotthonok Szépkorú, de Ifjúszívű Lakóinak XVIII. Kulturális és Sportversenyét. A szervezésével és lebonyolításával járó fáradságos munkát a segítőknek egy ebéddel is megköszöntük. Kerti partit szerettünk volna, ahol közösen elfogyaszthatjuk a kínált ételt, de az időjárás keresztülhúzta a számításainkat, így azt fedett helyen, a kastély földszinti ebédlőjében tartottuk meg. Igazgatónőhöz hasonlóan Molnár Péter polgármester is köszöntötte a vendégeket, újra megköszönte a rendezvénnyel járó odaadó, fáradságot nem ismerő munkát, és elmondta, nagy öröm volt számára is, hogy mindenki elégedetten, vidáman, kellemesen elfáradva vitte jó hírünket településére. Az ebéd során volt idő egy kis kikapcsolódásra, beszélgetésre, felidézni az azzal a nappal kapcsolatos élményeket.

Június hónapban születésnapot is tartottunk. Újabb lakónk töltötte be 90. életévét, Kovács Irén, aki 4 éve otthonunk lakója. Barátságos, családias környezetben ültük meg az ünnepet. A konyha, szokásához híven nagyon finom tortával készült, figyelembe véve Irénke néni igényeit. Lakótársa, Deák Endréné egy verssel kedveskedett, mely után személyesen nyújtotta át Molnár Péter polgármester az oklevelet, és köszöntötte Irénke nénit. Az intézmény vezetése, a dolgozók és minden ellátott nevében ezúton is kívánunk még egyszer jó egészséget Irénke néninek!

Június 9-én érkeztek meg intézményünkbe dr. Molnár Zoltán vezetésével svájci barátaink, akik adományaikkal évről évre segítenek bennünket. Adományaikat ezúton is köszönjük! Ám a látogatásuk most különleges alkalommal párosult: dr. Molnár Zoltán, Újszász Város Pro Urbe Díjasa (2009.), 2016. június 10-én magyar állampolgársági esküt tett a polgármesteri hivatalban. A megható eseményt Fehér Judit anyakönyvvezető és Molnár Péter polgármester tették feledhetetlenné. Köszönjük!

Nyitrainé Kiss Katalin igazgató
és a mentálhigiénés csoport

 

Kovács Irén 90 éves

 

A hűs árnyékban

 

Köszönet a segítőknek

 

Újszász 2016©